dimecres, 22 de juny del 2011

Com es diu la peli?: La llei del silenci

Aquest Ple que hem viscut ahir, marcarà sens dubte la resta del mandat. Si més no ja hem pogut veure actituds que ens demostren cap a on podem anar durant els quatre propers anys. La llei del silenci serà la norma no escrita que ens caurà al damunt. Ni paraules, ni preguntes, ni explicacions.


Ni el Secretari podrà parlar !!, que ja es dir.

La primera: Plens cada dos mesos.

El Sr. Alcalde retira el punt ja que sembla no sabia de l’existència d’un ROM (Reglament Orgànic Municipal) a on diu explícitament que els Plens Ordinaris es realitzaran com a mínim (subratllem aquesta paraula) un cop al mes. Un ROM que en el seu dia va estar aprovat per unanimitat (subratllem també aquesta paraula) i que ara, si res no canvia, serà una majoria de 9 front a 8 els que ens trauran aquest punt del que ja s’anomena entre els piuladors de twitters com el ROM cremat ( ai, la saviesa popular).

La segona: Sense paraules en els precs i preguntes.

El Sr. Regidor de la nova regidoria de Relacions Institucionals diu per l’emissora ONA LA TORRE que aplicant el ROM (ell si sap de la seva existència !) els precs i preguntes del Ple s’hauran de fer per escrit. Miro ràpidament el ROM i oh, no hi ha cap punt a on parli d’aquesta qüestió. Diu el ROM, en el seu apartat dedicat a Preguntes al Ple, que aquestes (les preguntes) poden ser contestades oral o per escrit. Però no diu res de com s’han de fer. Una equivocació del Sr. Regidor?. Potser. Mal informat o mal aconsellat?. Potser.
Com no ens diuen res, no sabem res.

Que pot passar ?, dons el mateix. Que el ROM (molt cremat) sigui modificat per una majoria de 9 front a 8 i d’aquesta manera deixar sense efecte allò que en el seu dia van aprovar unànimement les forces democràticament escollides pel poble.

Una pregunta que em faig, si em permeteu: està, fins i tot el Regidor a on en el seu míting final de campanya va deixar intervenir al públic tot fent gala de la seva clara voluntat de participació quan arribés al Consistori, d’acord en callar la veu de l’oposició?.


El resum d’aquest segon punt: Adéu al ROM (socarrimat) i “ancha es Castilla”

La tercera: Alliberació de tres Regidors a jornada complerta i un a mitja jornada.

I us preguntareu: Qui son?, Quines Regidories porten?, Perquè aquests?. Perquè aquestes Regidories?. Quant cobraran?. Perquè aquests i no d’altres?. Quin criteri polític o bé de volum de feina s’ha utilitzat?.

No se sap. Bé, ells potser si ho saben. Nosaltres, els Regidors delegats a una oposició castigada de cara a la paret, no en sabem res. No ens han dit res.

I sabeu una cosa?: aquest punt va estar aprovat pel Ple per 9 vots front a 8. Si ens arriben a explicar de què anava la cosa....però no sabem res !!!

Què passarà?: dons que ja ho sabrem...o no

La quarta: Fa callar al Secretari.

Va ser un moment per emmarcar. Personalment no havia vist mai que en un Ple, l’Alcalde fes callar a un Secretari quan anava a respondre, interpel·lat per un Regidor, de la legalitat o no d’un punt de l’ordre del dia.

Com puc jo emetre un vot sense tenir coneixement de si puc o no caure en una il·legalitat?. Com puc jo emetre un vot en un punt (modificar un contracte per donar un servei d’un cost aproximat de 400.000 euros a una empresa privada), que no sé si votant-lo puc trobar-me en un mal pas ?. I quina és la persona que m’ha de assessorar? Dons que jo sàpiga el Secretari. Però, si l’Alcalde (de males maneres) no permet que la persona adequada, la persona que està en el Ple, entre altres, per avisar-nos de possibles incorreccions, ens parli i la fan callar quan va ha explicar-nos la situació, a qui m’haig de dirigir jo com a membre del Ple?. A l’Alcalde ? que no vol que jo faci preguntes, a l’Alcalde ? que no m’explica quina es la raó per alliberar regidors i que no sap que hi ha un ROM que diu que el Ple s’ha de fer cada mes?. Hi ara !!!!

PSSSSSSSSSSS, silenci, s’està rodant el proper mandat, i el començament es de pel·lícula de por. O tot plegat forma part del circ que el Sr. Alcalde diu que vol evitar en els Plens a partir d’ara ?. Vostès diran.
Powered By Blogger