dimecres, 26 de febrer del 2014

L'ENTREVISTA AL MÒNICÉs el cap de llista del PSC?

Encara no. Entre març i abril, les executives locals començaran proposar els caps de llista. L’acte públic que vaig fer va ser perquè militants i simpatitzants del partit, i també els vilatans i vilatanes de Torredembarra, sabessin que Jordi Solé es postula per encapçalar un projecte on hi ha un grup de grans persones que fa temps que hi treballen.
Ha algú se li va fer estrany que a la roda de premsa no hi haguessin els altres regidors del PSC. L’opció que heu pres ha creat un distanciament dins del PSC de Torredembarra?
No. l’Enric és un gran company i un bon portaveu i tant ell com l’Olga estan perfectament capacitats per afrontar els reptes que se’ls hi pugui plantejar. M’agradaria que sumessin en el nostre projecte, però son ells qui han de decidir

Com s’entén l’efecte Jordi Solé, que ha passat de ser un “imposat” a ser qui té més enters per encapçalar el nou projecte del PSC a Torredembarra?
És cert que quan vaig assistir per primer cop a una assemblea del PSC
els inputs que vaig rebre no van ser molt positius. Aquell dia vaig comentar als companys que em coneixerien amb el treball, i el treball ha guanyat. Aquells que han cregut que el partit socialista necessitava una renovació i un nou mètode de treball, que connectés amb el poble de forma  més oberta, s’hi han quedat. Altres han agafat les seves legitimes opcions. Qualsevol persona que se senti socialista i vulgui treballar per Torredembarra té les portes obertes.
Quina ha estat la feina feta?
S’ha fet un gran esforç per tenir objectius clars i recuperar persones que s’havien desencantat amb el projecte anterior. I hem fet encara més esforç per incorporar gent nova. Fa dos anys, al secretari d’Organització del Tarragonès, en Joan Ruiz, li vaig dir que amb el temps el partit a Torredembarra patiria un canvi tant gran que no el reconeixeria. No fa gaire em va reconèixer que el partit no semblava el mateix, sobretot per la claredat d’idees.
Com es viu el partit local tota la polèmica entre els crítics i la direcció del partit sobre el procés sobiranista i el dret a decidir?
Ens preocupa i molt el que passa amb el PSC a nivell de Catalunya,però si volem avançar hi hem de ser-hi. El PSC torrenc s’ha definit clarament Socialista Catalanista i Torrenc,. El més important es tenir clar que cal ser molt respectuosos  amb qui pensa d’una altra manera. Nosaltres no ens enfrontem amb qui té idees diferents a les nostres,. La independència, no deixa de ser una opció política com ho és el federalisme i som favorables a què el poble decideixi. Nosaltres optem per un Estat Federal i no per això som menys catalanistes
A nivell personal, Jordi Solé que contestarà a la doble pregunta?
Se es fa votaré Sí-No.
Tornem a la Torre, què ha portat Jordi Solé a la política torrenca?
He intentat portar diàleg i enteniment. Si no es parla és impossible arribar acords, i si no hi han acords no s’avança. Si hi ha voluntat d’enteniment no hi ha problemes.
Hi ha voluntat d’enteniment?
Hi ha de tot. Hi partits que no i d’altres que són molt receptius. En general, a Torredembarra hi ha una mena de tradició de pensar que “jo” soc molt bó i l’altre és dolent. . Aquest posicionament no ha conduit a enlloc. Per molta campanya publicitària que hi hagi,en aquest sentit s’avançat  molt poc.

Relaciones aquesta falta d’enteniment als partits o als personalismes?
Els partits són dèbils enfront als egos, i masses vegades busquen líders en comptes d’equips Els egos porten a creure’s millor que l’altre I és una equivocació que perjudica seriosament a Torredembarra. Per mi és inconcebible.
Com definiries la política de l’actual equip de govern?
La meva pregunta és: té política? Per mi hi va haver pacte de seients i sous. Jo he demanat de manera reiterada que algú del govern m’expliqui el seu programa i els seus projectes i no he rebut resposta. Això vol dir que van al dia. El pitjor que ha pogut passar a Torredembarra és un govern format per dos partits tant distants que no tenen ni objectius ni programa. Un exemple, fa pocs dies es va presentar un pla d’ocupació que dóna feina a sis persones, un fet que m’alegra i m’agrada. Però aquest fet s’ha utilitzat perquè part del Govern s’hi fes una foto. Amb tres anys s’han contractat vuit persones per plans d’ocupació. Això val una fotografia? El balanç és molt trist Això sí, ja tenim portada pel Som-hi.
Hi ha hagut molta tensió entre el govern i oposició?
Molta. S’ens ha tractat molt malament, no han entès que l’oposició també representa a la ciutadania i que ha de fiscalitzar. No han entès que la crítica si es fa amb un bon tarannà és positiva. No han entès que l’oposició té dret a presentar mocions, fer esmenes i que vulgui parlar. No han entès que el lloc màxim on s’ha de fer és en el ple municipal: ens han tret la paraula, s’han negat a contestar, etc. Normalment el Govern no ha explicat res a l’oposició. Per por o per inseguretat o per què creuen que no els hi fa falta. Ha estat un gran error polític. Jo estic segur que si tinguéssim un govern obert i dialogant l’augment del quasi 5% d’impostos no s’hagués fet.
No obstant, hom diu que s’ha produït un acostament entre CIU i el PSC?
Nosaltres hem entès que un escenari tant tensat no beneficia a ningú i hem intentat suavitzar la situació. Estem fent un esforç, a voltes incomprès, per intentar avançar en algunes polítiques de les que fins ara el govern s’ha negat parlar. No som incauts, la situació d’enfrontamentPàgina 2 de 4
entre CIU i PP a nivell general també ha fet que per part de convergència s’hagi volgut un acostament amb el partit majoritari a l’oposició.
La política a Torredembarra s’ha judicialitzat molt. N’és favorable?
Jo sóc favorable de qui la fa la pagui. Si el govern no posa a l’abast de l’oposició la informació necessària i l’oposició creu que no s’està fent bé, que potser es fa una il·legalitat, l’únic que li resta a l’oposició és portar-ho a la justícia perquè dictamini si el procediment és correcte o no. Vull recordar que l’actual alcalde va ser el primer a fer-ho. 

És cert que el PSC forma part com acusació d’una causa?

Sí, es cert. Era i és la nostre obligació.

 I és cert, que l’alcalde ha pressionat perquè es retiressin? 

Com és normal el Govern veu les coses diferents en aquest cas però nosaltres hem decidit que hem d’esperar a què es pronunciï la justícia. Si ho hem portat davant la justícia és perquè estem convençuts que no és legal. Un exemple és el famós local de Clarà, per activa i per passiva vam manifestar que creiem que no es contractava de la forma adequada i que la despesa era exagerada. Resulta que després de tres anys, ara s’ha començat a netejar . Ells ho van aprovar l’any 2011 amb caràcter d’urgència, i fins ara no han mogut res. On era la urgència?

Si Jordi Solé, encapçala el projecte del PSC. Com veu el panorama per les pròximes eleccions? 

Jo estic segur que el mapa polític del proper mandat serà molt diferent a l’actual. El PSC pactarà amb aquells que estiguin oberts a dialogar i a tirar endavant un projecte consensuat. 

Quines polítiques proposes?

No és pot desenvolupar un projecte electoral en una entrevista, El que cal dir és que hi ha una alternativa a aquesta política de desgavells. Vull transmetre a la població què hi ha altres maneres de Governar, que hi han solucions als problemes com a poble i com a ciutadans. Vull fer arribar als ciutadans i ciutadanes il·lusió per un projecte comú, i què amb aquest projecte Tots hi hem d’estar implicats. M’agradaria que Torredembarra entengués que hi han alternatives a unes polítiques enrocades en el passat, que ara la societat reclama noves formes de fer, que la societat reclama solucions a problemes nous, que allò que fa uns anys era bo ara ja no serveix, que els Ajuntaments han de fer un esforç per arribar allà a on no arriben altres institucions més elevades. Vull fer arribar a la ciutadania la convicció que podem tenir recursos per ser més solidaris i més justos amb qui pateix, que som capaços de activar el comerç, d’ajudar a emprenedors, que cal enfortir el nostre teixit social i cultural que és pot fer una altra tipus de política social.. Vull que a Torredembarra tots els nens que ho necessitin tinguin beca de menjador;Vull que els plans d’ocupació siguin més actius,Vull que les entitats, tant culturals com esportives, sàpiguen que hi ha una reglamentació l’hora de rebre subvencions. Que, no pot ser que estiguin a mercè de la simpatia de qui governa. Crec fermament amb la participació popular i vull crear un Senat Popular que proposi i que fiscalitzi. Vull que les decisions importants siguin refrendades pel Poble: projectes, auditori serien exemples…

Això forma part de les famoses herències del PSC, de les que tant es plany l’equip de govern…
A Masagué li ha anat molt bé posar com excusa les herències ( molts cops inventades com potser l’anomena’t Auditori on la desviació és va produir mercès a una trànsfuga del PSC governant amb CiU i PP, i a la indemnització d’1 milió d’euros, que quan vam deixar de Governar eren de 300 mil ) Això de les herències, és una tàctica molt del PP per no assumir les seves responsabilitats...
Es veu governant amb CIU?
Em postulo per ser l’alternativa a l’alcalde Masagué i a què el PSC sigui l’alternativa a convergència. Primer esperem a veure quina serà la composició del consistori en el poper mandat i després si som capaços de consensuar un govern ample i amb un programa comú. Del que estic segur és que tot canviarà per bé, i espero poder liderar aquest canvi.
Powered By Blogger