dimarts, 16 de gener del 2007



MIRA...COM A SAINT TROPEZ


Vam escoltar unes rialles en el Ple quan el Regidor d’Urbanisme, Sr. Ripoll, va dir, per justificar la iniciativa d’implantar 1.000 noves places de zona blava, que d’aquesta manera Torredembarra estaria a l’alçada de poblacions com ara Saint Tropez, Montecarlo o Niça.

No sabem si el Regidor farà el paper del famós Gendarme “Louis de Funes”, però la veritat es que aquest argument va sonar com un acudit a l’alçada del reconegut còmic francès. Potser el Regidor és asidu visitant d’aquestas famoses ciutats de la costa francesa, però per comparar Torredembarra amb Sant Topez o Montecarlo fa falta alguna cosa més que parquímetres. Aquestes ciutats han fet de la qualitat de vida una bandera no només decorativa: se hi fan polítiques de veritat. Pensar que, pel fet que els convilatans de Torredembarra hagin de pagar per aparcar al CAP, és sinònim per tenir la qualitat de vida que tenen aquestes poblacions, o és broma o ingenuitat o el Sr. alcalde Jimènez i el seu regidor Ripoll ens prenen per tontos.

Cal dir que el fet és molt més seriós com per provocar rialles. Un queda perplex al comprovar que fins i tot l’oposició ( CiU, PP i VUT) va votar afirmativament a la proposta per crear aquestes noves places de pagament. Fa pensar que potser els equivocats sigui la resta de la població que, a partir de la posta en funcionament d’aquesta proposta, haurà de ficar-se la mà al moneder a l’hora de deixar el cotxe per anar a comprar, per anar al CAP, per anar a passejar o per poder visitar la nostra vila.

Naturalment, el Sr. Ripoll, al exposar aquest argument pensava en el turisme i/o en el visitant de Torredembarra. Ens volia fer entendre que aquesta mesura ens permetrà tenir un turisme de qualitat del que ara, sembla ser, no en gaudim. Es clar que, segurament, el Sr. Regidor no ha tingut en compte altres factors que fan que el turisme creixi i sigui una font de riquesa per a la població. No va pensar en la necessitat de tenir un Patronat de Turisme viu, i una bona política global vers la promoció i consolidació del turisme i no pas, com ell defensa, fent créixer les barreres per accedir a la població.

Un altre dels arguments citats pel Regidor d’Urbanisme va ser que pagar per aparcar beneficiarà als comerciants del centre. Però els comerciants del centre saben molt bé que les superfícies comercials que tenim a la ciutat tenen els seus propis aparcaments gratuïts i que resultarà molt més senzill i econòmic anar a comprar en els grans magatzems que no pas al petit comerç. El petit comerç local darrerament està patint les conseqüències d’una inexistent gestió en les polítiques de promoció de la ciutat, amen de submergir en obres la zona centre a on els botiguers han perdut tota la campanya de Nadal i Reis. Això vol dir que la previsió ha resultat nefasta i perjudicial per els interessos del conjunt de la població i del comerç en particular. Per ajudar al comerç calen altres propostes, i no nomès dificultar l’accès de la gent permitint que una empresa s’ompli la butxaca.

Des de l’Agrupació pensem en altres alternatives abans de posar en marxa una iniciativa que resultarà poc beneficiosa per les arques locals i molt perjudicial per les butxaques dels veïns i visitants.

Els veïns i veïnes que formem part de l’Agrupació, no creiem pas que aquestes noves places de zona blava ajudin ni a la qualitat del turisme, ni a la qualitat del nostre comerç, car al contrari crearà un perjudici palpable tant pels que vivim aquí, com aquells que ens vulguin visitar. Per això, demanem que s’aturi aquesta nefasta proposta i
que es realitzi un estudi serios i pùblic. Sembrant Torredembarra de parquímetres no serem ni tan sols una mala còpia de Sant Tropez ni de Montecarlo.
jordisf1

1 comentari:

Anònim ha dit...

Los toros desde la barrera se ven de conya

Powered By Blogger