dimarts, 19 de gener del 2010

LA DISTITUCIÓ DE LA REGIDORA LAURA PRADEDA A EL PUNT DIARI


El batlle de la Torre destitueix la trànsfuga Laura Pradeda i deixa el govern en minoria
L'alcalde assumeix les competències d'Obra Pública, mentre que les de Gent Gran passen a Benestar Social
19/01/10 02:00 - Torredembarra -




«Per higiene democràtica», l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué (CiU), va revocar ahir les competències de la regidora no adscrita Laura Pradeda, la qual ha estat destituïda de l'equip de govern, que a partir d'ara queda en minoria. La decisió arriba després que el 17 de desembre passat la comissió de partits del pacte antitransfuguisme la declarés trànsfuga. Cal recordar, però, que la resolució no tenia conseqüències legals, i per això el batlle espera que l'oposició valori el gest de renunciar a la majoria sense que hi estiguin obligats: «Hem volgut evitar la crispació que s'hagués produït si ens haguéssim atrinxerat i mantingut Pradeda».
Un nou escenari polític és el que s'ha obert a Torredembarra després que ahir el matí l'alcalde, el convergent Daniel Masagué, signés el decret de derogació de les competències que tenia delegades la regidora no adscrita Laura Pradeda, originant, així, la seva expulsió de l'equip de govern. Aquesta determinació ha estat condicionada pel dictamen de l'informe que va ser elaborat pel comitè d'experts independents que va ser encarregat per la comissió de partits del pacte antitransfuguisme. El 17 de desembre del 2009 es va donar a conèixer que en el document es declarava Pradeda trànsfuga, ja que el 2008 va donar el seu suport a l'elecció de Masagué com a nou batlle, malgrat que aquest era aliè al partit amb el qual va ser escollida regidora (el PSC).
Tot i que aquesta resolució no tenia conseqüències legals, l'alcalde va declarar ahir que calia arribar a aquest punt per «higiene democràtica» i per «evitar el clima de crispació que s'hagués creat a la població si ens haguéssim atrinxerat i mantingut Pradeda»: «Era una postura que hauríem pogut adoptar, però que hem desestimat. D'altra banda, l'abolició de les seves funcions no ha estat presa unilateralment, sinó que s'ha arribat a una unanimitat entre tots els integrants de l'equip de govern, tot i saber que això ens deixa en minoria. Els pactes, però, hi són per complir-los, i per aquest motiu hem assumit la resolució de la comissió».
En aquest sentit, el convergent va considerar que s'ha de «valorar» el fet que hagin renunciat a la majoria estable sense estar-hi obligats legalment: «Sens dubte, és un cas atípic, però que respon al seny i a la normalitat política que es viu a Torredembarra. Suposo que els partits de l'oposició sabran apreciar el gest. Demanem el seu compromís i responsabilitat, ja que som conscients que a partir d'ara s'haurà de negociar tot, com per exemple l'aprovació dels pressupostos.»
Pel que fa a Pradeda, va manifestar que ha de valorar si manté la seva acta de regidora, i va lamentar que Masagué l'hagi destituït: «Quan em va venir a buscar perquè li donés el meu suport per ser investit alcalde ja sabia que em podien declarar trànsfuga. Com que necessitava el meu vot, però, aquesta opció llavors no li va importar i, en canvi, ara que ja és batlle, prescindeix de mi.» El líder de Convergència, en canvi, va assegurar que, en aquell moment, no havia pensat que es podria considerar la regidora no adscrita com a trànsfuga, tenint en compte que havia estat expulsada del grup municipal del PSC i que no es va produir cap moció de censura, sinó que el consistori s'havia desintegrat per ell mateix, i al govern havien quedat tan sols 4 dels 17 regidors que conformen l'Ajuntament: «La dimissió de l'anterior alcalde, Manuel Jiménez (PSC), no només va suposar tenir uns contactes amb Pradeda, sinó que els vaig fer amb tots els partits.»
L'oposició queda amb 9 regidors, un més que l'equip de governg. p
L'expulsió de Laura Pradeda ha originat una reestructuració en el govern de Torredembarra, ja que, lògicament, han hagut de canviar de mans les competències que duia –en l'executiu actual era quarta tinenta d'alcalde i tenia les regidories d'Obra Pública i Gent Gran–. D'aquesta manera, l'alcalde va anunciar públicament ahir que assumirà directament Obra Pública, mentre que la regidora de Benestar Social, Francisca Felguera (CiU), la de Gent Gran. Paral·lelament, Pere Font (CiU) passa de la cinquena a la quarta tinença d'alcaldia, i Juan Pérez (Agrupació Democràtica Torrenca), a la cinquena. Un dels canvis més notables, però, és la pèrdua de la majoria política de l'equip de govern, que queda amb quatre regidors de Convergència i Unió (que té l'alcaldia), dos de l'Agrupació Democràtica Torrenca, un del PP i un del Grup d'Independents de Torredembarra. I, a l'oposició, quatre del PSC, dos d'ERC, dos de l'Alternativa Baix Gaià i la regidora no adscrita.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Et felicito per ayudar a expulsar a la Regidora, haveu aconseguit el que pretenieu, que l'Agrupació surti ben reforçada!!! Antic militant

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
resnoesmesqui ha dit...

Gràcies per l'escrit, però estàs eqivocat.

Una salutació

Jordi

PD: repeteixo que eno seràn publicats anònims amb insults sigui a persones, patrtits i/o institucions

Anònim ha dit...

Ara teniu al Masague agafat pels ous,,ja heu aconseguit fotra fora a la Laura, però el poble no oblida.

Anònim ha dit...

Hola Jordi.

Somos muchos que te leemos y que pensamos que tus reflexiones siempre han estado hechas con una gran responsabilidad. Me ha extrañado mucho no encontrar en tu blog una opinión tuya de la destitución de la regidora transfuga.

Espero que pronto escribas tu opinión y como ves tu el momento político que ahora se abre.

Animo, Jordi. Un beso para ti y los tuyos

Conxi

Juan ha dit...

Hola :

Cuanto tiempo , me he enterado de la expulsión de la regidora Laura Pradera , ya lo dice el refran los transfugas , son los que tropiezan dos veces con la misma piedra

Un Abrazo

PD: Creo que en Ona La Torre os falta un programa , que se hable de tematica homosexual, son muchos los problemas que tenemos , homofobia, discriminación etc , y hay mucha gente que necesita ayuda , y ahora al curro

jordi solé ha dit...

Hola Conxi i moltes gràcies, ja escriu-re, el temps per ara s'em menja i clar, ja saps, pero espero fer-ho aviat.

Juan, que content estic de retrovar-te !!!. Truquem i parlem, encara en deus un café...o sigui que animat i quedem.

Un abraçada i endavant

Powered By Blogger