dijous, 30 de setembre del 2010

EL PLE DE LA VAGA

De rumors en va ple, i curiosament i fent un joc de paraules, quasi bé sempre referint-se al Ple...de l’Ajuntament. També, llògicament, cap els membres que composen aquest Ple. Dir, així com de passada, que si qualsevol ciutadà que té una representació municipal pot, en contra del que algun Regidor de l’Oposició va dir en el seu dia, ser blanc dels insults i dels rumors falsos, no ho és per la seva condició de ciutadà, sinó mercès a la seva representació pública. Però no és pas d’això del que vull parlar.

M’agradaria fer accent al que va succeir ahir en el "Ple de la Vaga", què com sempre venia precedit de molts rumors infundats i que mai es compleixen.

Per cert, mal dia per fer un Ple.


Però un bon dia per veure que un Govern pot estar, com he defensat moltes vegades, composat per diferents opinions que no sempre han de ser estretament lligades al partit o opinió del grup que representa la majoria. I això ha de ser així pel senzill fet que tothom ha de mantenir una identitat pròpia.

Un exemple, agafant els extrems, seria : si la majoria de l’equip que governa a Torredembarra fa un rebuig cap a la retallada de l’estatut, el més normal és que el PP s’oposi o no participi amb aquesta decisió, aquest exemple, apropiat o no però fet amb tot el respecte, ho veuríem tots normal, en canvi quan la divergència o diferència tracte sobre fets municipals, sembla que el món s’enfonsi o, el que encara és pitjor, que s’està fent el joc a l’oposició.

No, no crec que les coses vagin per ací.


Ni es trenca el govern (a no ser que el grup majoritari cregui que “l’ofensa” és tant greu que li posi l’etiqueta de “irreparable”), ni és dònen ales a l’oposició pel senzill fet d’entrar en contacte directe i sense embuts amb la coherència i amb allò que tots considerem com normal. El fet que dos Regidors del Govern, representa’ns d’un Grup polític determinat (L’Agrupació), entengui com a primordial i prioritari l’enteniment i l’acord abans que el malestar, les males maneres o les critiques mal intencionades (no sempre, es clar), no pot ser mai considerat ni com un atac ni com un acte de rebeldia per uns, ni com la suma d’aliats pels altres, és fa per que es creu just i raonable, un altra cosa serà, sens dubte, el resultat final, però ningú dirà que no s’ha fet, que no s’ha intentat.

I no s’està pas parlant d’un tema menor, s’està parlant de solventar uns greus problemes que afecten, per una part, a uns veïns que porten més de dos anys, dos anys que ja es diu de pressa, amb un carrer indefinit, mal fet, mal arreglat i mal plantejat, i , per l’altra, a tota la població, ja que parlem de la recollida de la brossa. És això, o son aquests, motius suficients com per arribar a un consens entre tots?. Crec que sí, és més, penso què és imprescindible fer-ho.

És el bon camí sens dubte, un camí que ja ha estat aplicat en diferents ocasions i, curiosament la majoria de vegades, per no dir totes, sempre per part d’un grup. Un grup menyspreat en un principi però que ha sabut trobar el seu lloc malgrat els rumors malintencionats, malgrat els insults, malgrat les ànsies de marginar, malgrat els crits dels que no volen veure més enllà del seu nas i malgrat la critica a voltes força negativa, però també, tot s’ha de dir, de molt positives, que han llençat des de diferents sectors i afins a grups i grupets.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt acertada la desició d'ahir de la vostra cap de llista Sr. Toda, d'ajuntan-se amb l'oposició per retirar el punt del ordre del Ple.
Aquesta acció, no és en favor de cap partit ni de cap persona. Es la resposta a una provocació per part de l'Alcalde vers tots els regidors.
Es imperdonable portar un punt d'una modificació de partides a l'oposició, però més greu es el fet de que el propi govern no n'estigui informat.
Les raons del trecament, no seran aquestaes. Ja fa temps que el got està a punt de vesar, per L'Agrupació i per altres.
I quan està tant ple i l'Alcalde avisat tantes vegades, amb una gota n'hi ha prou.
Vosaltres sabreu el que heu de fer, però per ser cómplices d'un desgavell provocat per una sola persona, val la pena abandonar-ho tot. També està tot abandonat igual, no ve de vosaltres.

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi, la modificacion de los presupuestos afecta a estas dos regidorias que pertenecen a tu grupo, me refiero a las modificaciones importantes no a la metralla.
Por tanto no es de extrañar que o enseñais los dientes o se os pasa por la piedra.
Ya en los presupuestos las partidas de las regidurias de CIU, fueron hinchadas, pero nadie protesto, y ahora falta dinero.

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut Enric:

No podem limitar ni dir que s’ha pres una posició només pel fet que hi ha unes determinades regidories. No sé, espero que no, si aquest era el funcionament dels governs a on tu has participat, però et puc ben assegurar que reduir un fet com ara aquest a promoure allò de: “clar com que son les seves Regidories !”, em sembla una manca de visió global de la política que en res afavoreix allò que pot ser causa d’una situació força complicada. Potser si que per vosaltres (el grup que representes), aquesta manera d’actuar sigui la normal, però et puc ben assegurar que com deia no sé qui: un altra política és possible.


Sempre endavant

Enric Grangel Llop ha dit...

Jordi parece ser que no me entiendes en absoluto, y no hace falta lanzar la piedra, en los gobiernos en que he participado, los presupuesto se hacian entre todos, no como ahora que los hace sole el alcalde y luego pasa lo que ha pasado.
Que el excelentisimo rebaja la partida de bienestar social entre otras para cubrir la desviación de la obra de la calle A. Roig, asunto que afecta a la regiduria de obras (Dolors Toda)y para completar el coste de la basura de la regiduria de servicios (Juan Perez), no es un invento mio, es una realidad.
Por tanto, es todo lo contrario que tu dices, no tendria que haberse producido ningún rebote de estos regidores, todo lo contrario, se podrá hacer la obra de la calle antes de las elecciones y se cumplira una promesa electoralo.
El vaso esta lleno desde hace tiempo y hay regidores que no quieren enterarse y otros que aguantan, y ya no es un problema de cambiar de Alcalde a estas alturas, es un problema de pararle los pies a las barbaridades que hace.

resnoesmesqui ha dit...

Bednvolgut Enric:

Ho no enten's res o no ho vols entendre.

Sé a qui afecten les Regidories, sé quin és el problema. Ara desintoxica't de BLOG i pensa, segurament arribaras a conclusions molt positives.

rafael ha dit...

Perdona Jordi...Otras politicas y otras formas de hacerla, estan por venir; Eso es mio!!

Tambien creo, que con segun que partidos independientes y tanto elefante a punto de morir...nunca lo veremos; Partidos donde priman los intereses particulares de los cabeza de lista y lo de menos es el pueblo...se pueden ir o quedar en otro pais.
bsitos

Anònim ha dit...

Jordi per ser polític, cal parlar clar, encara que no sigui un principi bàsic de la majoria dels polítics.
Entre tu i el Grangel, esteu fent un diàleg de besucs. No cal amagar ni disfressar, que tots ho saben tot. Els pressupostos els fa l'Alcalde, i com que en sap tant, passa el que no hauria de passar mai. S’han de fer entre tots i en aquets moments, amb oposició inclosa.
Què es pensa que té majoria encara? Per molt que demani perdó a la Pradeda, no la té, de moment.
Què es desperti d'una vegada el Sr. Alcalde i la resta també.
L'Agrupació, amb quins arguments anireu a pactar a les properes, si sou còmplices de tot el desgavell i males gestions?
Com voleu que un partit, pacti amb vosaltres, si no sou capaços d'adreçar ni governar un poble, ni teniu la dignitat de marxar, quan no es compleixin les bases pactades. I la principal, es la Democràcia.
Com podreu justificar que s'hagin perdut les competències a Urbanisme si tot just ho porta una regidora vostra?
I la disbauxa de diners que ha malgastat el vostre súper regidor, i la quantitat de gent que ha col•locat, per molt treballador que sigui, si la feina que li pertoca no la fa?
I el poble, com el teniu? Abandonat, brut i deixat. Ara escenaris i cadires i festetes, tantes com vulgueu. Hauria de ser regidor de festes i berbenes.
Si en vols més proves, passa't pel magatzem de la Brigada i a part dels fanals hi trobaràs alguna cosa més, que ja sortirà.
Hi han altres maneres de fer política, però vosaltres tampoc l’ heu practicada.
Què voleu ser una agrupació, que només pactarà quan tots els governs fracassin?
O sigui, les postres i la conveniència com heu feta amb aquest.
Es igual d'on s'hagin tret les partides ni a quines es destinin els diners, si s'ha fet de mutu acord i debatut.
Però el tema de la brossa ja estava retallat, quan es van passar els pressupostos pel Ple. I la partida del Antoni Roig, ja es sabia abans d'aprovar-los.
I perquè la Sra. Toda no ha fet res per demanar l’execució del contracte de l’aigua, quan l’empresa guanyadora havia de donar aquets diners?
Si haguessin sigut seus, ja estaria tothom al jutjat. Ara no li preocupa, oi?
Vosaltres teniu l'excusa de donar la culpa al Alcalde de tot, però els què algun dia vàrem confiar amb vosaltres, sapigueu que el vostre comportament com a partit que voleu ser, i a qui representeu amb els nostres vots, és nefast.
I si a les últimes eleccions vareu prometre i oferir i comprar....Aquesta vegada pot ser us funcionarà degut a la crisi que pateixen molts, però no confieu amb la resta, que ens pensàvem estar representats per gent del poble, sense color i resulta que teniu més colors, que l'Arc de Sant Martí.

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut anònim:

Felicitar-lo per la seva reflexió del que n’estic en un noranta per cent d’acord amb vostè, malgrat jo pensi que les coses son molt més complexes del que en primera vista podem creure. Hem diu que en política s’ha de ser clar. Penso que personalment ho he estat i això m’ha valgut moltes crítiques tant d’un com d’altre cantó (ja sap). Penso que si vostè ha estat seguidor d’aquest blog, haurà vist que he estat sempre molt autocrític amb moltes de les posicions, o millor dit, amb el resultat de certs comportaments al consistori, tant de part del grup polític que en formo part com des d’altres. Hem, i propugno, canviar aquesta dinàmica, el que ara estem vivint és una experiència que difícilment es tornarà a repetir, segurament per que la correlació de forces canviaran i que (al menys aquestes son les previsions) les majories nomes seran possible a través de pactes que, donat el que s’ha vist fins ara, segurament seran molt més “atinats” que els que hi ha hagut en els darrers temps.

Les imperfeccions hi son, quina dubte hi ha?. Solucions, crec que també. Què estem en una situació complicada i difícil, també. Què caldrà mirar enrere per no caure en els mateixos errors, es clar que si. L’Agrupació no ha deixat mai de ser un grup de veïns i veïnes que creuen que poden posar el seu grà de sorra per millorar la situació de la Torre. I crec que una majoria dels que formen part de l’Agrupació no n’estan gens satisfets del resultat d’un pacte que no serem nosaltres els que trencarem i no per un motiu de interessos personals, ja que al llarg de tot aquest temps i en diferents converses en membres de l’actual equip de govern, com amb membres de l’oposició, ningú trobaria sensat fer un pas com aquest. Altra cosa és allò que és diu portes en fora.

Benvolgut anònim, li puc assegurar que seguim i segueixo treballant per fer les coses el millor possible i que ara ens ha de moure temes com el que vostè reflexiona.

Sempre endavant

resnoesmesqui ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

La Olga te pondrá en tú sítio.
Ella es mejor que vd. y por eso irá primera de la lista.
TODA la vida serás un segundón

Anònim ha dit...

JAJAJAJAJ, el último comentario fuma cosas raras

Jordi. vale más ser segundón que éste individuo...o sea: payaso

Olga ha dit...

Hola, jejejejejejejejejejejejejeejejejej

Anònim ha dit...

Us vareu equivocar molt al entrar en aquest pacte. Tot es fa amb bona intenció, però havieu d'enter-vos més de com era aquesta persona. En campanya electoral, gent que havia treballat amb ell, ja deient les veritats, però com que era campanya, ningú s'ho va creure.
I les barbaritats-d'aquell moment-han resultat reals.
Desprès de tot, us van venir a buscar desesperats, perquè els hi va fallar ERC, i les deseperacions en política sempre son fallides.
Només que sàpigueu, que no heu estat a l'alçada què eperavem els que us van votar.
Una regidora que s'ho havia de menjar tot i un regidor, nefast, que li han pujat els fums, tot plegat per un càrrec, que demà pot ser que no el tingui.
I només ha treballat per CIU, perquè per l'Agrupció, ja podem comprovar com ho té tot.

Anònim ha dit...

Con la Olga delante, l'Agrupació desaparece del mapa.

resnoesmesqui ha dit...

Ja veus, Olga, com van les coses per aquests mons.

Una abraçada del "segundón"


Sempre endavant

resnoesmesqui ha dit...

A l'anònim de 5 d’octubre de 2010 22:14

Deixem per endavant que crec que ens va votar. Per tant donar-li les gràcies per optar per nosaltres.

Com votant nostre, potser aquesta carta hagués estat millor dirigir-la al blog de l’Agrupació, però a mi, personalment, no em sap pas greu donar-li una resposta.

Naturalment tots tenim errors, alguns mes greus que nos pas d’altres. No ha passat encara prou temps per afirma taxativament que el pacte hagi estat un error o una equivocació. Segurament puc compartir amb vostè alguna que altra decepció i ens posaríem d’acord que les coses es poden fer millor. Nosaltres estem en el camí i, com a votant nostra té tot el dret a conèixer el nostre treball, per això el convido a què, privadament m’escrigui a l’e-mail de l’Agrupació : lagrupacio.torredembarra@gmal.com i parlem tot el que calgui de les seves opinions i, naturalment de totes aquelles idees que vostè tingui per ara i pel futur. Això no li negaré mai a ningú, tant si és votant nostre com si no. Estem oberts totalment a escoltar i a millorar.

Moltes gràcies per escriure i ja sap, sempre a la seva disposició


Jordi Solé

Anònim ha dit...

Un nou blog a la Torre:
amigosgalgos.blogspot.com

Anònim ha dit...

No mas endeudamiento en Torredembarra

Powered By Blogger