dimecres, 8 de desembre del 2010

LA POSSIBILITAT HI ÉS, APROFITEU-LA

REFLEXIONANT VERS EL CRÈDIT

Desprès de la tempesta arriba la calma. Focs d’artifici i bombes fètides sense olor. No variem, no canviem i per el camí deixem les noves pedres i eternitzem les velles.

Sigui com sigui, el fet és que poques solucions s’han donat per tal d’expressar les prioritats de futur. Molta teoria, molta desconfiança, però, malament si tenim el poble paralitzat.

El centre de la proposta no era immobilitzar, era posar munt la taula la possibilitat d’expressar allò què tots ja saben però que poques, o cap, ganes tenen d’exterioritzar-les. Penso que entre tots han comès molts, masses, errors. Potser era el moment de fer un examen de consciencia i situar posicions des d’una òptica diferent a la que ens ve marcada des de fa molt de temps. Sincerament, penso que s’ha perdut una bona oportunitat, al menys de moment, a no ser que un cop superat aquest llarg pont, entre tots donin una nova oportunitat per fixar les bases de futur. Potser, amb sort, el temps ha fet recapacitar i s’hagi arribat a la conclusió que mantenir la situació tal i com està no beneficia a cap grup en concret i molt menys a la ciutadania.

El fet real és que no tenen massa temps i que cal trobar una sortida a la paràlisi política que s’està vivint. Argumentar manca de confiança cap un grup o persona concreta no té cap sentit (malgrat les males experiències), i menys si son coneixedors d’alternatives que facilitin el control i la bona utilització dels diners per part de tots.

Si aquest és el joc, serà un joc sense fi, ja que tots saben que un dia o altra hi haurà la possibilitat d’exercir el dret a l’alternança de poder que ens garanteix la democràcia i que si segueixen utilitzant aquests arguments mal tractadors dels contraris, el joc acabarà en taules i ningú en sortirà guanyador. Els Torrencs mereixen passos endavant per no eternitzar la política de “tu ets pitjor que jo”.

La responsabilitat és de tots i entre tots han de fer que guanyi Torredembarra, que guanyin els veïns i veïnes, que guanyem un poc de futur. La possibilitat hi és, aprofiteu-la pel bé de tots.
Powered By Blogger