dimecres, 5 d’octubre del 2011

7d7 gloriós


  1. Com si d’un partit de futbol es tractés, el darrer (i primer del mandat !) Ple Ordinari va merèixer puntuació entre certes persones per tal d’il·lustrar el “joc” d’uns i altres. Sembla que hi ha acord: els Regidors sense competències (l’oposició) va perdre clarament. Tots son punts de vista. Jo optaria per l’empat, però ja se sap tothom juga amb el seu equip. Potser encara no reconeixem les noves maneres de fer (han estat anys amb un estil)  i de plantejar els temes i les preguntes, potser encara, el que som novells, no hem après com acorralar al Govern i potser tampoc sigui aquest l’objectiu actual. Personalment i desprès d’escoltar novament el Ple, ni els Regidors sense competències vam estar tant tous, ni el Govern va sortir reforçat en res. Tranquils, diria jo. Els membres del Grup Municipal Socialista sabem el que ens fem, i sabem perfectament cap a on anem. Temps al temps.  
  2. Em diuen que no és convenient reiterar l’argument de manca d’informació per part del Govern cap els Regidors, d’un i altre cantó, que tot s’ha de dir. De moment de les més de 48 preguntes realitzades per escrit pel Grup Socialista (algunes, moltes, des del mes de juny) només ens han respost tres o quatre. Aquestes i les realitzades al Ple Ordinari dormen als llims. Potser no sé sap, mes hi ha uns terminis marcats per la llei a l’hora de respondre, i no en tingueu cap dubte que aquest termini fa temps ha caducat..
  3.  Entre altres el Ple va aprovar una moció conjunta entre CiU, PSC,ERC, ABG i GiT en defensa de la immersió lingüística desprès de la sentència del TSJC. Un cop aprovada per els grups citats, ara, des de la Regidoria d’Ensenyament , és farà extensiva la moció a tots els centres educatius de La Torre per tal de difondre la moció amb l’esperit d’informar d’un acord prou important per a tots els estudiants, mestres, pares i mares.
  4. Tot passejant descobreixo que quatre anys desprès, comencen a re- pintar els passos de vianants de Torredembarra. La pregunta és conèixer quins han estat els motius per deixar-los desdibuixar durant tant de temps. Ara només manca: senyalització adequada;netejar els carrers d’herbes i brutícia; reparar els nombrosos fanals trancats, rovellats i en mal estat; netejar les pintades a parets; conservar el mobiliari urbà....
  5.  No fa gaire vam poder gaudir de la Fira d’Indians. Molta gent passejant amunt i avall per adquirir productes naturals, conèixer la historia de indians torrencs i assistir a un seguit d’actes dedicats a allò que forma part de les nostres vides. Vaig trobar en falta un recorregut  per la part menys agradable: el mercat d’esclaus, per exemple. Ho he comentat amb diferents persones vinculades al món de la cultura torrenca i tots ells han cregut important que en properes edicions es faci patent aquesta part de l’historia de forma escrita i, si pot ser, gràfica, per no oblidar-nos mai d’on venim i qui som.
  6.  Sembla que els moviments veïnals tindran a partir del proper dia 29 d’octubre una nova associació. Aquesta  amb l’objectiu d’aglutinar a totes aquelles persones  amb dificultats físiques, psíquiques i/o sensorials. Una molt bona notícia que ens permet visualitzar la necessitat que tenim tots d’estar junts per tal de tirar endavant reivindicacions, a l’hora que es demostra que estem en un poble viu, que es mou, que ens empeny.
  7. Com vius van estar els Nois de La Torre el passat diumenge en el transcurs del 8é Concurs de Castells a Torredembarra. Un set de set gloriós, emotiu i per recordar sempre. Serveixi aquest escrit per felicitar a tothom que va participar, des de la pinya fins a l’anxaneta, des dels organitzadors als espectadors. Nois, noies, sou collonuts !!!.
Powered By Blogger