dijous, 28 de juny de 2007


DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL GAI

MANIFEST DE LA COMISSIÓ UNITARIA 28 DE JULIOL DE 2007


Manifest 2007
Manifest 28 de Juny 2007


Genera’t; construeix-te sense transfòbia.
Què és la transfòbia? La transfòbia és l’odi i el refús a les persones transsexuals, transgèneres i intersexuals. La transfòbia és la persecució de la nostra ploma, és limitar l’ expressió del nostre gènere. És la fòbia a l’ existència de cossos no-normatius.
Fa més de 30 anys l’ Estat tancava als gais, a les lesbianes i als homes i a les dones transsexuals als psiquiàtrics per sotmetre’ns a teràpies de xoc per fer-nos “normals”, per destruir la nostra diferència. I avui en dia encara som els i les trans els que hem de passar pel psiquiàtre. La transexualitat no és una malaltia! Nosaltres no som malalts mentals! L’ autèntica malaltia és la transfòbia.
El darrer mes de març es va aprovar la Llei d’ Identitat de Gènere. Ens podrem canviar de nom i sexe, però abans hem de passar pel psiquiàtre per obtenir un diagnòstic de disfòria de gènere després de visites periòdiques per revisar i jutjar la nostra identitat.
Es una llei que deixa en mans dels metges la determinació del gènere, quan hauríem de ser les persones les que decidíssim el nostre gènere, només amb el nostre parer, sense necessitat d’ un informe mèdic, ni psiquiàtric, ni hormonal. No volem que ens classifiquin amb patrons establerts ni de rosa ni de blau. El nostre gènere és ric i plè de matissos!
Alhora, és una llei incomplertaper que també exclou als menors d’ edat, als immigrants i als disminuits psíquics del dret a desenvolupar-se lliurement.
Totes i tots nosaltres, lesbianes, gais, trans i bisexuals lluitem contra les mateixes imposicions: contra l’ heteropatriarcat que assigna, segons el sexe biològic de naixement, un determinat rol de gènere i una suposada orientació sexual.
Reaccionem contra la transfòbia! Rebel.lem-nos per poder construir les nostres identitats transsexuals, transgèneres i intersexuals en llibertat. Per què no som disfòrics de gènere i no volem la imposició d’ anar al psiquiatre.
Genera’t és buidar les nostres ments d’aquestes antigues idees i viure la nostra identitat de gènere i la nostra opció sexual en la llibertat de triar i decidir.
El 28 de juny, dia per l’alliberament gai, de dones i homes transsexuals, lèsbic i bisexual, continua sent un dia de lluita. No és només un dia en que visibilitzem les nostres diverses identitats, sinó és un dia per reivindicar, al carrer i amb les veus ben fermes, que la nostra lluita no ha acabat.
Llibertat sexual! dret al propi cos! Dret al propi gènere!
GENERA’T!! GENERA’T!! GENERA’T!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cojonudo, ya va siendo hora que la gente salga del armario.

Salut,

El fantasma del castillo ha dit...

Jordi, cada uno con su intimidad y gustos que haga lo que quiera, lo respeto.. Pero cuando llega el verano me electrifico, la de codazos que me va a pegar la parienta. besitos

Anònim ha dit...

Jordi,poco a poco , paso a paso los gays y lesbianas vamos consiguiendo cosas , pero aun nos queda mucho , la homofobia una de ellas , y sobre todo en Torredembarra , yo llevo muy poco tiempo viviendo en este fantastico pueblo , pero tengo miedo al rechazo , por ser gay

JORDI SOLÉ ha dit...

Es cert el que diu el darrer anonim. Si bé en lleis hem avançat i molt, altre cosa es la societat enclada en els seus perjudicis reticencies del franquisme més capòs. La lluita segueix company, pero penso, que no has de tenir por de mostrar-te tal i com ets. Es contraproduent en tots els sentits. El meu amic, Jordi Petit, sempre em deia que la millor forma de lluita es mostra-se al món amnb tots els nostres defectes i virtuts. La lluita comença en un mateix.

Gràcies per participar i ja saps que per qualsevol cosa en mi sempre tindràs un amic.

Anònim ha dit...

Muchas Gracias