dilluns, 17 de maig del 2010

El Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura




El Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura és una iniciativa sorgida arran de la gran quantitat de mostres de suport que la família del polític molletà va rebre després de la seva mort. Moltes persones del món acadèmic, polític, periodístic..., però també persones anònimes que es van oferir a treballar per mantenir viva la memòria de Solé Tura.



La constitució d’aquest Grup d’Amics i Amigues és una manera de formalitzar aquest compromís de les persones que coneixien Solé Tura i de recordar aspectes ben diversos de la seva vida, des de la seva obra política fins a la seva vessant més personal. Segona paraules del seu fill, el periodista Albert Solé, “el punt fort del Jordi era la seva capacitat per fer amics. Uns amics que provenen d’una gran varietat de móns”. Albert Solé ha definit el Grup d’Amics i Amigues com “el gran univers d’amics del meu pare reunits de nou per seguir reivindicant l’obra i la personalitat de Solé Tura”.



Personalitats adherides

Ara per ara, el Grup d’Amics i Amigues ja compta amb prop de 200 persones. Entre aquestes hi ha personalitats com Pasqual Maragall, Felipe González, Jordi Hereu, Carme Chacón, Jordi Guillot, els rectors de les universitats de Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Lleida, l’Associación de Constitucionalistas, Manuel Jiménez de Parga, Miquel Roca i Junyent, Manuel Campo Vidal, Federico Mayor Zaragoza, Júlia Otero, Josep Maria Pou, Joan Manuel Serrat o el dibuixant Fer.



Acte de constitució el 25 de maig a Mollet del Vallès

El Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura es constituirà formalment el proper 25 de maig, dos dies després que Solé Tura hagués acomplert els 80 anys, en un acte públic que es farà al Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet del Vallès i comptarà amb la presència de moltes persones que ja s’han adherit al Grup per recordar la personalitat de Jordi Solé Tura i posar en comú anècdotes de la seva vida.



A partir d’aquest esdeveniment, el Grup s’obrirà a tota la ciutadania per què moltes persones anònimes, pel sol fet de ser del mateix municipi que Solé Tura, trobar-lo tot passejant pel carrer o haver-lo tingut de professor a la universitat, també s’hi puguin adherir i aportar el seu suport. Segons l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, la constitució d’aquest Grup és una excel·lent notícia per a la ciutat que, a través del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, continuarà treballant per difondre i reivindicar la figura del polític molletà, un dels pares de la Constitució espanyola, i guardonat amb la Medalla de la Ciutat.



La voluntat de l’Ajuntament de Mollet i la família de Jordi Solé Tura és poder reunit el Grup d’amics i Amigues cada any, en un acte al maig, a l’entorn de l’aniversari de Solé Tura.



En l’acte del proper 25 de maig, es llegiran alguns fragments del llibre Una història optimista, de les memòries que va escriure el mateix Jordi Solé Tura. També es podrà veure un petit documental que va elaborar el seu fill, Albert Solé, i que es va presentar en l’acte de concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Quatre persones explicaran alguna anècdota de la seva relació personal amb Jordi Solé Tura i hi actuarà un grup de l’Escola Municipal de Música de Mollet, que va ser inaugurada per Jordi Solé Tura quan aquest era ministre de Cultura.



Alhora, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet una segona edició del llibre Jordi Solé Tura, Molletà Il·lustre, que va sortir l’any 1998 amb motiu de la concessió de la Medalla de la Ciutat a Jordi Solé Tura i que s’havia exhaurit. El proper novembre sortirà un segon volum d’aquesta biografia, que recollirà els esdeveniments posteriors, des del 1998 fins a l’actualitat.



Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura

En la mateixa roda de premsa en la qual l’alcalde de Mollet i el fill de Solé Tura han presentat el Grup d’Amics i Amigues, s’ha donat a conèixer la nova imatge del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura de Mollet del Vallès. La figura de Jordi Solé Tura va inspirar la creació d’aquest centre d’estudis municipal amb la finalitat fonamental d’aprofundir els estudis i el coneixement sobre la democràcia i la figura de Solé Tura.



La nova imatge del centre inclou com a element central la signatura de Jordi Solé Tura.


* a la foto: Albert Solé i l'Alcalde Mollet Josep Monràs
Powered By Blogger