dimarts, 20 de març del 2012

L’IBI I EL SÍNDIC



Al passat Ple cel.lebrat el mes de gener, el Grup Municipal Socialista va presentar una moció (aprovada per unanimitat), a on es demanava fer les gestions oportunes per tal de trobar formules legals per evitar aplicar en el nostre municipi l’augment decretat per el Govern Central d’un 6% de l’IBI. Augment aquest que caldria sumar-hi el 7% de promig previst pel Govern de Torredembarra per la revisió del cadastre. És a dir, evitar un augment que suposaria per a molts un 13%.

La solució no és pas fàcil. Hem començat a treballar en aquesta direcció. Hem de tenir en compte que el Govern està ja negociant el pressupost de enguany i que caldrà accelerar el ritme si volem aconseguir que hi hagi una regulació justa i equilibrada que beneficií a les famílies amb menys recursos en aquests moments tant difícil que estem patint tots plegats. El PSC és conscient de la situació de precarietat què és trobem les administracions , però creiem que no tot ho tenen que pagar els ciutadans. És evident que aquests augment li aniria molt bé a l’Ajuntament, però ens hem d’esforçar entre tots per no caure en la temptació de carregar tot l’esforç al mateixos de sempre. Son moments de trobar solucions alternatives i imaginatives, retallar en despeses que no afectin directament al contribuent, a la vegada que siguem capaços de garantir els serveis actuals, malgrat no siguin obligatoris, i fins i tot ser capaços d’augmentar els ajuts i racionalitzar i optimitzar els actuals recursos. Hem de dirigir la nostra mirada cap a eliminar aquelles despeses que actualment no ens permetre’n afrontar amb suficients garanties necessitats bàsiques de la població.

EL SÍNDIC

Volem també informar-vos que el Grup Municipal va presentar una reclamació davant el Síndic de Greuges per la manca d’informació i no contestar a les preguntes per escrit realitzades pel nostre grup (preguntes fins i tot de l’any passat), pel que creiem una desconsideració cap a l’oposició i als ciutadans, al marge, és clar, d’incomplir la llei.

La oficina del Síndic ja ens ha comunicat la tramitació de l’expedient. Seguirem informant.


Publicat a SOM_HI del mes de març

Powered By Blogger