dijous, 17 de gener del 2008

L'alcalde de la Torre, imputat per un delicte contra el medi ambient

Diari EL PUNT, dijous, 17 de gener de 2008

Una querella incrimina també l'anterior alcalde per la tramitació del pla parcial Muntanyans II

AZAHARA PALOMARES. Torredembarra

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez (PSC), i el seu predecessor en el càrrec, Miguel Ángel Lecha (CiU), hauran de declarar davant d'un jutge del Vendrell com a imputats per un presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient en relació amb l'aprovació del pla parcial Muntanyans II. Aquesta setmana ha estat admesa a tràmit una querella criminal interposada pel membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans, Silvestre Morros, i en què s'acusa tots dos alcaldes d'haver permès un projecte urbanístic que pot destruir una zona humida. En el pla es preveu la construcció de 550 habitatges.


El jutge ha incoat ja les diligències prèvies i està previst que el batlle torrenc declari als jutjats del Vendrell a principis del mes d'abril. L'inici del procés es deu a l'existència d'indicis de fets delictius, i un cop acabades les diligències prèvies el jutge haurà de decidir si arxiva la causa o si bé si té lloc un judici.
La querella, que també imputa a Jiménez i Lecha un delicte contra l'administració pública o prevaricació, defensa la condició de zona humida dels terrenys de Muntanyans II. Així, basa la seva argumentació en la Llei 12/85 d'Espais Naturals –sobre l'obligatorietat de conservar les zones humides–, a més de jurisprudència del Tribunal Suprem, que indica que no cal la declaració prèvia perquè una zona humida sigui protegida com a tal. A banda, la denúncia inclou documentació recopilada des del 1987 amb què es defineix Muntanyans II com a zona humida, i que inclou plànols elaborats per la Generalitat, una carta de l'exconseller de Medi Ambient Salvador Milà, i informes de diversos biòlegs. La querella s'ha acompanyat d'un conjunt de fotografies preses durant la tardor passada (amb les obres d'urbanització ja en marxa), i amb què es denuncia la destrucció d'una àrea que legalment s'hauria d'haver protegit. D'aquesta forma, Morros acusa Jiménez i Lecha d'haver permès una actuació urbanística que ha malmès una zona humida.
Lecha va ser alcalde de Torredembarra entre el 2000 i el 2004, moment en què es va reiniciar el procediment d'aprovació del pla parcial. Amb Jiménez en el càrrec, el projecte es va aprovar provisionalment i definitivament

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:

ay , ay , ay, que fort ,quando el rio suena......,aunque uno es inocente hasta se demuestre lo contrario , despues esta el lider de CIU , que busca solo calentar el sillon de la alcaldia , esperando una moción de censura . La verdad es que no corren buenos aires para el Jimenez

PD:Jordi te pots expresa com tu vulguis, yo el català lo entent , y tambien lo parlo (mes be lo chapurreo),i el escriure ia ves , mes mal que be

A ver cuando quedamos para tomar un cafe y charlamos , que se me va ha adelantar el Fantasma del Castillo jajajajajaja

Juan

rafael ha dit...

Querido Juan, no tengo el gusto de conocerte, pero no tengas miedo a que me adelante..el cafe me pone nervioso, ademas yo soy de cafes con leche y esta ademas, descremada y rica en calcio. Aprovecho la ocasion para invitarte a que visites mi blog y si un dia quieres, tomamos cafes los tres...bueno yo no, que ya camino por los cables electricos.


Querido Jordi, tengo muchas quejas de los varones de la ADT; Sois todos unos cagaos...Dejais que despellejen a Mª Dolors, por los diferentes blog, de nuestro pueblo. Una cosa es no entrar al trapo y la otra es permanecer agazapados, como gallinas, cuando ella se expone y defiende con ilusitada fuerza, unas ideas en nuestro salon de plenos; Ideas que yo creo que son compartidas, por todos los miembros del partido. Yo no milito en el, simplemente os di mi voto, pero no consiento que os tieren cubos de m... y permanecer a verla venir...perdoname, no creo que ella, se lo merezca y vosotros tampoco. besitos

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut Fantasma:

Fa temps que rebem comentaris provocadors cap a la Maria Dolors i altres membres de l’Agrupació mitjançant els blogs, tots ells, naturalment, en defensa d’uns interessos o opcions polítiques contraries als postulats que estem defensant fa temps i sempre des de diferents posicions segons convingui. Des del començament ens vam plantejar que calia fer en aquestes situacions i vam arribar a la conclusió que respondre a aquests tipus d’atacs no valia pas la pena i que calia treballar més i no fer cas a les provocacions. Si així ho féssim no aconseguiríem res més que “alentar” un despropòsit de debat que només ens portaria a crear més tensió i menys comprensió. No,amic fantasma, no som pas uns covards ni uns “cagats”, com tu dius. Pensem que el millor es continuar treballant i mirar de fer propostes pel que nosaltres considerem ajudaran a la ciutat a avançar cap el futur de manera responsable. Tu saps que jo he rebut també moltes crítiques i que han estat publicades en el meu blog, i que també he rebut insults y pressions fins i tot barrejant a la meva família (sóc conscient que a tu et passa el mateix). Nosaltres, els de ‘Agrupació, hem tingut que suportar atacs provinents des de Convergència passant pel GiT, els PSC, ERC i ABG, alguns coherents políticament altres sense cap mena de sentit, però ho acceptem, el que no podem fer es donar resposta a aquells que s’amaguen a l’anonimat per insultar, desacreditar i dir la seva sense cap mena de responsabilitat i només intentant fer quan més mal millor. No entrarem en aquest joc, ja ho vaig dir en el dia: si estem convençuts, equivocadament o no, del que fem, ho tirarem endavant, i si algú ens fa veure el contrari no tindrem cap problema per rectificar, però de moment estem contents en la nostra tasca i amb ella continuarem.

PD: El cafè, el cafè amb llet i el que calgui quan vosaltres vulgueu. Per cert, amic Juan, fa dies que t’espero i agrair-te els teus comentaris d’ànim i recolzament. Espero tenir ben aviat bones notícies. Ja en parlarem.

Jordi Solé

resnoesmesqui ha dit...

L'escrit següent l'ha enviat un anonim què per un error meu no ha pogut penjar-se. Demano perdó a qui l'hagi enviat i aqui el publico:

Gracies per participar.

Jordi Solé



Las propuestas son como las del agua, que un dia antes llenasteis el pueblos de un manifiesto en contra del agua, o es que ya no te acuerdas...... O es que ahora hay otro tipo de intereses.

Y al amigo fantasma, en l'agrupación no hay barones, solamente una reina....

Saludos

Powered By Blogger