divendres, 20 d’agost del 2010

DOS LLOPS I UN CHIHUAHUA

M’agrada’t i molt, el petit debat que han portat a terme en aquest blog dos llops de la política local (espero, Francesc i Enric, que això de llop ho entengueu amb un to positiu). Quant vaig començar a llegir-vos vaig pensar que havia errat amb el títol del meu anterior escrit, i que en comptes de posar-hi “un fil d’utopia” hagués estat més encertat dir-l’hi “UNA GRAN TROCA D’UTOPIA”.

Però el cert és que finalment hi vaig saber treure coses molt positives.

Primer en va venir al cap una frase de Les Luthiers que un “anònim” va escriure en no sé quin blog i que deia més o menys: LA VERDAD ABSOLUTA NO EXISTE, Y ESO QUE DIGO ES VERDADERAMENTE CIERTO. O sia que un s’adona que quan és fa un repàs de la història més recent del nostre municipi, tot s’explicarà en funció de les sensacions i el lloc a on un es troba. Segon malgrat el distanciament de sensacions, els dos llops poden ser capaços d’entendre’s i, si s’ho proposen, arribar a un punt d’acord que faci que allò que els va dividir ara serveixi pel contrari, el que demostra que amb voluntat i diàleg tot es factible, tot és realitzable i tot és esmenable. I tercer, que si un deixa explicar al contrari segurament es resoldran dubtes i malentesos i que amb això és pot arribar a entendre posicions i actituds que el temps feia, aparentment, insalvables. Una bona lliçó pel qui vulgui prendre nota.

El que s’ha trobat a faltar és la participació de membres o persones lligades a l’actual Govern en el debat. Una llàstima, al meu parer, ja que això hauria volgut dir que el debat generador de noves propostes no només interessa quan un es troba fora de la pressa de decisions i existeix una voluntat d’obrir-se a noves propostes que poden ser o no vàlides, que poden ser o no acceptades però que sens dubte poden ajudar a obrir camins diferents.

Potser vol dir que allò que va escriure el chihuahua, o sigui jo, s’ha pres de forma incorrecte al creure’s alguns que allò escrit anava a “favor de” o en”contra de”. Res més lluny de la meva intenció. Les meves reflexions son exclusivament meves i no tenia cap objectiu i molt menys el de fer mal a unes persones que crec que treballen convençuts que la seva feina serveix als interessos d’una majoria. Ja ho vaig dir : molts Regidors i Regidores d’aquest Ajuntament fan una feina molt lloable, hi dediquen hores i hores i la seva feina mereix tot el respecte del món. No era dons una reflexió vers a la gent que treballa, sinó una manera de veure un model de funcionament que jo considero allunyat del que hauria de ser la plasmació d’un pacte que encara crec pot tenir moltes coses a dir i a fer.

Per tant cal situar les coses en el seu punt just. Les crítiques, accepta-m’ho, hi son i sempre hi seran, un altre cosa és l’objectiu d’aquesta crítica: destructiva o constructiva. No crec que els escrits puguin ser llegits com a destructius per cap dels dos cantons (Govern i Oposició), una reflexió feta des de la serenor i la voluntat de obrir nous horitzons no pot ser, al meu humil parer, tractada com una bogeria momentània d’una persona que entre tants llops, es defineix i accepta ser definit, com chihuahua de la política local.

Per cert, i ho dic públicament: Felicitats per la organització del concert d’en Bisbal i a totes les Regidories que van intervenir. Apa, cap un altra.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Solé, quan dius "molts Regidors i Regidores d’aquest Ajuntament fan una feina molt lloable, hi dediquen hores i hores i la seva feina mereix tot el respecte del món..." no et refereixes a la M. Dolors Toda, oi?

Enric Grangel Llop ha dit...

De buen rollo Jordi, Llop por parte de madre.

Enric Grangel Llop ha dit...

De buen rollo Jordi, Llop por parte de madre.

resnoesmesqui ha dit...

Ostres Enric, no n'era pas conscient del fet.

Però a la fi i a la cap, amb o sense cognom no deixes d'esser un llop (polític)

Bones Festes

Enric Grangel Llop ha dit...

El lobo trabaja en equipo, el zorro en solitario, prefiero ser lobo.

Powered By Blogger