diumenge, 21 de març del 2010

NOTES DE LA PRIMAVERA- 1




El tema del debat se les tenia. Parlar de la festa del toros és complicat , hi ha moltes raons enfrontades, i serà molt difícil que hi hagi acord entre els “pro” i els “contra”. A Ona La Torre hem varem fer un de debat, amb la participació d’en Guillem Bargalló, Emilio Giraldez i José Oviedo. Va ser interessant veure i escoltar els diferents arguments que van exposar els participants, seriosos a voltes, divertits quan calia. Reconec que em va costar decidir fer aquest debat. No per res, senzillament pel fet que , al meu parer, hi ha temes que son difícils de recolzar i de rebutjar, i aquest és un d’ells. L’Emilio va dir una cosa : ""no me gusta prohibir. Interessant vaig pensar, en Guillem, però, va fer un raonament esplèndid: cal legislar i a vegades legislar és sinònim de prohibir. Té raó. En José Oviedo va reafirmar el que ja va dir el seu dia en el seu blog: el cor el té dividit. Respectable. Felicitats als tres, si més no debatre és possible. Bona Notícia per tots.


És va dir a “bombo y platillo”. El Ple del passat dijous seria una guerra, seria una patum. No sé el perquè, ni d’on va sortir. L’hora de la veritat, el Govern tira endavant i el grup principal de l’oposició no va estar a l’alçada d’altres ocasions. Preguntes i més preguntes, de propostes cap ni una. Poca cohesió entre els quatre representants. Dona la sensació que el diàleg intern és inexistent. Espero equivocar-me.


Fa dies que ho parlem amb els amics. La classe política, en general, no dona la “talla”. He llegit ja uns quants articles reflexionant vers els tema. La veritat és que preocupa. El lideratge i el bon fer, la capacitat i la clarividència d’anàlisi i les seves possibles solucions de polítics com en Jordi Pujol, Felipe González, Adolfo Suarez, Santiago Carrillo, López Raimundo....està enterrat. Com pensar, la classe política actual, tornar la “fe” amb ells ?; que caldrà fer per obrir un veritable debat per aconseguir que la política sigui capaç de resoldre els problemes més urgents dels ciutadans ?. Com poden fer els polítics per ser creïbles i dirigir una veritable reforma que sigui capaç de retornar la confiança en un sistema que dia a dia se’ns fa més feixot ?. complicat, o millor dit trist, molt trist.


Benvinguda Primavera.


Esplèndid. Dies més llargs, més llum, més claror, més horitzó.

3 comentaris:

José Oviedo ha dit...

Gracias por la invitación, fué muy ameno y distendido, y aunque con el corazón dividido por los motivos expuestos, ya dije que no la prohibiria.
Los compañeros de tertulia fabulosos, faltó el como dijo Giraldez el rebuuuito

José Oviedo ha dit...

Antetodo gracias por la invitación, y si dividido pero de igual forma fuí clarificador en la no prohibición¡¡¡ Un buen ambiente, muy agradable y divertido, y legislar no siempre es prohibir muchas veces es ampliar derechos.
Faltó como dijo Emilio el rebuiiito.

Anònim ha dit...

Jordi, en el bocinet que vaig escoltar, no es va parlar de qui es considera el primer torero Català, en Pere Aixalà i Torner, en Peroy, i que va nèixer a Torredembarra.
És una dada prou simpàtica que no sé si es va arribar a dir.

Powered By Blogger