dimarts, 6 d’abril del 2010

III Premi Jordi Solé Tura









S’obre el termini de recepció de treballs per optar al III Premi Jordi Solé Tura per a una tesi sobre la democràcia


L’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el Centre d’Estudis Jordi Solé Tura per la Democràcia, ha convocat la tercera edició del Premi Jordi Solé Tura per a una tesi doctoral sobre la democràcia, adreçat a joves investigadors universitaris amb l’objectiu de promoure la recerca dins dels àmbits del dret públic i la ciència política.

La tesi presentada ha d’aver estat llegida i aprovada entre els cursos 2005-2006 i el de la convocatòria. La dotació del premi és de 6.000 euros. El termini per rebre els treballs és de l’1 al 30 d’abril i el veredicte es farà públic durant el mes de novembre.

Aquest premi es concedirà a a la millor tesi doctoral relacionada amb l’àmbit del dret públic i la ciència política, en qualsevol línia d’investigació, però especialment les següents:
L’aprofundiment d ela democràcia en els governs locals
Problemes actuals que té plantejats la democràcia en el món
La democràcia i els reptes de la immigració
Federalisme i organització terriotorial de l’Estat
L’aportació acadèmica de Jordi Solé Tura al sistema democràtic

Amb la col·laboració de catedràtics i professor universitaris
En aquest premi hi col·labora, no només la família de Jordi Solé Tura, sinó també els catedràtics i professors universitaris següents, tots ells membres del Consell Assessor del Centre: Dr. Eliso Aja, Sr. Jordi Borja, Dr. Francesc de Carreras, Dr. Marc Carrillo, Dr. Francesc Pallarès, Dr. Marcel Planellas, Dr. Joan Subirats, Dr. Pere Vilanova i Dr. Joan Vintró.

En les dues anteriros convocatòries, s’hi van presentar vuit tesis el primer any; onze el segon; d’universitats de tot el món, des de les més properes (Espanya i Europa) a universitats d’Amèrica, del nord i del sud.

Guanyadors de les edicions anteriors
I Premi Jordi Solé Tura (2008): Dra. Laia Jorba UAB), per la tesi Democràcia deliberativa: la transformació de preferència en el procés deliberatiu.
II Premi Jordi Solé Tura (2009): Dra. Djaouida Moualhi (Institut de la Unió Europea de Florència), per la tesi Les immigrants magrebines a Espanya i Itàlia.

Homenatge a la figura de Jordi Solé Tura
Aquest premi, convocat per primera vegada l’any 2008, fa un homenatge a la figura del polític molletà Jordi Solé Tura (Mollet del Vallès, 1930), el qual jugà un paper destacat en la restauració de la democràcia a Espanya i fou un dels pares de la Constitució Espanyola. L’any 1998 l’Ajuntament de Mollet li atorgà la Medalla de la Ciutat, en reconeixement a la seva trajectòria política i acadèmica, i que el 2007 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Solé Tura va morir el passat mes de desembre de 2009.

Donació de l’arxiu personal de Solé Tura i creació del Centre d’Estudis
A partir de la voluntat expressada per Jordi Solé Tura de fer donació a la ciutat del seu arxiu personal, l’Ajuntament va aprovar l’any 2003 la creació del Centre d’Estudis per la Democràcia (que des de la mort de Solé Tura, ha passat a anomenar-se Centre d’Estudis Jordi Solé Tura), un servei municipal amb la finalitat fonamental d’aprofundir els estudis i el coneixement sobre la democràcia. Al mateix temps és un projecte que implica tota una ciutat, ja que vol ser la manifestació pública de l’estima del seu poble i del compromís de Mollet amb els valors de la democràcia.
Powered By Blogger