dissabte, 19 de gener del 2008

Torredembarra desencalla el concurs per l'aigua a canvi de millores a Antoni Roig



Publicat a El Punt 19 de gener de 2008

L'Agrupació i PP donen suport a l'adjudicació, que va rebre crítiques de CiU i l'Alternativa Baix Gaià


A.P. / AZAHARA PALOMARES. Torredembarra


Després de vuit mesos de paralització, l'Ajuntament de Torredembarra ha aconseguit desencallar el concurs per a la concessió de la gestió de l'aigua i el clavegueram gràcies al suport de dos partits a l'oposició: l'Agrupació Democràtica Torrenca i el PP. A canvi del suport dels primers, l'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez (PSC), es va comprometre a crear una comissió que plantejarà als veïns del carrer Antoni Roig la nova pavimentació de la via i la plaça de la Font si així ho desitgen els habitants i comerciants. Els dos mateixos grups van permetre l'aprovació dels pressupostos amb la seva abstenció.


Finalment, i després d'un llarg procés que ha inclòs un ple paralitzat per ordre judicial i tres contenciosos administratius en marxa, el ple de l'Ajuntament de Torredembarra va aprovar dijous a la nit l'adjudicació del servei de gestió de l'aigua i el clavegueram a l'empresa Aqualia. Tot i que l'únic regidor del GIT, Santiago Ardèvol (al govern junt amb PSC i ERC), es va abstenir, els vots de PP i l'Agrupació van permetre tirar endavant la concessió.

La portaveu de l'Agrupació, Maria Dolors Toda (que va ser especialment crítica amb el procés durant la campanya electoral), va basar el seu suport en el lliure accés que ha tingut el grup a l'expedient, un nou informe jurídic i la garantia que es mantindran les condicions laborals dels treballadors de la concessionària anterior, Sorea. A més, van arrencar a canvi el compromís que es constituirà una comissió formada per veïns del carrer Antoni Roig i els grups municipals per decidir sobre una nova pavimentació de la via, on encara s'enllesteixen les obres de remodelació. Tot i l'acord, l'alcalde no va concretar la fórmula financera que se seguiria per fer aquestes obres, que no estan previstes als pressupostos del 2008.

L'acord d'adjudicació va rebre dures crítiques de CiU i Alternativa Baix Gaià (ABG). Els convergents es van referir a les irregularitats ja denunciades durant la setmana (i amb referència a les quals el PSC va plantejar la possibilitat d'una denúncia per calúmnies), mentre que l'ABG va apostar per «obrir un debat sobre el model de gestió», en paraules de la regidora Iris Gual.

L'empresa perdedora del concurs, Sorea, va intentar paralitzar el ple amb la presentació de documentació al secretari de la corporació, que es va rebutjar en estar fora d'horari de registre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay muchas ratas "que toman el poder y no lo dejan , solo les importa llenarse sus arcas de money , y al pueblo que les bombin

Juan

Anònim ha dit...

Joder joder, que buena que es y quanto ama al pueblo.

Powered By Blogger