Felicitar a Azahara Palomares per aquest magnífic escrit que reprodueixo a continuació.
DIARI EL PUNT
22/05/10 02:00 - Torredembarra - azahara palomares
L'oposició vol que el centre sanitari d'alta resolució es construeixi al costat de l'actual CAP. El govern, a Muntanyans I. /
Cridava força l'atenció que dijous a la nit algú s'hagués oblidat de retirar la decoració d'un casament a l'entrada de la sala de plens de l'Ajuntament de Torredembarra. Potser les flors i el tul podien fer presagiar un ple plàcid i d'intercanvi de floretes entre un govern en minoria i algun grup de l'oposició, però tot al contrari. En tot cas, la «cerimònia» del consistori torrenc va ser d'aquelles en què el nuvi se'n desdiu, la núvia destrossa el ram entre els convidats i els padrins intenten acabar la crisi amb mesures de pressió a la sagristia.
El que va fer obrir en aquest cas la caixa de Pandora va ser una moció del PSC, a l'oposició, que va estar a punt de fer perdre al govern (CiU, l'Agrupació, el PP i GIT) la seva primera votació. I potser no hagués estat un fet anecdòtic: a pocs quilòmetres, un altre govern local del Tarragonès va començar perdent una votació i ara té una oposició que gairebé governa a cop de moció. La petició dels socialistes era la següent: canviar els terrenys que l'Ajuntament ha cedit a Salut per fer el centre d'alta resolució (CAR) a la perifèria del municipi per uns al centre, al pla parcial de la Rasa. En aquest mateix lloc és on es preveu fer la quarta escola del municipi després que l'ABG (un dels grups clau a l'oposició perquè el govern en minoria pugui tirar endavant els seus projectes) ho sol•licités.
La jugada, però, va ser que els socialistes van aconseguir el suport d'ABG acceptant les seves esmenes (que feien compatible l'escola amb el CAR i fins i tot amb un aparcament), i amb el vot a favor també d'ERC i la no adscrita, Laura Pradeda, que es van afegir a la petició que el nou equipament sanitari es faci al costat de l'actual CAP. En definitiva, l'oposició tenia la majoria per fer prevaler la seva voluntat per damunt de la del govern.
Davant d'aquesta mostra de debilitat en el ple, al govern es van encendre tots els llums d'alarma. L'alcalde, Daniel Masagué (CiU) va fer un dur discurs en què fins i tot va advertir del risc de perdre ambdues inversions. «Perdrem una votació, però que consti que nosaltres hem defensat l'opció més responsable», va argumentar. I, finalment, es va treure de la màniga una nova esmena en què es mantenien els terrenys de la perifèria (al pla parcial Muntanyans I) com a primera opció, però amb el compromís de fer el canvi si els terminis ho permetien.
Com acostuma a passar en els plens (on el sentit de vot dels grups està més que decidit), les esmenes improvisades provoquen confusió, i el grup de l'ABG va demanar un recés de deu minuts per prendre una decisió. Una pausa que, finalment, va durar una hora, en què, tancats a la sala de juntes, l'alcalde i el grup que pot fer decantar la balança van estar negociant. Mentrestant, a la sala de plens, els regidors i el públic esperaven la fumata blanca assaltant en massa la màquina de menjar de l'ajuntament, ja que en aquells moments estava clar que el sopar seria una operació gairebé impossible. El ple no es va reprendre fins a quarts d'onze de la nit, però les sorpreses continuaven: la regidora no adscrita va canviar de sobte el vot i va voler tornar a donar suport al govern recordant el seu «somni» de ser regidora de Gent Gran; l'ABG i ERC van demanar que el punt quedés sobre la taula; i ara qui no sabia què votar era el PSC, que va demanar una altra pausa. I com que tota confusió té el seu colofó, just en aquell moment entrava per la porta l'exalcalde Manuel Jiménez, enfadat perquè, un altre cop, s'havia mencionat el seu nom al ple sense ell poder defensar-se.
Poden imaginar-se que, a mesura que el rellotge passava de les onze de la nit, les mirades de desesperació es van estendre a la sala, mentre un altre cop part dels regidors repetien les negociacions a porta tancada. Al final, els tres grups de l'oposició van acordar deixar el tema sobre la taula amb la condició d'obrir negociacions i tornar a votar-ho en quinze dies, però segurament el tremolor de cames a més d'un li va durar una estona. Si més no, l'alcalde va esborrar de l'ordre del dia tot tema que pogués portar polèmica, i l'ambient va continuar enrarit fins al final. Una bona mostra van ser les acusacions de «censura» que va fer el socialista Ramon Ripoll, un regidor que, per cert, dijous ens vam assabentar que l'han multat per aparcar a l'espai reservat per a regidors. Ja se sap, coses que passen a Torredembarra.
3 comentaris:
MOCION DE CENSURA, YA.
A qui, al Govern o a l'oposició.
Per què als socialistes deixel's corre.
L'anònim de les 13,38 és el Ramon Ripoll, és lúnic que perd els papers en castellà en aquest Ajuntament.
Publica un comentari a l'entrada