dijous, 29 de novembre del 2007

REFLEXIONS





Deixeu-me que faci diferents reflexions sobre l’actualitat o no de Torredembarra, a títol personal.

Si mirem l’enquesta que tenim ací al costat veureu que guanya la moció de censura. Hi ha alguns bolgaires que la demanen, però sembla que no serà pas un fet probable a curt termini. Per un cantó l’oposició no està, crec, en la seva majoria per donar aquest pas, i penso què és degut a diferents motius: Un per què no és veu que un govern format per l’entramat polític actual de l’oposició sigui garantia d’un govern sòlid .Un membre conegut del partit majoritari a l’oposició em feia una reflexió molt interessant: un govern format per l’actual oposició tot i tenir majoria seria més feble que l’actual. Hi estic d’acord, molt d’acord. Segon motiu: no hi ha un líder amb cara i ulls per assumir aquest paper i que sigui capaç d’aglutinar esforços més enllà de temes molt puntuals, el que vol dir que estaríem a on estem. I en tercer lloc, perquè veig que prevalen més les qüestions de tipus personal que les polítiques. I així no anem enlloc.

El govern actual segueix donant tombs. És veritat. Segueix donant la sensació de no estar al dia, de mantenir l’esquema de l’anterior mandat, amb l’única diferencia que actualment s’han d’obrir més al diàleg. Només faltaria. Però, com em comentava un veí, les qüestions del dia a dia segueixen aturades com sempre: carrers bruts, pintades a les parets, fanals trencats, etc. És veritat. Hi ha una cosa, però que no se’ls pot negar: ara parlen amb els grups. Ara intenten consensuar. Quan tinguin ben assumida i es creguin realment amb la cultura del pacte potser, només potser, arribin a bon port.

A la reunió amb el Conseller de Medi Ambient no hi van assistir-hi els amics de l’ABG per parlar del tema que, tots estarem d’acord, ells han encapçalat: Muntanyans II. No sé els motius, però sí sé que no van ni tant sols excusar la seva absència. Per a mi un detall no em passa per alt: si un altre partit ho hagués fet caurien bufetades per tot arreu. A mi personalment m’hagués agrada’t molt més que, si més no, s’haguessin presentat encara que tant sols fos per cortesia cap a la resta de grups municipals. No sé les seves raons però espero que algun dia les sabrem.

29 comentaris:

José Oviedo ha dit...

Caray ja m'has tret de la foto? uhmmm encara tinc que donar molta guerra.
De totes formes algunes coses de les que dius estic d'acord i algunes altres no!! En l'oposició hi ha un 75 % d'acord mes personal que polític.

resnoesmesqui ha dit...

No , no t'he tret pas de la foto es que no hi surts !!!!

No sé si alegra-me dels teus acords o dels teus desacords. De totes maneres es normal que hi hagi diversitat d'opinions, es la democràcia !!!. Amb molt de gust et proposso seura'ns un dia i parlar-ne, quan tu diguis, quan tu vulguis. Per cert m'han parlat molt be de l'acte del divendres. Enhorabona per la teva tasca.

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Fen amics,nem be¡Jordi,nem be¡

Francesc Mercadé ha dit...

Estit d'acord amb l'Oviedo, una cosa és la coincidència personal, però amb això ni es fa una moció de censura ni un govern alternatiu. Cal treballar i aprofundir en allò que nosaltres anomenem cultura de govern en coalició, i més especialment en prospectiva política. Quan tinguem clar quin és el futur de la nostra ciutat, tindrem l'esquema del què cal fer ara. La fase actual jo l'anomenaria introspectiva, aviat engegarem la fase de confecció dels minims comuns denominadors. I si finalment i sortosament no han passat ja tres anys podriem iniciar l'acció. Només qui faci la feina entendrà on és. Per això penso que encara estem verds, molt verds. Només caldrà veure si la nostra maduració es produeix abans o després de l'excés de maduració del govern. El cas Muntanyans II pot ajudar a accelerar aquest procés.
Jordi, no pateixis per l'ABG, no era gaire lluny de la reunió, de fet el Conseller n'era el portaveu.

resnoesmesqui ha dit...

De nou donar-te la raó, Francesc. Tinc però un dubte o millor dit, una qüestió que fa dies que em balla pel cap i que tu treus en el teu escrit: Tenir clar el futur de la nostra ciutat. Ja saps que fa temps que ho estic plantejant, però començo a pensar que estem donant moltes voltes però que malauradament no arribem mai a port. Crec que si fóssim capaços , uns quans torrencs lligats o no a partits, entitats etc, de reunir-nos encara que fos al voltant d’un cafè, i sense presses comencéssim a plantejant-se aquest tema, segurament, arribaríem a conclusions que a molts polítics els deixaria amb la boca oberta. Avui, quan he anat a l’escola a deixar el meu fill, he estat observant la quantitat de gent anònima que viu entre nosaltres i que mai se’ls pregunta, mai diuen res i que, naturalment tenen la seva opinió, però que la desconeixem del tot. Vull dir que moltes vegades estem dins d’uns cercles que acaben viciats per la forma i el fons, i que a voltés, inconscientment, espero, no som capaços de recollir el que realment preocupa al ciutadà.
Sí, Francesc, estem molt verds tots plegats i estic amb tu en què ens és imprescindible aquesta cultura de coalició – què jo anomeno de pacte – en pro dels interessos de la ciutadania.

Per l’anònim dir-li que senzillament he fet unes reflexions en veu alta, que em sap greu el seu desacord, però què tampoc m’argumenta el que diu sobre fer amics. Segurament en alguna cosa estarà d’acord en mi,o potser no, però no es el meu interès fer enemics, però si el que dic provoca no fer amics és que no entenem molt bé això que es diu : Llibertat d’opinió


Jordi Solé

Anònim ha dit...

¿La gente anónima no dice nunca nada?
¿Que no van a votar y escojen a sus representantes? ¿Hay que opinar cada dia y por cada asunto? Si no se entienden 17 persones, ¿se van a entender 17.000?

rafael ha dit...

Queridisimo Jordi, tu escrito no tiene desperdicio, son varias cosas las cuales me hacen dudar, si la oposicion que tenemos en su conjunto, es mejor que quienes tenemos en estos momentos gobernando nuestro pueblo..Yo puedo dudarlo, pero quienes formais parte de la oposicion dudar de que podeis hacerlo mejor, lo considero una falta de conviccion en vosotros mismos. Tu dices o comentais entre vosotros,de que seria un gobierno devil; Que no hay un lider que aglutine a tanto personalismo; Dejame que te diga con cariño lo que ocurre en verdad..Como es personal lo que te digo, poca o ninguna importancia tiene, porque yo no soy nadie y muchas cosas, las veo y las oigo en la distancia..no estoy dentro de esa cocina de politicos, poco convencidos en si mismos, temerosos y al dia de hoy, incapaces de sentaros ni tan siquiera para hablar..un cero patatero para toda la oposicion; Pero que coño de oposicion, quereis hacer, si cada uno va por su lado??..Si el problema de ahora es el mismo desde hace una decada en nuestro pueblo, que priman los interese personales, a los de la mayoria, con lo cual, el pueblo adolece de las mismas carencias de siempre. Vivimos diferentes realidades, las de los politicos son unas y las de las gentes de nuestro pueblo, son otras. Si no queremos caldo..vosotros nos dais dos tazas. Aumento del IBI, C/ Anton Roig, Pabellon, Reparacion de calles, pagando el 90 % del precio los vecinos, cuando estas hacen 50 años que estan en un estado deficiente y los impuestos que pagamos, son como si vivieramos en Montecarlo, basuras carisimas, agua carisima, luz carisima, zonas azules carisimas, el pueblo lleno de mierda, ratas y pintadas, hasta en las persianas de los comerciantes, que mas quereis, para darles una patada en el culo; Socialmente ya ni te cuento...El plan parcial, hace tiempo que tenia que haber sido parado, hasta determinar el modelo de pueblo que queremos,los comerciantes abandonados a su suerte, para ir al puerto a cenar, tenemos que pagar para entrar, la droga corre por nuestro pueblo, como el agua, para aparcar en nuestro ambulatorio te pones de barro hasta las cejas....Te puedo llenar paginas de ejemplos y vosotros aun no veis la oportunidad,ni el momento para darle un golpe de timon a nuestro pueblo. Sois todos una colla de mendrugos e incapaces; Mañana, cuando las elecciones lleguen y no acudan a votar, no les echeis la culpa a las gentes. Tu eres un gran comunicador y tienes que seguir intentando unir esfuerzos, olvidarte de salir en la foto y trabajar en equipo...Y no me digas que no hay un lider preparado para orquestar. Yo de Mª Dolors te ponia en la calle ahorita mismo...simplemente por la duda. besitos

Anònim ha dit...

Suscribo lo del Sr.Fantasma.
Y espero que las luces de Navidad,aparte de iluminar las calles,te den un poco de LUZ, Sr.Jordi,en primer lugar y a mi parecer,empiezas mal,QUIEN?.
No, se tiene que empezar,en QUE proyecto,QUE prioridades QUE?...
Despues,COMO y despues con QUIEN,y sin animo de ofender y sin ningun tipo de acritud,un grupo o partido que esta hablando de una posible moción de sensura al mismo tiempo, no puede negociar,con el equipo de gobierno ,por recalificar unos terrenos,que favorecen a la Sr.Toda,a cambio de apoyarlos.
No es serio,ni coherente,asi NO van a ninguna parte,bueno si a auto-excluirse.
Torredembarra,tarde o temprano,la moción, prosperara, a mi entender,asi no vamos nada bien,por lo cual le ruego,que reflexione seriamente,no se puede estar,en dos posturas a la vez.
Y son los primeros en reuhir las reuniones,bueno usted no,pero su Dueña si,por lo tanto ,basta de hipocresia.
Cuando arregle su casa,despues hablamos los vecinos,cuando más pronto mejor.
Salut.

Francesc Mercadé ha dit...

Amic pro-mocion la seva clarividència és innegable, jo no diré que no és veritat el que diu, perque no ho sé, però, clar, més clar no ho podia expressar. De tota manera poc haurem d'esperar, els pressupostos són a la cantonada. Si qui Vostè diu fa el pas de l'abstenció en matèria de pressupostos, seria com tancar la porta a la moció que Vostè abona. Precisament responc en aquest bloc que té orelles, perque les orelles sàpiguen que hi han coses que més val saber-les abans que tard. Un matrimòni que no ha de durar, més val no celebrar-lo. Cal sopesar però totes les opcions, i una fermesa ben forjada a temps pot ser sorprenent. Com l'acer davant del ferro. Que hi pot haver vida després de la mort només ho pot intuïr un viu, ja que el mort té molt clar el que hi ha. Els pastissos immobiliàris s'han de fraccionar adequadament per poder-los digerir i treure'n el benefici del profit. Si es vol anar depressa i cada troç és massa gros per la mida de les boques actuals, cal fer-ne trossets. Qui vol fer els trossets del pastís més petits per poder-los vendre, ha de pensar que potser n'haurà de cedir un terç als pobres. I potser els pobres estarien més contents. Potser tirar endavant la moció i beneficiar als compradors de pisos pobres i vendre's el pastís és possible tot. Però impossible si no es va amb les mans netes des del primer dia. I cric-crac, el conte s'ha acabat; aquí planto un soc per tornar-hi un altre cop.

Anònim ha dit...

Exstais un poco tensos todos con este tema. Yo no veo tan mal la reflexión del Solé, esto lo dicen todos con la boca pequeña, solo él es capaz de decirlo en voz alta. Al ultimo anonimo le dire que su argumentación es muy buena pero lo de la DUEÑA le desacredita en todo: se mueve mas por fanatismo que por otra cosa, lo cual invalida todo lo anterior.

Animos al Sole y a l'Agrupación

Anònim ha dit...

Estem a les portes de nous i esperançadors escenaris al nostre poble.
Els principis d´ acords es tenen que veure el mes aviat posible. Torredembarra u necesita ¡¡

*En cuan al pro-moció,alguna raó te, respecte a la Sr.Mª Dolors Toda,de totes maneres,agradi o no cada grup te la seva manera i formes de actuar,no sempre correctes,per tots esperem que no sigue un impediment per properes i ben- volgudes possibles cualicións.

Francesc Mercadé ha dit...

Aquests dies del pont de la constitució poden ser una bona excusa per prendre un cafè i parlar del futur, o del temps que farà...

resnoesmesqui ha dit...

Penso que tots plegat tenim una mica de raó. Què això no funciona es molt evident, la qüestió és qui pot solventar la situació. Ho sento pel meu amic Fantasma, ja sé que la Dolors seria una bona alcaldessa, no ho dubto, però ara per ara es del tot impossible i per això no contemplo la possibilitat. És més crec que no hem d’esser els de l’Agrupació qui encapçalem aquest “moviment” de fixes. Jo no ho veig tan clar com molts de vosaltres i és això el que he volgut expressar. Per a Promoció dir-li que té molta raó en moltes coses, però també en diu que no son certes i que segueixen formant part de la quotidianitat per desacreditar a l’Agrupació. No tot es tant senzill.
Quant faig referència a la gent anònima, ja sé que poden anar a votar, per tant ja han parlat i sembla que ja sabem a qui volen, però la meva reflexió es precisament perquè trobo que els polítics estem (o estan) envoltats per un cercle que, inevitablement, està polititzat i que segueix la corda d’un o un altre, però no tothom està ficat en el dia a dia de la política, es més molta gent no en vol saber res de la política, però això no vol dir que no els preocupi el fet de si els carrers estan o no nets, estan o no asfaltats, si tenen o no parcs a on jugar els nens, si tenen escoles bressols....La reflexió va per ací. De la mateixa manera que penso que molts governants acaben engolits per la dinàmica de l’Administració. Molts polítics només escolten a qui tenen al seu voltant, sense pensar parar orella una mica més enllà. Es una autocrítica que vull fer extensiva a tots i a totes. La por de sentir-se lluny de la gent, dels que veritablement haurien d’opinar.

Molt, molt interessants les vostres aportacions.
I a tu Francesc, no crec que et calgui cap excusa per fer un cafè amb mi per parlar de tot el que vulguis parlar (temps inclòs), i sí accepto.

Jordi Solé

Tertulià ha dit...

Podríem anar per feina i veure possibilitats, és una proposició interesant, fins i tot, per parlar del temps,i pendre un café,jo tambe mi apunto. però el que em sembla essencial,dir el dia i el lloc.

Anònim ha dit...

Tot està per fer i tot es possible
Es te que fer un salt endavant, decidir fer allò que han de fer totes les organitzacions de tant en tan, reunirse i fer un equip de treball.
Jo dic, que tot està per fer i tot es possible.
Som on som. No partiu des de zero, però teniu molt per recórrer, però si sou prou persistents en el dia a dia, coherents amb els vostres posicionaments i el vostre camí, si us mostreu tal i com sou i no abandoneu l’objectiu que os fixeu, podeu aconseguir-ho.
Ens queden mes de tres anys per a fer feina des del poble i per el poble, per aconseguir la representació necessària per a començar a transformar el poble cap el poble que voleu, i volem tots que sigui.
Mes de tres anys, que en alguns moments semblaran llargs i amargs i que en d’altres ens farà l’efecte que es poc temps.
Cal que al ajuntament i construïm una majoria social a Torredembarra,que vulgui ser un poble, dinàmic, amb consonància amb l’entorn i que miri el futur amb garanties, Per aconseguir aquest objectiu, som importants tots els homes, dones, joves, avis i infants que formem l´Torre.
Cadascun de nosaltres en el seu lloc es imprescindible i necessari per aconseguir els objectius que tenim per davant.
Tot pot començar,prenent un café,edavant.

Anònim ha dit...

Amics treballant es fa feina i sobretot quan es tenen les idees clares i les prioritats ben definides.
Sort.

Anònim ha dit...

A Torredembarra, ara tots prenem cafè,menys el PSC.

Anònim ha dit...

Yo soy partidario de una moción de censura, pero el problema es que pactar con la Sra. Toda es un verdadero problema para el pueblo y no para el "tocho".

Tal como está el tema tocho, no será que nuestro querido Jordi está buscando algo más???.
Este señores un persona que como orador es muy bueno, pero no fiable a la práctica.

Me gustaría que alguien de L'Agrupació me explicara el porqué, no han nombrado como su representante en el Patronato de Cultura a una persona tal culta y con tantos proyectos culturales que en su día este señor informaba a todos los ciudadanos de la Torre.

Salut,

Anònim ha dit...

Us pudeu preguntar a rel de la enquesta:
Que es el que, segons el seu punt de vista, fa que una persona votés per un candidat o per un altre.
Quina era la motivació que feia que un votant es decidís per una persona i no per un altre.
Apart de la gent que té el seu vot decidit permanentment,be per la `etiqueta´ o be per ideologia,el votant es fa tres preguntes de manera inconscient, que fan decidir el vot.
El candidat que més encaixi amb les respostes, és qui s'endurà l'elecció.
Aquestes preguntes, són els tres atributs claus que tot votant busca en un alcalde,que ha de liderar una societat.
Les preguntes són:
1. És un líder fort i coherent?
2. Li importa la gent com jo?
3. Puc confiar en ell?
Aquestes preguntes tenen com a resposta positiva tres atributs: força, proximitat i fiabilitat.
Aquests són els atributs busca tot votant en un candidat:
- Que sigui un lider fort que sàpiga,liderar,consensuar,treballar, el poble en temps de crisi, de conflictes, que no li tremoli el pols si ha de prendre decisions difícils.
- Que sigui proper a les preocupacions i els problemes de la gent. Que no visqui en una bombolla, que parli en el meu llenguatge.
- Que sigui fiable, que s'hi pugui confiar.Que no et falli. En aquest atribut, també hi va inclós la honrabilitat i la honestetat.
Aquestes son las tres preguntes que van flotant en l'inconscient de l'elector a l'hora de decidir el seu vot.
Si mai sou un candidat, penseu si contesteu positivament a les tres preguntes.

tafaner ha dit...

Certament la situació actual de Torredembarra és per flipar en colors.
Passen coses que mai ens haguéssim pogut imaginar.
La feina de desballestament del poble que practica el Psc-POSE i els altres, és realment preocupant.

resnoesmesqui ha dit...

A l’anònim de les 12:20, dir-li que les elucubracions son belles sempre i quan no ens fiquem en la vida privada dels demes. Vostè em nega el pa i la sal, vostè em nega el dret a treballar i a viure, vostè em nega el dret de mantenir a la família i per tant, no té cap mena de consideració cap a la meva persona. Per al contrari com jo si la tinc, tot ignorant en que treballa i com va aconseguir la seva feina, li responc: No estic a Cultura perquè la persona que ens representa en aquesta comissió ens mereix tot el respecte i garanties per fer una bona tasca, fins i tot millor que la que jo pugues realitzar, naturalment. Durant la campanya vaig parlar de molts temes i per la mateixa regla de tres vostè plantejaria que jo hauria d’esser Ministre, la qual cosa no deixa de ser una immensa tonteria. Per un altre cantó segons el seu argument el millor que pot fer l’Agrupació es anar a casa, però, com es obvi no ho farem, perquè creiem amb el que diem i tenim confiança en poder millorar les coses, segurament no al seu gust, però tant se val, ens donem per satisfets si es al gust de la majoria.

A l’escrit de l’amic, només dir-li que MAGNIFIC el seu punt de vista i del tot cert. Molts polítics haurien de fer-se aquestes mateixes preguntes, no una sinó mil vegades.

Dir també que el debat està força interessant i malgrat que prendre cafè no arregla res, esperem que ajudi.

PD: Els socialistes no prenen cafè?.

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Me han informado que hay varios convergentes que repiten el voto en diferentes ordenadores.
Ay pillines, ay pillines !!!!!

Anònim ha dit...

L'insult i falsetat, actúa sempre com un boomerang, no degrada mai a qui el reb, sinó a qui l'emet.

Anònim ha dit...

Sospito que aquesta discussió no interessa.
És obvi que al PSC i algú que altre ja els està bé el statu quo actual.
Es una pena,és realment preocupant.

rafael ha dit...

Al anonimo de las 12,20..Personas como ud. son las culpables de la realidad de nuestro pueblo; ud. forma parte de esos que utilizan la frase..divide y venceras; De aquellos que en lugar de construir..destruyen; confundiendo la capacidad, con la incapacidad. Todo ladron se cree, que todos son de su condicion; Hagaselo mirar, que la excusa del tocho, esta muy vista, sea mas original y no toque lo que no suena, a personas que trabajan y pierden muchas horas de su tiempo a construir algo positivo para nuestro pueblo..Su talante y formas no nos llevaran a ninguna parte..TE QUIERES CALLAR ¡¡
mangurrino. besitos

Anònim ha dit...

Que els partits vigilin.
Que no ens col.loquin un altre gol!.

Anònim ha dit...

Sr. Fantasma Vd. se ha parado a pensar que las personas que no quieren en buen funcionamiento para La Torre es Vd. con sus comentarios sin fundamento.
Porque no dejas de escribir..... y sigues escribiendo, escribe con fundamento.
En mi escrito no quiero negar el derecho de trabajar a nadie, Dios me libre.
Solamente me gusta de los políticos, cosa que es casi imposible, que vayan con la verdad por delante, no orando mucho y haciendo poco verdad Sr.......

Salut,

rafael ha dit...

Para el ultimo anonimo que habla de fundamento; A este especie de Arguiñano..por lo del fundamento, quiero decirle, que por respeto al blog de un amigo y ademas muy educado, capaz de aguantar una procesion de ineptos como ud.le invito a que pase y me diga lo que quiera a mi blog, de esta manera, si llegado el caso y por mi mala educacion o mas bien..por mi poca paciencia, damos un nuemerito, que lo demos fuera y no dentro del blog del amigo Jordi Solé...Venga, venga, que lo voy a POCHAR...besitos

Anònim ha dit...

Hola a todos!!!

Estoy bastante sorprendida por el comentario del anonimo de las 12:20.Gente como esta són las que hacen el pueblo pequeño.Pierden el respeto a la gente del pueblo. Tengo 35 años de cultura. Como tú a mi me conoces cuando quieras me paras y te explico mi nombramiento. con café o sin café como usted desee.

Un beso a todos y FELIZ NAVIDAD.

Olga Garcia.

Powered By Blogger