dijous, 2 de desembre del 2010

temps d'hivern

Per bé o per mal, no em vaig equivocar a l’anomenar el meu anterior escrit com “UNA SETMANA IMPORTANT”. Ho va ser, sense cap mena de dubte: 5-0 al Madrid(gloriós, harmònic, impensable,artístic, genial...) ; nou govern a la Generalitat (clar, sense embuts, net,previst...), Tv3 rondant per La Torre, molts i moltes persones conegudes treient el cap per la “caixa tonta” (interessant, espectacular, emotiu,necessari...), i per acabar el Ple de dimarts (incomplert) .

Els punts del Ple?. Coneguts per tots els que esteu a la “corda” política, la resta indiferent a la frustrada aprovació d’un crèdit de cinc milions d’euros que, tant els de la “corda” com la resta, desconeixien en el fons i amb la forma. Finalment surt a la llum: piscina, cementiri, teatre,aigües pluvials, llar de jubilats i altres de caire menor, i al darrera una pujada del 4% de l’IBI a partir de 2012.

L’altre punt entra al Plenàri i finalment s’aprova amb els vots de l’equip de Govern i el PSC : l’adequació del Carrer Antoni Roig, que permetrà iniciar-la a partir de Gener, un cop acabades les festes nadalenques. Bona notícia. Ara cal posar-hi els cinc sentits, prohibit defraudar.

En quant al crèdit s’imposa la lògica política: es retira. S’ha d’aprovar amb el màxim consens possible. És una qüestió que afectarà a tota la ciutadania en els propers anys, és impensable que a sis mesos vista d’unes eleccions i amb un govern en minoria s’aprovi un fet tant transcendental sense comptar amb el parer i acord del màxim número de representants de la ciutadania. Tothom hi està d’acord en el Govern desprès d’un tira i afluixa entre l’Agrupació –promovedor de l’idea- i el primer partit d’el Govern, CiU.

Ara un temps d’espera per veure que diran els partits, quina és la seva visió de futur, quines son les prioritats de cadascun, quins son els seus objectius pels propers anys. Sembla que hi ha punts de coincidència i, naturalment, la majoria no contempla de cap de les maneres una pujada de les retribucions com a mida pel sanejament financer.

De temps en queda ben poc ja que existeix el perill de perdre subvencions.

Temps de reunions per convèncer, per els acords.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats Jordi per no entrar al trap a totes les injúries, insults que venen d'altres blogs. Ets un senyor.

Gràcies per el teu treball, som molts els que pensem que tu ets dels millors.

Una abraçada

Un company

Powered By Blogger