dijous, 24 de maig del 2007







L’ ÀNIMA PARTICIPATIVA


Les campanyes son per exposar les propostes que cadascun dels partits creuen importants per fer avançar les respectives ciutats i pobles. És un exercici democràtic que fa de la democràcia el millor dels sistemes per avançar.


Recordo que el meu pare m’explicava una anècdota força divertida que va passar en una població propera d’on vivia durant el temps de la República: Un candidat va fer una promesa molt interessant “Us faré un pont” els hi va dir. Tots els presents al míting és van mirar estranyats “On pensava aquell home posar un pont si per allà no hi havia cap riu?”. Amb això vull dir que molts polítics tenen la mala costum de prometre coses que s’allunyen de la realitat i de les necessitats de la població i, a voltes, les seves promeses estan molt lluny d’esser realitat per la impossibilitat de poder-les dur a terme.


La gent de l’Agrupació quan, ara fa més d’un any, vam iniciar a preparar el nostre programa, vam veure la necessitat de no caure amb les promeses fàcils i, per damunt de tot, vam decidir, que aquelles propostes que féssim fossin realitzables, si no a curt termini, si al menys què en una legislatura preparar les bases per fer-les possible en la següent.


Com que també vam veure que el més important era conèixer les necessitats reals dels veïns i de les veïnes, vam iniciar una ronda de converses amb ciutadans/es anònims i/o vinculats a entitats i associacions per conèixer els problemes reals de la població. Ens vam trobar les portes obertes i una de les coses que ens va sorprendre van ser la senzillesa de les qüestions que ens plantejaven.


El programa de l’AGRUPACIÓ surt d’aquestes converses, d’aquestes i d’altres que vam tenir amb agents socials d’altres poblacions que ens van explicar les seves experiències amb temes com ara el medi ambient, participació, cultura... Entre tots vam aconseguir fer un programa que creiem seriós i, per damunt de tot, realista amb les necessitats i amb les possibilitats reals de Torredembarra. Temes com ara, la neteja, l’embelliment de la ciutat, la necessitat d’impulsar un model coherent de ciutat que sàpiga enllaçar la tradició amb la modernitat, que sigui impulsora d’un model cultural (ara inexistent) obert i recuperador les nostres identitats; i tenir un ajuntament modern i obert, afable amb la ciutadania i amb la participació, van ser els punts prioritaris i majoritaris per aquelles persones consultades.


I això hem fet. Quan diem que l’Agrupació es l’ànima participativa no és en va. És l’eix principal de la nostre proposta, es el nostre compromís que s’allunya, com podeu veure, de les falses promeses que els grans partits ens tenen acostumats.

Jordi Solé
(Membre de la llista de l’AGRUPACIÓ de Torredembarra)

10 comentaris:

Anònim ha dit...

m' agrada quan voste diu que han fet consultas amb ciutadans anonims.
De conya.-
Voste no sap que escriure tot el tex amb mayuscula en internet, es com un insult......
A veure si n'apren. Us veig malament per diumenge 27.

Anònim ha dit...

en majuscula?

Nosaltres ens vaeiem molt be.

Al menys no estarem al jutjat

Unknown ha dit...

Una abraçada jordi i molta sort ;-)

rafael ha dit...

Jordi, palabras necias oidos sordos... suerte y muchos besitos para todos

Anònim ha dit...

Sres. de L'Agrupacio, el cap de llista no es la Sra. Toda. Es per el que sembla en tots el mitings de campanya de vostés nomes surt voste Sr. Jordi Sole.
Voste te un afany de protagonisme, que espero que en les properes eleccions del diumenge 27 se li tornin en contra.

Anònim ha dit...

Las últimas noticias sobre Ciutadans:

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

El Blog del Ciudadano Ubú

Anònim ha dit...

I ara que.......

Anònim ha dit...

!!! animooooo!!! los obstaculos no es mas que la salsa del triunfo.

Anònim ha dit...

Continua y tu voluntad te llevara a la mejor expresion !!!

Anònim ha dit...

Sr. Portavoz de ADT, que valoración haceis de vuestros reultados???? ya que veo que no se han cumplido vuestras perspectivas, que eran de sacar minimo 3 regidores.

Powered By Blogger