diumenge, 23 de maig del 2010

UN TRES I UN CINC - i felicitacions, moltes felicitacions -


























Dos han estat els números que han protagonitzat la setmana. El tres (3) i el cinc (5).


Tres son els anys que han passat des de la posada en marxa d’ONA LA TORRE. Felicitats. S’ha fet una bona feina. Entre tots. Entre els primers i els que hi ha ara. Uns d’una manera, altres amb formes més properes a la ciutadania, si s’escau. Tenim una bona ràdio. I els culpables son tots els que fan possible que el poble, la gent, sigui el centre d’atenció d’un mon que a voltés sens fa llunyà i inaccessible, però que ara està vivint els moments més feliços des dels seus inicis.


Fa pocs dies que he rebut una invitació per col·laborar en un llibre que commemora el trentè aniversari de l’emissora local de Mollet del Vallès. I recordo que els seus inicis van ser molt semblants al que ara estic visquen a ONA LA TORRE. Només una diferencia, ara ja existeixen experiències prou solides com per mantenir un format que sens dubte resulta profitós i positiu. Felicitats als col·laboradors de l’emissora, esperit fonamental. Felicitats als companys que fan possible l’emissió diària i contínua. Felicitats a la direcció. Felicitats a tots per fer una ràdio oberta, lliure i propera.


I en el número cinc va entrar al Ple el punt referent a la ubicació del CAR a Torredembarra, punt que va generar un dels debats polítics (per fi) al nostre Ajuntament més interessants viscuts darrerament. No vull entrar en quina de les dues posicions era la correcta –Muntanyans I o bé a la Rasa -, em centraré en el debat. El vaig trobar esplèndid. Per primer cop propostes, per primer cop idees, per primer cop posar en evidència que els pobles només avancen a cops d’acords, no d’imposicions ni petalades.


Només un però. La moció tenia la idea preconcebuda de fer mal al Govern. Per sort es va convertir amb un interessant estira i afluixa que va posar a proba no tant sols al Govern, sinó a la mateixa oposició. Una evidència: les coses s’han de fer millor, per part de les dues parts (perdó per la redundància), uns per arribar a un Ple sense tenir la suficient força, mandrosos a l’hora de fer una feina que ja haurien dur més que feta, i els altres per demostrar que “el diàleg” que pregonen no el tenen entre ells, el que suposa més desgast i més lluites internes, per molt que ho vulguin negar. Això ens va costar quasi una hora de recés. Semblava una final amb penaltys, pròrroga i llançament de moneda.


Qui va guanyar?, la política. Qui va sortir ben parat?, la ciutadania, que ara veu que allò que hem dit algunes veus menyspreades, mai escoltades i fins i tot insultades, és possible, és factible i, el que és més important: cal fer-ho tots entre tots.

Un cop més la paraula com arma per convèncer. Enhorabona a tots els torrencs.


No voldria acabar aquest escrit sense felicitar, com ho va fer tota l’oposició i membres del Govern, al Regidor de l’AGRUPACIÓ Juan Pérez pel seu bon treball a front del procés d’adjudicació de la recollida de la brossa. Una tasca que no trigarem gaire a gaudir i que era tan important i necessària com l’aigua. És mes, dir que ha tingut la valentia de complir allò que varem dir el seu dia i que s’havia convertit amb una de les qüestions que ningú havia estat capaç d’enfrontar-se.

Felicitats, de nou, al torrencs

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Si no recordo malament l'Agrupació va dir què instal-laria la recollida de brossa neumàtica.
No cantis tant aviat victòria, que aquest concurs no s'aguanta per enlloc i els preus que han presentat les emprese, no donen per fer tot el que han dit.
S'ha de reconeixer què els dos regidors anteriors, en aquest tema no van fer res. ABG per incapacitat i PSC, marejant la pardiu amb una empresa pública què abans de començar ja feia pudor.
I ara per què fa un altre concurs del porta a porta i gran generadors per 5 mesos, quan el concurs ja ho contempla tot????
Els que han de començar son els què han guanyat. Qué passa ara, què no poden???

Anònim ha dit...

El Psc, nunca mareo la perdiz, la solución era la empresa publica pero la oposición a esta idea no partia de la oposición, venia de dentro.

Anònim ha dit...

Gassull, que se te ve el plusmero

Anònim ha dit...

Només un però. La moció tenia la idea preconcebuda de fer mal al Govern.

Sento Jordi que enmig del discurs facis aquesta afirmació.

No podem parlar de diàleg i alhora deixa anar frases així.

Saps, realment que això és així?

Si sols ho suposes, esmeneu si us plau. I paeix d'un cop les alusions a la teva persona, tot en patim i seguim treballant per a sortir d'aquest giravolt interminable.

Anònim ha dit...

que mania tienen todos en decirle al Jordi que es lo que tiene que decir o no. Cada uno es libre de pensamientos..

Buen escrito, como casi siempre.

Y tienes mucha razón: la idea no era más que poner en evidencia la minoría del Gobierno y hacerle perder una votación, para intentar no sé sabe bien qué, pero ellos no saben ni aprovechar estas ocasiones

Un saludo para ti y besos alos tuyos

Antonio

Anònim ha dit...

Si el govern expliqués exaactament el què passa, el perquè el volen el CAR a Muntanyats, etc. etc, no es viurien aquestes situacions tant desagradables i de tant poca ètica política a Torredembarra.
L'Alcade hauria de ser més comunicatiu i no tant mentider.
És un Alcalde ilegitim, despre`s de quasi una moció i pactant amb una trànsfuga per l'Alcaldia. Tots aquest motius no serien res si ell fos més obert, no tant malpensat, cafquià i penesés amb el poble.

la cua de lleó ha dit...

Sentir una afirmació falsa, no és dir el que s'ha de dir.

Si calen petons, de tot cor. Però si el tema son "ellos" que aprofiti.

Anònim ha dit...

Asi me gusta Jordi, caña a los sociatas!

resnoesmesqui ha dit...

A l'anònim de les 16.09:

El què és evident és que la moció no es va presentar per fer un favor al Govern !!. Naturalment si la moció hagués prosperat el Govern s’hagués trobat en una situació força difícil, ja que a l’horitzó hagués planat el “fantasma” de mocions continues i, per tant, un govern dirigit des de l’oposició. No dic que el que plantejava la moció era per fer mal, sinó la moció. I jo imagino que el PSC n’era conscient d’això. Si no és així, la seva innocència política podria ser, fins i tot, greu.

El més important és el que ve a continuació en el meu escrit, però veig que la frase en sí us ha agradat molt, i no veig per cap cantó que una frase, que traieu de context, pugui complicar el diàleg. Un diàleg que, dona la culpa a qui vulguis que tindràs raó, es fa ja impossible a la present legislatura. Potser, a la propera, si comencem amb bon peu, serà possible no només el diàleg, sinó l’enteniment. Si això segueix així: adéu Romeu.

Una abraçada.


Al darrer anònim

Dir mentider a una persona, sigui qui sigui, de forma gratuïta i sota l'anonimat és de cobards.

No acostumo a publicar aquests tipus d'anònims, serveixi aquest com a mostra dels que no deixo passar. Es censura?, potser sí, però el blog és meu, obert a tothom que vulgui expressar idees i opinios. Insults i males tretes, sisplau, al blog que ho permeti, que ni han uns quants

resnoesmesqui ha dit...

per cert "Kafkià" ve de KAFKA, no de "" cafca "", nomes volia que ho sapiguesis.

De res

Anònim ha dit...

Pues la próxima van a tener que componérselas solo el alcalde, porque vemos claro que Laura no va apoyarle en ningún Pleno más; se lo hemos pedido personas que siempre le hemos llegado al corazón y vamos a defender su dignidad de los políticos como el Masagué.

Anònim ha dit...

Jo crec que si el dialeg s'hagués fet abans i a porta tancada, per no donar l'espectacle al Ple, aquesta moció hagués tingut un resultat, el qué fos, pero consensuat per tots. És el què hauria de ser i espero què algun dia és logri de treballar en equip i posar a debat el que toqui per arrivar a una solució que vagi bé a tot el poble.
L'Alcalde feia més de 15 dies que la tenia i que va fer???
Amagar-la, no voler passar-la per Ple, quan sap que no ho pot fer.

Anònim ha dit...

Quan una persona menteix, sempre se li ha dit mentider i si no que no menteixi. Aixó es pot arreglar, hi han altres defectes o malaties que per desgràcia no es poden arreglar o curar.

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi, la moción no se presenta para hacer daño al alcalde, el daño se lo hace a si mismo no contando las cuestiones que afectan a estos terrenos, que le cuesta sentarnos y explicar con claridad la problematica de la cesión, si es que existe una problematica. Pero no, no lo hace, y eso de que le avisan de las cosas, por ejemplo, en el penultimo pleno cuando se aprobo definitivamente el plan parcial de la rasa, se le dijo que no lo presentara ya que faltaban tres informes externos, el se empeño en presentarlo, resultado, no se ha publicado en el BOP por la falta de esos documentos.
Nosotros entendemos que en ese espacio caben los dos servicios, colegio y CAR, y lo mantenemos despues del pleno, que haya otros grupos que no lo quieran así, es licito, pero por quererlos ahi, no se nos puede llamar irresponsables y menos si no nos explican el motivo.
Por lo demas Jordi, hay cosas que no entiendo, se retiro un punto del orden del día que presentaba urbanismo, ya en la comisión informativa le preguntamos a la regidora de urbanismo de que se trataba, y contesto que ella no lo habia presentado, lo presentaba el alcalde, perdoname pero no entiendo nada.

Anònim ha dit...

La veritat es que el Psc no farà res bó en aquest mandat a Torredembarra, té regidors molt mal avinguts que tot el dia estàn barallant-se, no saben per on van, i no tenen talant. No se sap com el Ripoll aguanta i no marxa.

resnoesmesqui ha dit...

Hola Enric:

Jo no entro a valorar, en el meu escrit, el fons de la moció. Com bé es va dir en el mateix Ple, fins i tot per part del grup socialista, hi han arguments prou sòlids amb les dues direccions. Crec, que les propostes que hi ha sobre la ubicació del CAR son senzillament assumibles, l’important és que s’està d’acords amb la necessitat de que Torredembarra compti amb un servei d’aquestes característiques. Personalment, vist des de la barrera com és el meu cas, en principi no em molesta la ubicació plantejada per l’equip de govern, com tampoc és descabellada la proposta del grup socialista. Jo m’imagino una Torredembarra en creixement i que hi haurà transformacions importants a mig i llarg plaç. M’imagino una “carretera” transformat en un llarg passeig, m’ imagino parcs i jardins, necessitat de més aparcaments, més habitatges a on acollir a nova gent, m’imagino que, al igual que ha passat en moltes poblacions, i la majoria governades pel partit que representes, veurem nous edificis a on caldrà ubicar serveis que ara ja tenim per tal de descentralitzar l’oferta de serveis. Què potser ara no cal, doncs potser no. També he de dir que situar el CAR al costat del CAP és una bona idea en quan a mobilitat, immediatesa, centralitat i que és, crec, un lloc possible i factible.

Al marge de la frase en qüestió motiu de la polèmica, sobretot entre els del teu partit, que no retiro i que segueixo pensant està feta amb una “mala intencionalitat política”, naturalment legitima i normal en el joc polític entre formacions aspirant a governar i com diria en Ripoll “sin acritud”, si seguiu llegint, deia que el govern no va fer el deures, que ja lliga amb el que em dius, però també dic, i m’imagino que estareu d’acord ja que cap de vosaltres heu fet referència, el grup socialista tampoc els va fer o no els va fer ben fets, el que ho demostra el fet que al final la moció va quedar damunt la taula.

Be Enric, gràcies per mantenir el debat, gràcies per exposar les teves idees i gràcies per llegir-me i escoltar-me.

Ja saps, sempre endavant i fins aviat

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Moltes imaginacions, Jordi. Però la realitat és que el Col-legi ja podía esar quasi acabat si durant aquest dos anys s'hagués fet alguna cosa. El Col-legi ja estava ubicat i la zona del CAP deixar-la com a zona Sanitària, ja que té prou capacitat per tot el creixament sanitàri que necessita el poble.
Ara tenim un perill, la Generalitat no té el Col-legi pressupostat ni projectat en cap dels dos llocs i amb les retallades, ja veurem si el fará.
El CAR el mateix problema, no hi ha res fet ni aprovat pel Servei Català de la Salut i a dibuxar, ningú ha començat.
Per tant qui ho hagi enredat que ho desenredi. S'ha de pensar una mica abans de fer canvis quan ja fa dos cursos, què tenim els nens en barracons.
Pensar què la moció era mal intencionada, ets lliure de pensar-ho, però ERC la votava no pas malintencionadament. Estem convençuts de l'ubicació del CAR al costat del CAP.
ABG també la votava i la va esmenar, també amb mala intenció, dons? També contra el govern?Desitjaria equivocar-me perque amb tots aquest canvis no quedem sense res, només amb imaginacions.
Montse.

Anònim ha dit...

Imaginación es precisamente lo que os falta a los políticos como vosotros.
Y encima, cuando uno la tiene, lecriticàis.

Bien Jordi, me parece que lo dejas muy clarito, que no les guste es normal, quieren dialogo, dicen, pero en relidad quieren que el dialogo siempre les de la razón.
¿Cuando han reconocido errores?, ¿Cuando te han dado la razón?.

Una abrazo para ti y sigue defendiéndo tus ideas. Y ellos, a lo suyo

Anònim ha dit...

Es que la Montse nunca ha oído eso de: IMAGINACION AL PODER !!!

Normal, no creeis

Anònim ha dit...

Per Francesc Mercadé: cap de llista del ABG.

Força i endevant

Powered By Blogger