divendres, 29 de gener del 2010

I PREMI SOLÉ TURA per documentals de nova creació a l’entorn de les malalties d’Alzheimer, Parkinson, i altres patologies neurodegeneratives associade

El passat mes de setembre vam presentar les bases del premi Solé Tura, impulsat per la fundació Uszheimer, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, per a estimular la producció de documentals que abordin la temàtica de les malalties neurodegeneratives. Volem que aquest premi, dirigit a creadors audiovisuals, serveixi per entendre i per sensibilitzar alhora al voltant de la complexitat i la dificultat que comporten aquestes malalties, tant en la vessant científica com en la personal.
Lles bases són flexibles per tal d’obrir el premi a propostes diverses en els continguts i en la manera de presentar-los. Volem oferir als creadors audiovisuals la possibilitat de mostrar el seu talent, donant visibilitat al seu treball i un ajut econòmic per al treball guanyador, que s’anirà incrementant en els anys vinents segons es vagi consolidant aquest guardó.
Els creadors audiovisuals tenen una eina poderosíssima. Val la pena fer-la servir. No dubto que Jordi Solé Tura li hagués agradat saber que la seva lluita contra la malaltia va servir per impulsar-ne d’altres.

Si esteu interessats no dubteu en demanar-me les bases d’aquest premi, amb molt de gust us les faré arribar.

dimarts, 26 de gener del 2010

UN CENSOR EN EL MON DELS BLOGS


Una mostra de l'humor de EL FANTASMA DEL CASTILLO, publicat en el seu blog anomenat : UN POBLE MÀGIC? a : http://torredembarra.blogspot.com/
Una nova moda s’ha instaurat en el mon blocaire de Torredembarra: el boicot directa, inapel·lable, groller i, per suposat, informatitzat. I, quina millor manera de boicotejar què censurar allò que no agrada, allò que no és vol escoltar o llegir?. Dons bé, ja la tenim ací.

El bloc de El Fantasma del Castell, aquell que jo anomeno “el destraler” de polítics virtuosos i falsos, ha estat censurat per un energumen que creu que boicotejant un vídeo, aconseguirà fer-lo callar i, si més no, evitar que la gent vegi una caricatura burlesca i humorística d’uns polítics locals que alguns, diuen, estan exposats a la crítica pel senzill fet de ser gent pública.

En Fantasma, no s’ha caracteritzat mai per casar-se amb uns o altres. Uns diuen que és de l’Agrupació, altres diuen que és del PP, altres han dit que és seguidor d’en Sunyé... fins i tot hi gent que el considera franquista, no per que ho sigui, sinó per què avui no hi por haver-hi cap desqualificatiu pitjor. Però la veritat és que tots han rebut les seves ocurrències, els seus acudits i la seva mala llet (a voltes agra, a voltés digne, a voltes necessària, a voltes graciosa, a voltes.... –vostès mateixos-)

Sigui com sigui, la meva solidaritat amb el Fantasma i espero que no calgui, però si fos necessari, obro el meu blog per publicar allò que no els hi agrada a uns quants i que fascina i meravella a la gran majoria dels que realment estimen Torredembarra, la llibertat i la tolerància.

divendres, 22 de gener del 2010

AQUESTA "PELI" JA L'HEM VIST, NO?


Tot ens fa pensar que Torredembarra és com aquella vella pel·lícula que veiem un, dos, tres, desenes de cops i què mai deixa de sorprendre’ns. L’episodi polític que estem vivint aquests dies és com el senzill “remake” d’una historia que, els més vells –i no tant vells –, ens diuen que ja l’han viscut més d’un cop. Però, la decisió de cessar a la Regidora no adscrita Laura Pradeda, assenyalada com trànsfuga per una comissió d’experts en trànsfugues (!?), té unes seqüències diferents a altres “històries” semblants o ja passades .

No crec que, pels seguidors dels blogs, faci falta tirar enrere en el temps per conèixer un xic com ha estat el procés pel qual l’actual equip de govern hi va accedir. Però no està mal de recordar que, alguns no tots, dels integrants d’aquest equip que ara ens governa, van donar el pas moguts per la manca de fortalesa que l’equip anterior havia demostrat en l’actual mandat. Un govern de 4 era insostenible. Ho podem reconèixer tots sense necessitat de fer estridències ni males cares. És una realitat, i com a tal, difícil de rebatre.

Però clar, sigui com sigui, la realitat d’ara també és tossuda, i ens diu que l’actual govern queda en minoria. També és un fet, i per tant no cal enfadar-nos, sinó acceptar-ho i analitzar cap a on poden anar, d’ara fins d’aquí un any, les coses de la “casa gran”.

Si ens centrem a l’equip de govern, a partir d’ara no li quedarà més remei que començar a trencar-se el cap per dur endavant una tasca política que faci honor al nom en que van accedir al govern: el consens. Bonica paraula, però buida sinó és porta al terrenys del dia a dia. o sigui que el que ara se'ls demana és fer política, i això no és gens fàcil, i menys tenint en compte que el primer partit de l’oposició segueix amb les ferides obertes, principalment, crec, per la seva irresponsabilitat per no haver estat capaç de portar a bon port un govern voltat pels seus afins, deixant el camí obert i planer a un conjunt de forces molt diferents i multicolor que ara conformen el govern. Ells, l’anterior govern, no va saber sortir-ne en el moment que van tenir que aplicar un model polític capaç per arribar a acords amb aquells que, fins i tot, es van oferir a recolzar aquella –vist des de la distància- bogeria.

Ara no sabem que passarà. Però hi ha molta gent pessimista. No és el meu cas, malgrat que tinc bastants números per perdre. El diàleg a partir d’ara és imprescindible i la voluntat de dialogar encara més. El primer ha de ser el govern. Ja no poden estar a mitges tintes, ara és un tot o res. I per part de l’oposició, o és plantegen les coses en rigor i entenen que la vida política d’un poble no és possible sense la participació i l’acord, o senyors estem perduts. Si pel contrari, tots plegats, renuncien a tot allò que és pot renunciar i/0 s’accepten qüestions com a imprescindibles per fer tirar endavant projectes bàsics pel futur de Torredembarra o tot se’n va a fer punyetes (amb perdo), i quan dic tot vull dir tot –polítics, projectes, futur....-.

La destitució de Laura Pradeda era necessària?. Segurament sí. No hi havia més remei?. Dons no. Serà un pas més en el desconcert i les males maneres?. Espero que no. Però coneixent com coneixem a polítics i partits tot es possible. Tot dependrà de si son capaços de posar per davant l’interès de Torredembarra, o els seus interessos partidistes i/o personal. Ja veurem

dimarts, 19 de gener del 2010

LA DISTITUCIÓ DE LA REGIDORA LAURA PRADEDA A EL PUNT DIARI


El batlle de la Torre destitueix la trànsfuga Laura Pradeda i deixa el govern en minoria
L'alcalde assumeix les competències d'Obra Pública, mentre que les de Gent Gran passen a Benestar Social
19/01/10 02:00 - Torredembarra -




«Per higiene democràtica», l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué (CiU), va revocar ahir les competències de la regidora no adscrita Laura Pradeda, la qual ha estat destituïda de l'equip de govern, que a partir d'ara queda en minoria. La decisió arriba després que el 17 de desembre passat la comissió de partits del pacte antitransfuguisme la declarés trànsfuga. Cal recordar, però, que la resolució no tenia conseqüències legals, i per això el batlle espera que l'oposició valori el gest de renunciar a la majoria sense que hi estiguin obligats: «Hem volgut evitar la crispació que s'hagués produït si ens haguéssim atrinxerat i mantingut Pradeda».
Un nou escenari polític és el que s'ha obert a Torredembarra després que ahir el matí l'alcalde, el convergent Daniel Masagué, signés el decret de derogació de les competències que tenia delegades la regidora no adscrita Laura Pradeda, originant, així, la seva expulsió de l'equip de govern. Aquesta determinació ha estat condicionada pel dictamen de l'informe que va ser elaborat pel comitè d'experts independents que va ser encarregat per la comissió de partits del pacte antitransfuguisme. El 17 de desembre del 2009 es va donar a conèixer que en el document es declarava Pradeda trànsfuga, ja que el 2008 va donar el seu suport a l'elecció de Masagué com a nou batlle, malgrat que aquest era aliè al partit amb el qual va ser escollida regidora (el PSC).
Tot i que aquesta resolució no tenia conseqüències legals, l'alcalde va declarar ahir que calia arribar a aquest punt per «higiene democràtica» i per «evitar el clima de crispació que s'hagués creat a la població si ens haguéssim atrinxerat i mantingut Pradeda»: «Era una postura que hauríem pogut adoptar, però que hem desestimat. D'altra banda, l'abolició de les seves funcions no ha estat presa unilateralment, sinó que s'ha arribat a una unanimitat entre tots els integrants de l'equip de govern, tot i saber que això ens deixa en minoria. Els pactes, però, hi són per complir-los, i per aquest motiu hem assumit la resolució de la comissió».
En aquest sentit, el convergent va considerar que s'ha de «valorar» el fet que hagin renunciat a la majoria estable sense estar-hi obligats legalment: «Sens dubte, és un cas atípic, però que respon al seny i a la normalitat política que es viu a Torredembarra. Suposo que els partits de l'oposició sabran apreciar el gest. Demanem el seu compromís i responsabilitat, ja que som conscients que a partir d'ara s'haurà de negociar tot, com per exemple l'aprovació dels pressupostos.»
Pel que fa a Pradeda, va manifestar que ha de valorar si manté la seva acta de regidora, i va lamentar que Masagué l'hagi destituït: «Quan em va venir a buscar perquè li donés el meu suport per ser investit alcalde ja sabia que em podien declarar trànsfuga. Com que necessitava el meu vot, però, aquesta opció llavors no li va importar i, en canvi, ara que ja és batlle, prescindeix de mi.» El líder de Convergència, en canvi, va assegurar que, en aquell moment, no havia pensat que es podria considerar la regidora no adscrita com a trànsfuga, tenint en compte que havia estat expulsada del grup municipal del PSC i que no es va produir cap moció de censura, sinó que el consistori s'havia desintegrat per ell mateix, i al govern havien quedat tan sols 4 dels 17 regidors que conformen l'Ajuntament: «La dimissió de l'anterior alcalde, Manuel Jiménez (PSC), no només va suposar tenir uns contactes amb Pradeda, sinó que els vaig fer amb tots els partits.»
L'oposició queda amb 9 regidors, un més que l'equip de governg. p
L'expulsió de Laura Pradeda ha originat una reestructuració en el govern de Torredembarra, ja que, lògicament, han hagut de canviar de mans les competències que duia –en l'executiu actual era quarta tinenta d'alcalde i tenia les regidories d'Obra Pública i Gent Gran–. D'aquesta manera, l'alcalde va anunciar públicament ahir que assumirà directament Obra Pública, mentre que la regidora de Benestar Social, Francisca Felguera (CiU), la de Gent Gran. Paral·lelament, Pere Font (CiU) passa de la cinquena a la quarta tinença d'alcaldia, i Juan Pérez (Agrupació Democràtica Torrenca), a la cinquena. Un dels canvis més notables, però, és la pèrdua de la majoria política de l'equip de govern, que queda amb quatre regidors de Convergència i Unió (que té l'alcaldia), dos de l'Agrupació Democràtica Torrenca, un del PP i un del Grup d'Independents de Torredembarra. I, a l'oposició, quatre del PSC, dos d'ERC, dos de l'Alternativa Baix Gaià i la regidora no adscrita.

divendres, 1 de gener del 2010

AQUESTS BOJOS MERAVELLOSOS....( i boges)




bon any......2010
Powered By Blogger