diumenge, 7 d’agost del 2011

AIXÒ DE LA CORRESPONSABILITAT

Em va dir un company al començar l’actual mandat municipal: “a l’oposició tenim dos camins: seure, mirar i criticar o bé seure, treballar, criticar i ajudar, de nosaltres dependrà el camí a escollir”.

I vam escollir el segon, i d’ací va sorgir la paraula que més hem fet servir el grup socialista a l’ajuntament: corresponsabilitat de govern.

I era ben certa la reflexió del company. Els dos camins o les dues opcions, ens portaran a llocs ben diferents.

El primer a la “guerrilla”, anar-se a la muntanya i disparar a tot allò que es mogui sense solta ni volta, nomes pel fet d’estar a l’oposició. Aquesta posició és senzillament més còmode, la més fàcil de tirar endavant, i que no comporta cap compromís seriós amb la ciutadania. És la política del donar per fet que tot allò que fa el Govern està mal fet per inèrcia pròpia, i, per tant, no recolzarem res, ja que el fet de donar alternatives suposa treball i un desgast polític que és pot pagar molt car. Però els resultats dels darrers anys de “guerrilles” no ens va portar a cap bon port. No cal enganyar-nos.

L’altre camí és més laboriós, més complicat, però a la vegada més gratificant, més honrat i més sensat si en realitat el que volem ser és, com som, el partit d’alternativa de govern, els que en un termini més o menys llarg – dependrà i molt de la situació política en que ens trobem en aquells moments a nivell local i de país -, haurem de liderar un canvi profund en les formes i amb les maneres de governar Torredembarra, amb polítiques socials justes i al servei dels interessos generals i no pas dels individuals.

Aquest és dons el camí escollit, per la senzilla raó que un partit de Govern no pot estar ancorat amb el NO permanent, un partit de Govern com és el PSC no pot estar de braços creuats sense cercar acords que facin avançar amb positiu les polítiques de ciutat.

D’ací, per exemple, el nostre posicionament sobre el tema del ROM (Reglament Orgànic Municipal) en el Ple del dia 21 de juliol,a on l’acord va estar impossible per temes de legalitat, i d’ací la nostra voluntat de seguir posant damunt el taulell de joc, alternatives que generin acords puntuals que estiguin en consonància amb el programa del PSC presentat en les darreres eleccions municipals.

Però que ningú s’enganyi, corresponsabilitat SI, ara bé ferms i durs quan calgui, quan les polítiques de l’actual govern sortint de les regles més elementals del joc democràtic (no és de rebut certes imposicions pel senzill fet de tenir una majoria numèrica de regidors), durs i ferms amb els nostres posicionaments quan des del Govern s’incompleixin acords de plens, quan hi hagin decisions arbitràries i quan el Govern ignori contínuament les propostes presentades per altres grups que no pertanyen als que el Senyors Alcalde, anomena com els “seus”.

No, no anirem a les “guerrilles”. Treballarem, serem honrats i sensats, tal i com exigeix la població a un partit que més tard o d’hora liderarà el canvi polític a Torredembarra.Notul.la: us recomano llegir: http://rr-cuadernodeopinion.blogspot.com/2011/07/el-ultimo-pato-julio.html

Powered By Blogger