dimarts, 20 de desembre del 2011

...I DESEMBRE


escrit publicat a El Mònic desembre 2011

Novembre hagués passat sense pena ni glòria sinó fos per les pluges i per un Ple suspès per l’Alcalde. Les pluges ens van portar el de sempre, grans basals i corrents d’aigua inundant carrers i voreres. El Ple ens va portar més incògnites i més foscor a la vida municipal, aconseguint incrementar la distancia, llarga distancia, entre governants i governats.

Deu ser que ho portem a la pell.

El Govern Municipal està acorralat per un tema que ells han volgut solucionar i només han fet que embolicar. Els radars. Les sancions es deuen, i cal dir-ho, més a la manca de senyalització que a la imprudència. Més de quatre (4) mil afectats és una barbaritat de la que algú s’ha de responsabilitzar. Però no tot és el radar, el descontent entre la població va en augment, els botiguers dels principals carrers comercials treuen fum per les dents veient com un darrera l’altre els seus clients son multats. El mal s’expèn. Diu el Govern que no és afany recaptatori, però el cert és que dins del pressupost municipal hi ha una quantitat marcada per recaptar (600.000 euros), i també és cert que aquest Govern a primat les multes abans que l’educació i la informació.

Novembre se’n va anar amb un guanyador de les eleccions sense pal·liatius. La dreta espanyola i catalana guanya, mentre que l’esquerra queda pràcticament fora del mapa. Arriben dons nous temps, noves i més retallades socials, amb noves necessitats, amb l’esglai al cor i amb l’esperança de construir una alternativa seriosa més propera als interessos de les classes més desfavorides per una crisi que han creat els grans mercats. Hi ha feina per endavant, però l’esquerra no defalleix, i com sempre se’n sortirà.

I arriba com desencisat el desembre. Diuen que és el mes de la il·lusió. No deu ser pel que ens espera. Passada la nit de la cultura, els premis i els somriures, arriben temps apassionants per la política local. De moment ens pujaran l’aigua, quasi bé amb “nocturnitat i d’amagat”. Però això ja no ens estranya a aquells que estem seguint el dia a dia d’un Govern autoritari i egocèntric, a on les opinions contràries son excloses i rebutjades sense ser ni tant sols escoltades. De nou, com les multes, el radar, els carrers deixats, etc., qui ho pagarà seran els de sempre.

Més desembre ens porta el Nadal, els torrons, el cava i els canalons. No sé si serà un mes com el que voldríem o havíem somiat, però si que és el meu desig que tot us vagi bé i que el nou any ens porti a tots llibertat, pau i justícia, que falta ens fa.

Bones festes amics i amigues.

Powered By Blogger