dimarts, 17 de juny de 2008

QUAN CREUS QUE JA S'ACABA...TORNA A CEMENÇAR

Raquel Samaniego / Torredembarra

El govern en minoria de Torredembarra pateix una nova baixa. En aquest cas és la regidora Montserrat Gassull, d'ERC, la que deixa voluntàriament les seves competències i deixa sol al seu company, Geramb l'alcalde i tres regidors més al capdavant del govern. Així, se suma a la renúncia de l'independent del GIT, Santiago Ardèvol, ara fa dues setmanes, i a la retirada de competències de la regidorard Ciuró, a socialista Laura Pradeda, fa gairebé un mes. Segons Gassull, el pacte de govern «ja fa dies que està trencat i per més interès que hi posem no podem salvar una situació que ha esdevingut insostenible». «No he format part d'aquest govern per dedicar-me a guanyar batalles ni polsos amb els meus companys», manifesta, remarcant que hi ha uns principis de govern que «quan no tothom els respecta, es creen unes desconfiances i unes inseguretats entre l'equip de govern que afecten a la bona harmonia i al desengany personal».

Montserrat, que no deixarà l'acta de regidora perquè que «representa un percentatge de votants», explica que «els polítics hem de tenir clar que avui hi som i demà no, i que el més important és crear benestar, tranquil·litat, seguretat i governabilitat. I si un polític, sigui del partit que sigui, interposa primer el seu poder, estatus o benefici polític abans que el seu poble, a aquesta regidora no li interessa», conclou finalment.

Amb aquesta nova situació, el govern es queda amb cinc membres (quatre socialistes i un d'esquerra), mentre que a l'oposició ja compten amb 12 persones «buscant alternatives». Així ho manifesten tots els grups municipals que formen l'altra banda de l'Ajuntament, que apunten que fa molts dies que ja parlen i negocien entre ells un possible i nou pacte de govern «fort i estable».

Negociacions de l'oposició
Mentre des de l'equip de govern mantenen silenci sobre aquesta successió de fets, tota la resta es manifesta sobre la situació política que pateixen. El principal grup a l'oposició, CiU, amb quatre regidors, considera que abans que arribi juliol hi haurà d'haver canvis importants ja que amb l'arribada massiva de gent, Torredembarra «no pot permetre's estar sense govern».


El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Torredembarra, Daniel Masagué, va explicar ahir que ja fa temps que es veu com l'equip de govern «cau a trossos» i es pregunta com l'equip de govern «ha aguantat tant» havent-hi les «rivalitats i baralles constants que hi ha». Assegura que entre les diferents àrees de l'Ajuntament de Torredembarra no hi ha comunicació i que aquestes «parets» els fan impossible treballar. És per això que creu que aviat podria tirar endavant una moció de censura contra l'alcalde, Manuel Jiménez, en qui focalitza la responsabilitat de no saber dirigir, o bé que ell mateix dimitirà.

Segons Masagué, aquesta és una situació que ja «es preveia perquè hi havia molts problemes per tirar endavant». La feina del seu partit és ara «buscar un govern alternatiu. Per formar aquest conjunt estable cal que altres grups municipals renunciïn a algun aspecte de la seva ideologia». El que ara espera el portaveu del grup majoritari torrenc és que sigui Ciuró qui ara mogui fitxa i marxi del govern.

Pel que fa a les negociacions, Masagué assegura que ja té un compromís ferm amb PP i GIT, que suposarien el conjunt de sis regidors, però que continuen les reunions i no es tanquen a res. A excepció d'un pacte amb els socialistes, ja que «no és lògic ajuntar-se amb gent que no ho ha fet bé des del primer moment».

La resta, esperant
També la tònica de la resta de partits durant aquests dies és la de parlar entre ells per buscar un govern «fort i estable». Alternativa Baix Gaià (ABG), amb Lluís Suñé al capdavant; el Partit Popular (PP), amb José Oviedo; i l'Agrupació, amb Jordi Solé com a portaveu, continuen negociant. Sobre el tema, Suñé apunta a que apostaran «per un govern d'esquerres, però en el que no hi sigui present el PP ni els regidors que fins ara hagin deixat el seu partit i el seu càrrec. Per nosaltres, això, determina un atac directe a la democràcia, ja que existeix una disciplina de partit». Afegeix que «PSC i ERC han de mirar que han fet malament i aprendre dels errors. CiU pot negociar una possible moció de censura recolzant-se en la resta de partits polítics».


Per la seva banda, José Oviedo, veu una possible i definitiva sortida del govern d'ERC, ara amb Gerard Ciuró com a únic representant. «No ens podem creuar de braços, però hem d'anar amb prudència. Tendirem cap a un govern estable i que canviï radicalment de funcionament. Nosaltres recolzaríem una moció si incloguessin els plantejaments del PP i el projecte fos viable», assenyalava.

Per últim, l'Agrupació, amb Jordi Solé com a portaveu, expressava que estan «a l'espera» i que continuen mantenint reunions. «És una situació totalment nova però hem de recolzar un moviment que garanteixi la governabilitat». De moment, segons manifesta, «ningú ens ha proposat una moció de censura, però no estem tancats a res», concloïa.

-----------------------------------------------------------------------------------
" Avui al mati en Gerard Ciuró a deixat el Govern. Ball de números, cada dia hi ha una de nova, es el conte de mai acabar. Ara tothom diu la seva. Els números no surten per enlloc. Uns pugen,els altres baixen. Com deia el poeta QUAN CREUS QUE TOT S'ACAVA TORNA A COMENÇAR . El temps de pactes i de seny guanya admiradors, si no som, entre tots, capaços d'arreglar-ho és millor anar-se'n cap a casa i que noves idees i noves voluntats agafin el relleu dels que no hem estat capaços de tirar endavant un projecte i un compromís amb la ciutadania. Però 'estic segur que tot acabarà bé per què, entre altres coses, no hi queda més remei que posar fil a l'agulla, arribar a acords i fer el que calgui per què,d'aquí tres anys, els polítics no presentem un llibre en blanc en realitzacions i fets. O ens espavilem o tot el poble ens donarà l'esquena. Ara per ara, tot es possible, ara per ara res no esta fet"

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això ja fa temps que es cou però sumen 8.

El cartipàs municipal ha estat elaborat per Ardevol i Gassull. Per la seva experiència de Govern o de destrucció de governs més ben dit. Malament va el Massagué si abans de governar ja es refia d'aquestos dos.

CIU+PP+GIT+PRADEDA+GASSULL

Per la moció de censura en falta 1

Que faran? PSC 4 - ABG 2 - ERC 1
ADMT 2

Anònim ha dit...

ADMT 2 + CiU 4 + GiT 1 + Pradeda 1 + PP 1 = 9
un pacte, com Deu mana, i deixeu-vors de "cantamañanas"

Anònim ha dit...

ADMT no pactara amb ningí si no li donen l'alcaldia a la Sra. i com no al Sr. Jordi d'adjunt.

Un petó.........

Anònim ha dit...

al darrer anonim: l'ADMT no existeix. Una mica d'informació no li aniria malament per poder opinar amb critéri.

Powered By Blogger