divendres, 6 de juny del 2008

NOTICIA A EL PUNT I DIARI DE TARRAGONA

Punt Diari. Torredembarra

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va trencar ahir el silenci després de la marxa del GIT del govern i va demanar als diferents grups que li concedeixin dos mesos de marge per mirar d'aglutinar una majoria estable. La proposta, de què es va tractar a la junta de portaveus, va ser rebuda amb fredor per part de CiU i PP, mentre que l'ABG va considerar lícit que es doni una oportunitat a l'executiu de PSC i ERC. El govern reconeix que la diversitat de grups dificulta l'entesa.En plena crisi de govern, i mentre alguns grups comencen ja a preparar una possible moció de censura, l'alcalde torrenc va demanar una oportunitat per poder redreçar la situació. Segons va transcendir de la junta de portaveus, a la qual van assistir pràcticament tots els regidors del ple, Jiménez va demanar més temps, tot i reconèixer que la situació (en què governa amb tres regidors de la majoria) «no es pot mantenir» gaire més. L'executiu va fer una crida a tots els grups polítics perquè «reflexionin» i «s'acostin» al govern, i va lamentar la dimissió dimarts passat de Santiago Ardèvol, tot i que consideren que «no s'han produït tants desacords» per justificar-la.
CIU I PP, CRÍTICS
El contingut de la junta de portaveus va ser rebut ahir amb cert recel tant per CiU com pel PP. «Tenim la sensació que és una tècnica dilatòria, hem quedat sorpresos pel que ens ha comunicat l'alcalde», va afirmar el portaveu convergent, Daniel Masagué. Precisament, la seva formació es va mostrar ahir disposada a «parlar amb tots els grups» per tal de consensuar una alternativa de govern. «Personalment, crec que l'alcalde hauria hagut de presentar la seva dimissió, perquè ha estat incapaç de crear un govern estable en un any», va dir Masagué.En una línia similar es va expressar el portaveu popular, José Oviedo, qui va afirmar que el discurs de Jiménez havia estat «més del mateix» i que a partir d'ara estarien disposats a «parlar amb tothom».
L'ABG ES DESMARCA
Malgrat la voluntat de CiU de tirar endavant una moció de censura, ahir el portaveu de l'ABG, Lluís Suñé, es va mostrar contrari a un canvi de govern «ràpid i contundent». «Primer cal veure si el PSC i ERC ens poden fer una proposta seriosa per sumar una majoria suficient», va afegir. Suñé va reconèixer que seria difícil arribar a un acord tant en el cas del govern com de l'oposició, i va alertar: «Per la forta ideologia de l'ABG, serà difícil que entrem en un pacte amb segons quins partits», amb referència al PP.
«Si el govern necessita dos mesos per intentar buscar suports, trobem bé que ho intentin», va assegurar Suñé. Tot i això, si el PSC fracassés en aquest intent alerta que «llavors una moció de censura seria totalment lícita». Tot i això, en cas que CiU tampoc aglutinés una majoria necessària Suñé va apel·lar a la «responsabilitat» tant de convergents com de socialistes per «arribar a un acord entre ells pel veritable bé del poble».
Amb aquesta posició, l'ABG és l'únic partit que públicament manté la porta oberta a un pacte amb el PSC, mentre que el cinquè grup a l'oposició, l'Agrupació Democràtica Torrenca, no s'ha pronunciat respecte d'això


DIARI DE TARRAGONA
Jordi Cabré


extracto de su artículo.
La situación de crisis política vivida (seis ediles de gobierno, PSC y ERC), por once en la oposición, obligaba a tomar decisiones y Jiménez sentó a los concejales para transmitirles un mensaje claro y conciso: "subirse al carro del actual equipo o bien crear otra mayoría" El alcalde pidió dos meses para intentar cerrar acuerdos con otras formaciones o bien conocer la nueva mayoría que debe gobernar Torredembarra.
Daniel Masagué por CIU: admitió sentirse decepcionado y criticó que "ahora nos pida ayuda cuando llevamos un año sin que hayan contado con nosotros". Los nacionalistas, de momento, no se sumarán al carro PSC-ERC y abrirán ronda de conversaciones con otros partidos para ver si es posible una nueva mayoría. Masagué admitió que "un gobierno de concentración no es la solución".
Lluís Suñe por ABG: no se decantó sobre si apoyará al gobierno o bien se sumará a una posible moción de censura. Si destacó que PSC y CIU, por ser los dos partidos más votados, deben asumir su papel y actuar de forma responsable.
Mª.Dolors Toda por L'Agrupació: "su partido convocará una reunión para reflexionar nuestra postura" Nosotros apostábamos por un gobierno de concentración desde el inicio, y ahora se ha perdido un año, y se debe plantear qué movimiento hay que hacer.
José Oviedo por el PPC: "quiso ser muy claro" "Estamos en una situación de emergencia". Nosotros siempre hemos apostado por trabajar. Lamentamos que se convoque esta reunión ahora y no antes. El popular recordó que "este gobierno ha tenido una oposición responsable, que ha aprobado todo lo que era positivo para Torredembarra y no ha ido al acoso y derribo por tener mayoría. Si además pierden ediles es que algo no funciona" Sentenció
Powered By Blogger