dissabte, 26 de març del 2011

PARLEM, DONS, D'UN GOVERN FORT


Ningú podrà ja parlar que no hi ha activitat a La Torre. No parem d’inaugurar. Normal si tenim en compte que estem a portes de les eleccions i els partits que ostenten els Governs volen “presumir” de treball. A Castelló per exemple el PP ha inaugurat un aeroport sense el previ permís de navegació, i, el que ja és el súmmun,a on no hi ha avions. Ridícul, si, però deu tenir el seu redit electoral, sinó no s’entén. A Torredembarra no hem arribat encara a inaugurar un aeroport però en algunes de les realitzades no ens distanciem pas gaire del fet de Castelló. Deixem-ho dons com que tot plegat entra en la dinàmica de la lògica electoralista i no li donem més voltes. Trist, si, però sempre ha estat així i pel que és veu arreu del país, tant fa qui governi que les inauguracions, posades de primeres pedres i fanfàrries i coets els seguirem tenint sempre.

L’activitat electoral o electoralista ha començat i uns s’avancen amb grans cartells que ara hauran de desaparèixer –diners mal gastats?- , per això de la nova llei electoral, la crisi i mes.

Centrant-nos a La Torre, uns cartells, els més visibles, poderosos i grandiloqüents , ens diuen que necessitem un Govern Fort. No deixa de tenir la seva conya quan qui ho diu ha estat en minoria quasi be sempre, a on el personalisme de l’Alcalde ha estat per damunt de la gestió i que per no respectar ni tant sols s’ han respectat els acords entre els seus propis socis de govern. Contradictori, si. Però és el que hi ha.

No m’aturaré ací malgrat les facilitats donades per fer un examen sociopolític del que és diu i el que es veu i a qui es veu en el cartell. M’interessa mes, en aquest cas, veure com podria ser un Govern Fort a Torredembarra, que a la fi és del que es tracte,no?. Veiem.

Un Govern Fort, suposa d’entrada tenir el màxim de Regidors que configurin una majoria estable, sense esquerdes i el mes ample i solida possible. Aquest requisit, convindran amb mi, és de calaix, indiscutible, la base del que podríem denominar Govern Fort. Ara bé si ens ho pensem, veurem una altra evidència: de res serveix una majoria còmode si no hi ha uns acords mínims d’acció de govern (que naturalment s’haurien de respectar i per tant executar), clar que per aconseguir aquest punt n’hauria d’haver un altre de tant important o mes que la resta: la confiança entre els que configurin aquest acord i amb la persona que porta el timó (no és pot pactar anar a ponent i el patró anar cap a llevant). I sí aquesta majoria la conformen partits amb tradició de govern i amb un programa de mínims semblants o amb la mateixa filosofia o ideologia política, ja tindríem una base robusta per assegurar llarga vida a l’acord i per tant al Govern.

Un Govern Fort, ha de tenir clar que els representants del poble son els gestors de l’economia de tot els contribuents i que per tant ha de prevaler el interès general a la d’uns quants aprofitats o afins a qui governa; ha de ser respectuós amb els acords del Ple i portar-los a execució malgrat no siguin de la simpatia del qui mana; ha de tenir en conte la voluntat majoritària del Consistori en aquells afers o assumptes que afecten a la comunitat; ha de respectar, ajudar i consolidar a les entitats sense la visió electoralista que sembla prima mes que no pas la voluntat dels associats; ha de reformar allò que queda caduc i que cal donar nous impulsos als temes que comporten una regeneració, sempre sentida i necessària, de l’administració i la política municipal; un Govern Fort ha de donar a cadascú el paper que li correspon com a representants polítics que son i per tant portadors de la voluntat popular. I per damunt de tot s’ha de ser sincer amb els socis de govern i amb l’oposició, s’ha d’oblidar de les ganivetades, les traïcions amagades, l’agressivitat en els enfrontaments, ser capaç de consensuar , dialogar i ajudar. Aquest és, al menys per mi, l’exemple d’un Govern Fort.

Crec, sincerament, que tots hem après la lliçó i que hem vist que tal i com van les coses i com aniran si seguim el mateix camí, no anirem enlloc, car el contrari, hi haurà un estancament, una empatia vers la política que sens dubte repercutirà negativament en allò que els polítics tenim la obligació, moral i ètica, de complir: estar al servei dels ciutadans i velar pels interessos generals .

Parlem dons de Govern Fort, és clar. Vostès diran.

Powered By Blogger