dimecres, 2 d’octubre del 2013

SILENCIS TRENCATS





Escrit publicat al Diari de Torredembarra setembre 2013
A la foto: Miquel Iceta (President de la Fundació Rafael Campalans) Daniel Masagué (Alcalde) i Jo mateix en un moment de l'acte homenatge del dia 7 de setembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra

Han estat molts anys, masses , de silencis I altres tants d’oblits imperdonables en una Nació que ara, tant anys, vol recuperar la seva història com a signe d’identitat i de fermesa com a poble.

Rafael Campalans no ha estat pas una excepció. Recordat només per un sector molt concret de la societat catalana, recuperar a i per Torredembarra una figura històrica, cabdal amb el catalanisme d’ahir d’avui i de sempre, és recuperar-lo per Catalunya.

És per això que l’acte organitzat per la Comissió Rafael Campalans de l’Ajuntament de Torredembarra el dia 7 de setembre, no ha passat pas desapercebut per a molts,  aquells que son coneixedors de  la importància d’un personatge que va marcar un ideari i que ara se’ns fa més actual que mai.

Rafael Campalans ens va dir que la “política és pedagogia”, i en uns moments com els actuals, on polítics i dirigents de partits semblen haver-ho oblidat, ens cal recuperar el sentit i el fons d’aquestes paraules.
Campalans (socialista – catalanista i nacionalista ) forma part de nosaltres , com ho son entitats I personatges que la dictadura ens volia fer oblidar I la democràcia a apartat,  pensant-se que certes paraules i actituds  no convenien per una suposada estabilitat; paraules i actituds tant necessàries com la cultura, l’art i la mateixa llibertat que han intentat excloure, i fins i tot esborrar,  determinats governs al servei de poders concrets  que no tenen res a veure amb el conjunt de la ciutadania i molt menys amb les classes populars.

Torredembarra  li va fer un homenatge, i ja de pas molts van descobrir que el socialisme i el catalanisme sempre han anat units i que debats tant importants com els que ara vivim ja venen de lluny. Les relacions Catalunya-Espanya, els anhels de llibertat d’un poble, les diferències – acceptades o no- entre el socialisme català i l’espanyol plantejats per en Campalans, son temes encara no resolts per l’apatia d’uns i per la ignorància dels altres.

Gràcies a tots els que van participar activament (Miquel Iceta, Josep Bargalló, Laia Bonet i Antonio Batista) i els que hi van col·laborar per fer-lo possible (Diputació, Ajuntament, Fundació Rafael Campalans...). El 7 de setembre de 2013 ja ha passat a la història del nostre poble. Felicitats.

Jordi Solé
President de la Comissió Rafael Campalans


Powered By Blogger