dissabte, 16 de juny del 2007




L'HORITZÓ (ENCARA) ESTA OBERT





Bé, dons ja hi ha Alcalde, que no govern.



Després de tantes I tantes especulacions, la lògica s’ha imposat. Ha passat el que, els de l’Agrupació, pensàvem que podia passar: els deures estan per fer.



L’horitzó segueix obert a qualsevol alternativa.



Ara la pregunta és si seran capaços d’aglutinar les forces suficients com per oferir al poble de Torredembarra un govern sòlid i fort. M’imagino que temes com Muntanyans II, la política social, l’ urbanisme, la cultura, els transports, les millores en infraestructures hauran estat damunt la taula. No sé quines son les raons que han portat a què en Jiménez només comptes amb els seus vots. No ho van deixar clar a la pressa de possessió , encara que és pot intuir, però no afirmar. Malament si després de 20 dies no han sabut jugar les seves cartes per tal d’acontentar a la resta de grups que li donaven suport a la passada legislatura, o bé de convèncer a possibles nous socis.



Interessant, al meu parer, el discurs d’en Masagué. L’eterna correlació de forces anomenades de dretes i esquerres, present en alguns dels discursos del dia, va ser ben rebatuda. Per ell, i per molta gent, aquesta és una discussió obsoleta, vinguda a menys, i encara més, en una ciutat com Torredembarra, a on, penso, cal reunir els esforços per aconseguir fites que, com deia Mª Dolors Toda, no s’han sabut o volgut afrontar en els últims anys, segurament per por de trencar allò que semblava lligat i ben lligat i què ara es demostra que no era com molts pensaven.



Potser seria bo, que la ciutadania de Torredembarra sàpigues quins son els problemes per reeditar l’antic govern, o bé quins son els dubtes per obrir les portes a diferents formacions que demanen un treball col·lectiu en post d’una Torredembarra millor.



El discurs de l’Agrupació – dins de la institucionalització de l’acte - va deixar entreveure temes importants. Va quedar clar quins eren els punts programàtics d’aquest partit i quines eren les seves prioritats en la present legislatura. Els punts estan damunt la taula i, espero, que ningú hagi fet orelles sordes. Els programes sempre han d’estar per damunt de qualsevol altre estratègia ja sigui per raons personals, o de criteri estrictament de partit.




Per aquells que segueixen dubta’n sobre les qüestions programàtiques de l’Agrupació, només dir que va quedar clara la fidelitat en allò que es va dir al seu dia. Fidels en tot. Des del compromís formal i seriós a promoure una participació activa i ferma dels veïns i veïnes en les decisions que afectin a la majoria (s’hauria de començar a parlar del Síndic del Ciutadà i de la regulació de les formes de participació), com el recolzament a les reivindicacions de la Plataforma de Muntanyans II ( perquè no una gran taula de partits i ciutadans per posar en comú les alternatives i anar tots a una), així com en el que fa referència a la posta en marxa de noves iniciatives encaminades a crear un model de ciutat diferent.



L’Agrupació no esta pas morta. Ni molt menys. Sabem i som conscients que hi hauran – bé, ja hi han hagut - intents de marginació que, crec, seran cada cop més forts i més contundents ( en el discurs del Sr. Jiménez va tenir un petit lapsus, desprès rectifica’t, on deia que s’havia reunit amb tots els partits, “encara esta a temps”, vaig pensar) , però no ens espanta, sinó que ens encoratja a seguir treballant.



Ara del què és tracta es de veure per on anirà el nou govern quan estigui constituït, i com serà el nou organigrama municipal per tenir o no una garantia de bon funcionament. És clar que el paper de l’Agrupació no serà pas el de posar entrebancs, però tampoc estarem callats quan, al nostre parer es clar, veiem que el treball no és porti amb rigor i que vagi en contra dels interessos generals de La Torre. És recolzarà allò que sigui bo per Torredembarra i és denunciarà, com legítimament tenim el deure, allò que no estigui d’acord amb el benestar i la millora de la ciutat.



Restem dons a l’espera de si les converses s’obren a noves possibilitats de govern, o bé si, com jo penso, s’arriba a l’acord entre els membres de l’antic govern. S’haurà de veure desprès amb quines condicions. Sigui quin sigui el resultat final, aquest s’ha de donar a conèixer, punt per punt i amb total transparència, a tota la ciutadania.

P.D. : La votació per anomenar Alcalde va anar de la següent manera:
M. Jiménez: 5 vots
D. Masagué: 4 vots
G. Ciuro: 2 vots
M.D. Toda: 2 vots
Ll. Suñé: 2 vots
J. Oviedo: 1 vot
S. Ardèvol: Abst.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento molt pero us quedareu mes sols que la una. Ah per cert cada vegade hi menys gent vostra als plens, les coses no van be oi.

Anònim ha dit...

más solo que la una: el PP...
Ciertamente las cosas no van bien en l'agrupacio...el barça perderá la liga (jejejejeje)

Powered By Blogger