dijous, 11 de març de 2010

15 anys sense l'Ovidi

L'Ovidi Montllor amb en Toti SolerAquesta setmana fa quinze anys de la mort d’un dels homes més importants en el mon de la cançó i l’escena d’aquest país. Segurament deu forma part de la Banda Sonora Original de les vides de molts dels que ara esteu llegint aquestes ratlles.

Nomes volia rendir un homenatge sense embuts, sense dubtes, cap aquest home que ens va fer viure moments inigualables.

Una abraçada Ovidi


Us recomano aneu a aquest blog (un molt interessant escrit), i escolteu la cançoneta de l'Ovidi

L'Ovidi segons Wikipedia:
Ovidi Montllor i Mengual, conegut com a Ovidi Montllor (Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 10 de març de 1995) fou un cantautor i actor valencià que formà part del moviment de la nova cançó catalana.
Va militar al PSUC i posteriorment al Partit dels Comunistes de Catalunya fins a la seva mort.[cal citació]
Debutà el 1962 amb el grup teatral La Cazuela, d'Alcoi. Als 24 anys se n'anà a Barcelona, on actuà amb grups de teatre independents, com el del CICF, i més tard amb les companyies de Núria Espert i Adrià Gual. El 1968 inicià una carrera destacada com a cantant, sovint acompanyat de Toti Soler, amb música pròpia sobre texts d'Espriu, Estellés, Pere Quart i d'ell mateix. Entre les seues peces musicals més populars destaquen:

La samarreta
La fera ferotge
Homenatge a Teresa
Perquè vull
L'escola de Ribera
L'any 1994 va ser nomenat Miquelet d'Honor per la Societat Coral el Micalet de València
L'any 1995 moria a Barcelona a conseqüència d'un càncer d'esòfag. Cinc mesos abans, el seu poble natal (Alcoi) li havia tributat un emotiu homenatge.

4 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Gràcies company per referenciar el meu blog; tot siga per eixamplar el record del gran Ovidi.
Salut i Terra

jordi solé ha dit...

Salu i terra sempre

Sònia Ferrer ha dit...

En Cesk Freixas Va fer-li un homenatge a l'Ovidi en una cançó del disc "El camí cap a nosaltres", es diu Ovidi i la podeu trobar en aquest enllaç. Una vegada més, Jordi, Gràcies per tot.
http://www.youtube.com/watch?v=u0sOxxl41ng

Anònim ha dit...

Luís Suñé deberías abrir tu blog, caso contrario, los ciudadanos de la Torre no podemos opinar y tienes obligación de escucharnos al menos mientras seas concejal.