diumenge, 8 d’agost del 2010

EL PACTE (II): l'anar fent





Ja he descrit com s’arribà al pacte. Anem per la situació d’avui dia.

Es evident que alguna cosa a fallat en el procés que va des de l’acte d’investidura del nou Alcalde fins ara.

Quina situació hi ha?: l’oposició marginada dels grans acords, els membres del Govern que van iniciar el Pacte de Consens s’han trencat i ara s’ha convertit amb el PACTE DE L’ANAR FENT, ja que, malgrat el descontent notori i públic de molts dels seus membre, ningú vol ser el responsable de trencar i sembla que s’esperi un gran “catacrac” per donar un pas que segurament no es produirà, ja que significaria el fracàs d’una aposta que tenia com a gran objectiu mantenir-se durant dos mandats.

I el per què de tot això?: una gestió segurament massa individualitzada en la figura de l’Alcalde, manca de confiança entre alguns dels membres de Govern, desànim al veure truncades les il•lusions que omplien de sentit el Pacte...

Per el que subscriu els motius principals d’un possible fi d’un cicle :

• Nul•la participació dels partits que conformen el Govern (CiU inclosa)
en la discussió de projectes
• Manca de comunicació entre l’Alcaldia i els seus propis companys de Govern,
i entre ells mateixos.
• Rebuig d’acords amb la principal força de l’oposició i poca valoració
política de l’esforç fet per altres forces.
• Desnaturalització del Pacte i incompliment dels objectius de base del mateix.
• Negació de la participació amb noves formules que permetin a veïns i veïnes,
entitats i col•lectius a prendre decisions en assumptes que afecten
directament a la vida quotidiana.
• Manca de transparència en la posta en marxa de projectes i de possibles
negociacions amb altes institucions de l’Estat.
• Una gestió personalitzada i tancada, des aglutinadora i per tant, afectada
de vicis individuals negant la col•lectivitat i accentuant el personalisme i
per tant pèrdua de la confiança personal i col•lectiva.

Segurament en diríeu de més, però crec que aquestes son les més importants.

En política, com en la vida, arribar no és pas complicat, el més difícil és complir, mantenir i saber ampliar els criteris que conformen un posicionament que, natural o no, s’ha assumit amb la participació de persones i col•lectius que han cregut amb un projecte, que se’l van fer seu i que ara, no només no tenen com defensar-lo , sinó que, més a més, els crits d’alerta han caigut a sac trencat.

L’evident distanciament entre el principal partit de govern, o millor dit, el seu principal representant, amb la resta de forces que el configuren, és extremat i de sobrés és conegut el malestar entre militants i persones afins – fins i tot del mateix partit majoritari en el Govern - que no veuen sortida a l’actual situació ja que ha caigut en el que en el primer escrit jo definia com enderrocament de posicions, agreujat per un sentit i ús privat de la política, deixant a l’oblit un projecte comú per convertir-se en un projecte i un repte personal que no se sap a on ens conduirà, encara que personalment crec que a una situació de desencís i de deixadesa preocupant.

34 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que amb dues parts ja has acabat la novela, perquè el final sigui el que sigui, serà trits i esperat, ja que des del primer dia ja es veia venir.
Un pacte que la principal força votada, l'aconsegueix de forma BRUTA, ja es veu venir el que passarà. I és un govern BRUT i no dono la culpa a tots, si no als que han fet possible aquest adebacle. I els que aguanten aquesta situació, per alguna cosa és, el que passa que no es diu, però algun motiu existeix.
Per tant no son dignes de tornar a ser elegits, ni tenen dignitat, per molt que hagin promés dos mandats, ja que la seva falta de dignitat, d'amor propi i integritat, ha enfonsat Torredembarra, el poble que tant estimen!!!!!, jajajaja.

Anònim ha dit...

El Jimenez por mucho menos dimitio, a este le falta de todo.

Anònim ha dit...

Per fi algu lligat a un govern capaç de fer autocritica. Felicitats Jordi per l'escrit, descrius , sense insults i sense hipocresia, una situació lamentable i que pot anar a pitjor.

Segurament seras criticat per l'escrit, pero noi, els tens ben possats.

Un torrenc

Anònim ha dit...

Qué et passa Jordi que ara et fots de cul amb aquest govern tant maravellós i que tant vas defensar?
És qué ara veus les eleccions a prop?
Tenir sorpreses a l'alçada que estem amb aquest pacte, es tenir molt poca visió política y per tant gent amb tant poca obertura, no es pot confiar.
Un pacte no es anar a provar sort i si no funciona, es parla i s'arregla com més bé es pugui dur endavant el poble.
Un pacte, no es anar a passar l'estona a l'ajuntament, o no anar-hi quasi gens.
Un pacte, no es per beneficiar a uns quans o al Alcalde.
Un pacte no es que cada u vagi pel seu compte, que no es comenti i no es decideixi conjuntament, inclosa l'oposició.
En un pacte també s'ha de mirar les persones que el formen, no tant solss els partits. Y ja em perdonarás, però algun/a s'en pot anar cap a casa que no el trobará a faltar ningú.
I l'Alcalde com a representant màxim d'un poble, ha de ser una persona íntegra dels peus al cap i saber tenir els seus al costat, en els mals moments i els bons i la confiaça total, el diàleg fluït, el pensament net i no contaminat, moltes vegades pels asessors il-luminats. Il-luminats pel sol!!!I la capacitat de solucionar problemes, no de crear-ne més.

Anònim ha dit...

Carai, qué no han complert acords de pacte???
El de no fer publicitat a la ràdio perquè El Mònic pugui fer-la ell en exclusiva.
L'execició del contracte de l'aigua i clavegueram, qué aquest és una perdua molt important de diners pel poble. La retirada del Jutjat del tema GEPEG.
I altres.....
Ens vols explicar que fa el teu grup en un pacte que només beneficia a uns quans?
O és que el teu grup o algú del teu grup, també va pactar no executar ni tocar cosetes que el beneficiaven?

resnoesmesqui ha dit...

A fer aquest escrit sabia que reveria moltes bufetades per molts cantons. Les accepto i crec què és un risc (?) que correm tots els que d’alguna manera, volem fer política, no ja a Torredembarra, sinó a qualsevol nivell.

No intento posar-me de cul a res ni a ningú. Només intento reflexa el que jo penso en aquests moments. Segurament desencertadament, que hi farem, potser el meu anàlisi és erroni, que ho puc entendre, però no intento no afavorir ni atacar a ningú. Tot té un color i jo ho veig d’aquest. Sí, és ben cert que jo he defensat el Govern, i vull que quedi clar que hi ha moltes coses que s’han fet be i molt bé des d’aquest Govern, com s’havien fet en altres governs i segurament faran altres governs que també seran criticats. Jo no analitzo el treball per àrees, ni tant sols les Regidories, intento fer una anàlisi general i polític de la situació, ja que si ho fes des de Regidories més d’una trauria una bona nota. I, naturalment, hi haurà gent que no estarà d’acord. D’això es tracta precisament l’anomena’t joc democràtic.

El meu grup, L’Agrupació, va pactar un programa d’objectius a on fèiem ressò a l’apartat social i en els temes de serveis com a prioritats. Aquest programa, crec, es va fer públic i va estar publicat en medis i en blogs, i si cal el recuperarem. Ningú va pactar defensar ni interessos ni qüestions estranyes, altra cosa és el dia a dia i que es donin circumstàncies a les que jo no he mostrat mai el meu recolzament.

Bé no sé si m’explico.

Sempre endavant

Anònim ha dit...

Ja fa temps que en Solé mostra el seu desacord amb el Govern. Només cal llegir els seus darrers escrits.

Una abraçada, Jordi

Anònim ha dit...

Per cert, m'agrada't el joc amb les fotografies. Molt bo

un company

Anònim ha dit...

T'has explicat molt bé!!!
La crítica, no té l'agafis malament. Agafa-t'ho per la part positiva i constructiva. Dels debats, discusions, opinions i idèes, n'hauria de sortir la manera de fer Política. Malauradament no és així, pot-ser algun dia és posará en pràctica.
Aquest govern, segur que no.

Anònim ha dit...

Los dos primeros capitulo clavaos, espero el tercero como agua de mayo.

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi, no dices nada nuevo que no hayamos hablado, pero por lo menos lo dices, es cierto que alguna regiduria hace cosas buenas, eso pasa en todos los gobiernos, y seguira pasando, pero en el conjunto tu analisis no es erroneo, aunque no gustará a más de uno.
Las buenas intenciones del principio desaparecieron, y creo que no es por culpa de vustro grupo, pero habeis sido socios de lo hecho y se peca por acción o por omisión.

Anònim ha dit...

Jordi, sinceramnete mis felicitaciones. Inmagino que te causará algun que otro problema este escrito, pero lo comparto y me alegro que alguién sea capaz de sin estridencias ni malas palabras sea capaz de hacer un analisis tan claro y evidennte

Josep..ah i records de la Eva

Anònim ha dit...

T'explique molt bé, però jo et recomano que quan és fa un analisi d'aquest tipus, s'ha d'explicar tot i ben explicat. No a mitges tintes. Perquè si no ja no es un escrit o un relat, fiable.
Perquè al final la conclusió serà de que hi fa el vostre grup, en un equip on ho domina tot l'Alcalde, on no us comunica res, on la teva jefa no assisteix a cap junta de govern, on el Juan, que esta sol a les juntes, ho aprova tot sense saber de que va, on la feina de mediambient, l'está fent tota ell, on la sentencia d'enderroc dels "trasters de Cal Noi" , ja fa temps que ha sortit i no s'enderroca, on a al edifici de Lluís Companys no se li donava la llicència de primera ocupació per problemes que encara existeixen, i ara ja la té, on hi havia pisos llogats, sense llicència. Les infarccions que se li han perdonat al Pèrez. etc.
Explica-ho tot i s'entendran moltes coses!!!!!

resnoesmesqui ha dit...

Ja ho vaig dir en el primer escrit: jo soc part implicada i no podré ser del tot imparcial.

Penso que amb l'escrit i les vostres aportacions, el lector podrà arribar a una conclusió més global i autèntica del que pot estar succeint a l'Ajuntament.

Naturalment, comprendreu que jo no puc ser el responsable del dia a dia del Consistori, tampoc conec el sentit ni els continguts de reunions a on jo no hi he estat, tampoc ser els arguments utilitzats per uns i altres en moltes de les qüestions quotidianes.

Jo soc responsable del que ho soc, i assumeixo els meus possibles errors, però no puc "tragarme" allò del que no en soc de responsable.

Agrair-vos la vostra col•laboració i opinions.

Si fóssim capaços de trobar l’entrellat de cara al present i futur immediat, seria magnífic, oi?

Sempre endavant

Anònim ha dit...

Perfecte, Capitòl II, acabat. Ja pots començar el III.!!!!!
Perquè si moltes coses no les saps, no cal que les diguem els altres, perque resultarà que aquesta historia l'estan escribin els ciutadans, que saben moltes coses que tu desconeixes.
Però et recomano que abans d'explicar només la part que t'interessa, t'assabentis de més affers per no tenir sorpreses.

resnoesmesqui ha dit...

Si escric només el que m'interessa, no haguès fet aquest escrit, com imagino compendràs.
Que la "història" l'escrigui el poble és magnífic i com ha de ser. No ho creu vosté així?

I sí, miraré de tenir en compte el seu Consell.

Gràcies i endavant

Anònim ha dit...

M'agradat molt el seu escrit. Té sentit tot el que diu, segurament no estic d'acord en algunes coses, però en general esta força encertat.
Sr. Solé, el considero un bon polític i segons em diuen aixó ja li ve de família, només penso que no arribarà molt lluny, ja que a Torredembarra les disputes sempre han deixat en segon pla la política i qui ho ha intentat acostuma a retirar-se ja que el cumul de despropossits és molt gran.
No sé si vosté estará present en el proper Ajuntament i no sé si vosté será capaç de mantenir la coherència i la clarividència que ha demostrat en els dos escrits que porto llegits, si així ho fa, li desitgo molta sort.

Gràcies per tot i fins aviat.
Rebi una forta abraçada

Joan S.

Anònim ha dit...

Home, que l'historia l'escrigui el poble, em semblaria perfecte, si no hi hagés tant de descabellat escampat.
L'historia, generalment l'escriuent els vencedors. De moment, en aquest escrits ja comencem malament. Vencedors no n`hi hauran, vençuts, el poble.
Llavors Jordi, el que pugui escriure el poble, pot ser que la gent no s'ho cregui y aleshores ja tornem a tenir un embolic. Mitges veritats, mitges mentides.
De l'altra manera, si tu escrius tal i com anat tot, i si t'equivoques, ja et rectificarem, será molt més creíble.
Nedar i guardar la roba,no ha funcionat mai.Pot ser a tu si et funcioni. Si es així, felicitats!!!!

jordi pla ha dit...

M'agrada 'aquest' escrit. No la intenció, però bé, dir les veritats es bó.

Anònim ha dit...

Ai!! els de CIU amb aquest escrit, ells que ho tenen tot controlat i pensen: " o estàs amb mi, o estàs en contra de mi"

Anònim ha dit...

Ja se que no es el tema, però: Qué diu el Suñé dels crèdits de l'Ajuntament si ells van votar un prèstec d'un milió d'euros a cambi de que la Iris fòs presidenta de la comissió del Escorxador?
Si ho aproveu, desprès no critiqueu, que la crisi era la mateixa fa un any que ara. O esteu amb ells, o no hi esteu, en qué quedem????

Anònim ha dit...

Fins quan ha de durar la broma amb ABG ????

resnoesmesqui ha dit...

Jordi Pla
Estic molt content de que li hagi agradat l'escrit, i venint de vostè m'honora.
Moltes gràcies i endavant amb el seu blog, que llegeixo i comparteixo en moltes qüestions.
De nou gràcies.

Agraïr també a tots la vostra participació en aquest debat, n'estic segur que les vostres aportacions han estat llegides i comentades per més d'un.

Ara cal que no caigui a sac trencat

Una abraçada
Jordi Solé

Anònim ha dit...

No sabría decir si ha guardado o no la ropa, pero con este escrito, que me ha gustado, el Solé se ha empapado.

Felicidades por tu blog

Martin

Anònim ha dit...

Y la tercera parte, para cuando, que la segunda está agotada.
Con tantos apretones de tuercas, ¿el alcalde, todavia no ha hecho el gesto de firmar l que tiene encima de la mesa tu compañera?
Si no lo haces pronto, terminaras enseguida con los capítulos de la novela, porque en este govierno, con la tarea de lo que es governar, tienes poco que contar.
Ahora, si quieres explicar otras facetas, tambien pudes, porque haberla, ailas.....

Anònim ha dit...

Et falta valentia per publicar segons quins comentaris i que no insulten a ningú. Si que diuent veritats que tothom hauria de saber. Com hauria de saber que aquest escrits son un pols entre Toda i Masagué. No té cap llógica que un grup polític al govern, vulgui explicar només el que li interessa per aconseguir coses que encara no ha aconseguit.

resnoesmesqui ha dit...

Al darrer anònim: Amb tots els respectes. Jo ja tinc una edat i unes formes de ser que difícilment puc canviar. Com vostè pot comprendre ja no soc un xiquet que em deixo dur i portar per ningú. No es, per tant, cert el que vostè diu. La persona que fa menció, de vegades, coneix els meus escrits abans siguin publicats, però es poden comptar amb els dits d’una mà. I no cregui que ho faig per obligació o per necessitar la seva benedicció, ja que he publicat escrits en el que n’estic segur no compten amb el seu total complaença. Sí, ja sé que queda molt bonic allò de “lacayo” “correveydile” i totes aquestes coses, però sento molt dir-li que tinc la gran sort de ser molt tossut, i que jo ja no em jugo res de res. Ja tinc una edat i tinc la consciència molt tranquil•la, ja que si jo hagués volgut viure de la política ja ho hagués fet fa molt de temps. Però que hi farem. Entenc que no caigui be a tothom, entenc que se’m critiqui, i que se’m insulti. Jo, ho sento molt, segueixo creient en la paraula i amb la ploma per dir, convèncer i avançar.

Anònim ha dit...

Només un incís: quan es vol explicar qualsevol cosa, o s'explica o no. No hhi ha obligació, però mitges veritats, mitges mentides o voler donar un altre enfoc allunyat de la realitat, no es gaire ètic.
El seu partit es una agrupació, que no té color, però ens estan demostran que el color que teniu es l'interes propi i no pas el del poble.
Vostes formen part d'un govern, que si tant els preocupés Torredembarra, i amb dos regidors com tenen, s'aproparien més a l'oposició o ja haguessin deixat el govern.
Resulta que heu abandonat al vostre propi regidor i en cambi aguanteu una siuació insostenible.
Vosté parla de diàleg, quan els propis que governen no en tenen, ¿com volen que en tinguin amb l'oposició?
Sr. sigui més realista i a veure si es capaç d'endevinar qui guanyarà aquest pols, el Sr. Masagué o la Sra. Toda.
Perquè aquest escrits son apretadetes on vosté ja sap.
I perquè no publica els comentaris, encara que tingui una certa edad??????
Perque son veritat, i no insulten!!!!

Anònim ha dit...

Parleu molt d'en Juan, però ell no diu res, al menys a l'Agrupació què és on hauria de parlar. Això, clar si fos veritat.
Vosté amb la seva , jo amb la meva. De quin partit es vosté, que ens demana exactament, que sap vosté de l'Agrupació?. Sembla que molt, per tant digui el seu nom i potser tindrà credibilitat. Ara per ara, no demostra res, només escriu

Anims Jordi, i passa d'aquests

Anònim ha dit...

Per cert, digui quin comentari ha censurat, ja que parla tant d'ell.

Adeu

Anònim ha dit...

Pero, como van apoyar a un Regidor que nunca da explicaciones a los que le apoyaron e hicieron que ganara lo que ahora gana. Antes de esto todo eran buenas caras. Quizá habrà que revisar las traiciones.

Un de l'Agrupació

F.

Anònim ha dit...

Aquest anònim està molt equivocat. Si algú ha fet moviments per apropar-se a l'oposició ha estat en Jordi. I ho dic amb coneixament de causa, no com altres.

Una abraçada, jordi

Anònim ha dit...

Ostres, com surten els de l'Agrupació!!!!!!
A l'anónim que em pregunta el nom, igual que el seu: ANÓNIM. Partit, un com el seu, que no té color.
El jordi, amb tots els respectes, no es ell qui s'ha d'apropar a l'oposició. Ell no és ni regidor. I com voleu que parli amb l'oposició, si segons diu no sap la meitat de les coses que passen a dins????
I els anónims que no ha publicat, ell ja sap quins son, perquè n'hi ha varis.Ell sabrá......

Anònim ha dit...

Ara són el regidors el que han de decidir la vida política dins i fóra dels ajuntaments?

Fins ara creia que els regidors eren persones electes, servidors públics, i que estàven al servei dels seus partits en favor de les majories democràtiques.

Creieu de debò que primer cal ser regidor, i des d'aquesta posició, manar?

Powered By Blogger