dimarts, 26 d’octubre del 2010

SENSE TÍTOL

Li comentava no fa pas gaire a un company de Torredembarra, la meva percepció sobre el que jo considero una situació un xic “recambolesca”.

Parlo de la molta o poca influència que tenen determinats blogs en la política local. Deixant de banda les crítiques més o menys encertades i/o envoltades de difamació sobre persones, partits i institucions, el què crec que té certa vigència és que en alguns polítics locals els esta influint, i massa, la lectura i la participació en els blogs, i penso fins i tot que ja estan arribant a influir en la pressa de decisions internes i col·lectives en els partits de La Torre.

El fet que això sigui propiciat per persones privades que tenen la gran voluntat de mantenir un blog, donar-hi constància i treballar hores i hores per mantenir-li-ho actiu, és lloable i no tindrà cap crítica per la meva part. El greu és que això passi en blogs de persones vinculades a la vida pública i amb responsabilitats de governar tant des del govern com des de l’oposició, o bé que siguin aquests mateixos els que s’aprofitin de l’espai que els hi ofereix un privat per donar “rienda suelta” a les seves aspiracions polítiques, no per explicar el que cal fer per solucionar els problemes, sinó per participar en l’escarni i la “caza de brujas” i amb gran mesura amb la covardia de signar com anònim.

Potser sí que té raó el meu amic en que no ni ha per tant, però jo encara no en tinc la certesa de que aquest fet no sigui així.


Un exemple clar ha estat l’anunci d’un membre del Consistori a on comunicava certa moció al Ple en contra de posicions no compartides amb l’actual Alcalde. Van estar moltes les persones que al voltant d’aquest reclam van fer les seves conjetures i fins i tot Regidors de l’oposició van participar en aquest “debat” obertament i altres, de l’oposició o no, ho van fer segurament de forma anònima. A l’hora de la veritat, és a dir en el Ple, aquella moció va lluir per la seva absència. Però està clar que, al meu parer, hi van haver moviments o bé per evitar aquella possible moció o senzillament el que cercava el seu anunci era el protagonisme de l’autor/a i/o crear mal ambient. Fos el que fos, la veritat és què tot va quedar en no res. Però el mal, el revoltòri estava fet.

Un altre exemple és l’anunci constant que el següent Ple sempre serà el darrer de l’actual mandat, això a part de seguir creant tensió en el sí del Govern, ho fa també entre l’oposició, que endureix el seu posicionament per por de ser maltractats en els diferents comentaris als blocs. Ells o més ben dit, alguns d’ells, saben que és millor complaure orelles (ulls en aquest cas) que no pas ser coherents en la posició del seu propi partit, consentint fins i tot comentaris que en alguns lloc de l’Estat espanyol provoquen l’exigència de dimissió en aquells que han fet declaracions similars a les transcrites per el mencionat en un blog de la seva responsabilitat.

Naturalment ser polítics i exercir responsabilitats publiques comporta moviments com aquest, el que ja no sé és si els actuals estan realment capacitats/preparats/indicats per separar el grà de la palla i distanciar-se d’allò que no té ni cap ni peus.

Cal llegir l’opinió dels lectors dels blogs es clar que sí, cal fins i tot ser capaç de pair les crítiques però no fer gaire cas d’aquelles que buscant el cos a cos de forma groera.

Potser el meu amic té raó i possiblement jo en faci un grà massa i que de fet, com ell diu, tot es limita a un grup reduït de persones que quasi sempre son els mateixos i que tots ells ja estan implicats en la política local i que per tant defensen interessos polítics determinats i concrets. Però a mi el sentit comú en diu un altra cosa.

Deu ser l’edat.

9 comentaris:

Montse ha dit...

Benvolgut, estic totalment d'acord amb tu. He seguit diferents blocs del poble i la veritat, em quedo amb el teu, el de Torredembarra en imatges i el de l'Iris (tot i que darrerament no l'actualitza). No tot ha de ser crear mala maror, i n'hi ha un parell de blogs on això passa. És més, si de manera anònima escrius demanant o bé solucions, o bé q aquests temes els portin al jutjat directament si tantes proves tenen, o bé demanant que no es fiquin en la vida privada d'altris pq hi ha més persones implicades i aquests comentaris fan molt de mal... s'han menystingut i arribat a l'insult. Es veu que si no hi ha "Carnaza" no val. Quan es demana que menys criticar i entre tots treballar... m'he sentit malament, pq el que ells deuen voler són comentaris tipus... més llenya o lloances als autors. Una ll`stima. però creu-me, resulta que la gent en parla d'aquests blocs i com be dius, segurament de sotamà hi ha moviments per quedar ben parats a la foto. T'animo a continuar sent un dels 3 blogs preferits que tinc. Gràcies.

rafael ha dit...

Querido Jordi..como siempre tiras la piedra y escondes la mano; Te he dicho mil veces..que las cosas se tienen que decir de forma claro y alto, y a ser posible mirando a los ojos. Te metes en barrizales que luego no sabes salirte, tu libertad de expresion es ambigua y tu comportamiento traicionero, hasta con tus propios compañeros
bstos

resnoesmesqui ha dit...

Benvolguda Montse:

Moltes gràcies pel teu escrit i pel que dius en ell. Persones com tu ens fan molta falta a La Torre.
Una abrçada molt forta i de nou gràcies per les teves paraules.

Anònim ha dit...

Querido Jordi,
No se puede quedar bien con nadie y tus escritos suelen ser buenos pero nunca aclaras nada y creo que es cuestión de que hables claro.
Cuanta razón tienes Fantasma.

Salut

Enric Grangel Llop ha dit...

Amigo Jordi, supongo que te refieres en parte a un comentario aparecido en mi blog sobre algun regidor del equipo de gobierno, yo los he repasado y no encuentro ninguno que pueda parecerse a lo que te refieres a "otras partes del estado", ahora bien cada uno es libre de opinar.
Es muy bonito y politicamente correcto, el juntos podemos, o el entre todos lo podemos arreglar, pero cuando estas en el ruedo (permiteme esta expresión taurina), las cosas cambian y uno también se cansa de escuchar "ellos más", ellos también", etc., y estas cantinelas, te afectan en el dia a dia municipal.
Respecto a una mociòn que no salio, no se a cual te refieres, las que salieron en el anterior pleno estaban consensuadas, presentar una moción sin consenso, no vale la pena, y con consenso, casi tampoco, recuerda que se aprobo la publicidad en la radio, y la respuesta del regidor fue que estan estudiando que clase de radio quieren, con o sin publicidad, y eso ya se debatio en el pleno, lo que toca ahora es empezar a poner publicidad en la radio y que nuestros comerciantes no tengan que ir a radios vecinas para publicitarse.

Anònim ha dit...

Al hilo de la sra./srta. Montse;
Decir que estoy totalmente deacurdo con tu contribución.
yo solo leo los ya mencionados a parte del de Francesc Mercadé, el del Carles Fuxet y Ramón Ripoll.
Cuanto cambiaria la politica municipal si todos los nombre mostrados entre tu y yo estubieran en la casa consistorial para governar Torredembarra.

Anònim ha dit...

Seria un buen grupo:

Rosa M. Guasch
Iris Gual
Francesc Mercade
Carles Fuxet
Ramón Ripoll
y, por supuesto
Jordi Solé

Poqué no lo intentáis ?

Fijaros:

CiU
ABG (2)
ERC
PSC
Agrupació

Buen Gobierno, aunque un poco liado. Pero buen gobierno

Un saludo Jordi y no hagas mmucho caso al fantasma.

Anònim ha dit...

Muy bueno este equipo, pero alguno, el segundo dia se tiraba por la ventana. ¿Adivinaís quien?
Por favor, tomad café del bueno y no proveís otas cosas que os atrofian las neuronas.
Se acepta este comentario en una noche loca, nada más.

Anònim ha dit...

¿¿¿El Fuxet???? Y el video que corre de él, aunque hace años, ¿Qué pensaís, que la gente lo olvida? Pues hay alguién que le está sacando el polvo para darlo a los suyos.

Powered By Blogger