dijous, 1 de maig del 2008

El darrer Ple i el moment actual

(Publicat per l'Agrupació a la revista municipal Som-hi l'abril de 2008)

De nou ens hem trobat davant d’un Ple llarg i amb moltes qüestions importants damunt la taula. Per primer cop un membre del mateix govern ha votat en contra d’un punt de l’ordre del dia que ha suposat el no pagament de 120.000 euros amb factures que no estaven previstes. Per un altre ens hem adonat que el conjunt de l’oposició no ha votat, en els temes més importants, ni un sol cop en el mateix sentit. Quant uns voten a favor, altres s’abstenen, quan uns s’abstenen altres voten en contra. Tots dos son signes molt identificatius del moment polític actual que viu la nostra ciutat. No tenim, per desgracia, un govern consolidat que pugui permetre’s el luxe d’aprovar ni les seves mateixes propostes i, també per desgracia, no tenim una oposició que sigui capaç de donar una imatge de solidesa. Això només evidencia una cosa: No hi ha un projecte comú de ciutat.

Aquest moment polític s’aguanta pels pèls, però aguanta. Aquest govern fa malabarismes polítics per aconseguir suports, i els treu. Ara d’aquí, ara d’allà. De fet no podem oblidar que es un moment delicat que, per part de l’Agrupació, ens sembla de difícil solució sí, entre uns i altres, no som capaços de treballar única i exclusivament pel be de La Torre. Haurem de veure com marxa el curs dels esdeveniments. ¿ Què passarà després de l’estiu a on els partits tradicionals deixin de mirar-se el melic –quasi be tots amb congressos i amb problemes interns a les seves cúpules- i es centrin en allò que realment preocupa als nostres convilatans ?.
Hem de dir també que aquests moments son per tenir la suficient capacitat de gestió i de negociació per tal què aquests problemes no afectin al conjunt de la ciutat. Hem d’esser hàbils i sobre tot tenir uns objectius clars que vagin més enllà de les denominades polítiques de partit.

L’Agrupació està fent, en aquest sentit un gran esforç per anar avançant cap el compliment del nostre compromís amb la ciutadania, i una mostra d’això va ser l’esmena que vam presentar i que va ser aprovada en el Ple. En aquesta esmena l’Agrupació va proposar la modificació puntual del PG de Torredembarra incloent l’ús per aparcament, restauració, espectacles, esportiu, recreatiu, magatzem i comercial a les plantes soterrànies. Això permetrà que molts ciutadans que ara es trobaven que disposaven d’un espai sense poder utilitzar, treure fruit d’una propietat que una normativa deixava de banda.

Des de l’Agrupació creiem que cal seguir obrint camins de millora i convidem, una vegada més, a tots els partits a obrir un diàleg clar i sincer sobre el què volem per Torredembarra.
Powered By Blogger