divendres, 8 de juliol del 2011

DEBILITATS

Escrit publicat a la revista Som-hi del mes de juliol 2011



En el món de la política un govern dèbil, numèricament parlant, té la obligació de pactar qualsevol pas que vulgui donar en pro del que considera el millor per els interessos de la ciutadania. Aquest Govern dèbil actua sota una pressió considerable i es requereix de ell un gran esforç i voluntat de negociació amb aquells que seuen a les cadires de l’anomenada oposició.

Per el contrari, un Govern fort, numèricament parlant, no li cal mantenir una constant negociació, ja que el número de vots sempre li donaran la majoria que requereix per fer allò que consideri. Però quan un Govern d’aquestes característiques es creu amb la veritat absoluta, margina als anomenats opositors a un paper merament testimonial, i deixa fora de qualsevol participació no ja a un número concret de regidors, sinó a un elevat nombre de ciutadans que han escollit una opció diferent, a les hores es dona la paradoxa que el Govern fort es converteix en feble, ja que és incapaç o es nega a estendre la mà per por a ser fiscalitzat de forma molt directa, i posar en perill allò que ell (el Govern o el cap del Govern) vol endegar sigui el que sigui, amb o sense raó, ja que el seu únic argument és la força dels números i no la de la paraula.

Comencem dons un nou mandat, i el pacte de govern entre tres forces ideològicament properes, se’ns descriu com un Govern fort, malgrat les seves primeres accions ens deixen sensacions de ser més feble del previst. D’entrada, va deixar mut al Secretari Municipal quan se’l va requerir per informar d’una irregularitat que un informe escrit per ell mateix, deixava ben palesa. Fer callar a un Secretari ja és un fet molt greu que no s’hauria de produir mai i menys quan deixa indefensos a tot un grapat de Regidors que han d’emetre el seu vot coneixent si poden o no caure en una il·legalitat. Hi ha més mostra de debilitat que imposar el silenci a un Secretari Municipal?.

El fet és que en el primer Ple Extraordinari, l’Alcalde va posar damunt la taula l’ampliació del contracte amb l’empresa Nord Verd per un cost aproximat de 40.000 euros mensuals per la neteja viària. El Sr. Alcalde amb la seva defensa de l’ampliació del contracte, va deixar entendre que ho feia com si nomes ell, estès preocupat per la brutícia del poble, com si nosaltres, el PSC i la resta del Ple no consideréssim la neteja del poble com una prioritat. La diferencia entre el Sr. Alcalde i nosaltres és que a part de mantenir el poble net, ho haguéssim fet amb la mira posada en una Empresa Municipal (no com pretén el Govern, si és que pretén alguna cosa que encara no ens han explicat) i que mentre el procés, de forma transparent i participativa, s’hagués dut endavant, haguéssim destinat aquests prop de 40.000 Euros a la contractació d’aturats a Torredembarra i a la compra de la maquinaria necessària per fer allò que ara farà, no se sap per quant de temps, una empresa privada escollida pel Sr. Alcalde a dit.
Powered By Blogger