divendres, 13 de juliol del 2007

POLITICA...MADE IN LA TORRE



POLÍTICA...MADE IN LA TORRE

Publicat a EL MONIC nº 100, juliol, 2007

Quan començo a escriure aquestes ratlles, a Torredembarra encara no se sap qui formarà part del govern Municipal, malgrat que tothom ho preveu. De moment només sabem que l’Alcalde es el Sr. Jiménez recolzat per el GiT, però els dubtes aparents segueixen a la seu d’ERC, mentre que l’ABG ja ha dit que res de res en les actuals condicions i sense fer una revisió clara i minuciosa en temes tant importants com Muntanyans, l’Aigua , Urbanisme i la Participació. Els Regidors de CiU, tenen clar que quedaran a l’oposició, al menys així ho ha fet saber el seu cap de llista en Daniel Masagué. l’Agrupació, per la seva part ho té molt clar, l’oposició serà la tasca en els propers quatre anys i basarà la seva feina en fomentar la participació ciutadana en els òrgans de decisió i amb una informació clara i nítida de tot el que estigui passant al Consistori. Del PP, poc se’n sap, segurament son els més silenciosos, però no ens ha d’estranyar, ja que el joc sembla que està més en les seves mans que no pas en les dels altres, de moment, es clar.


Però el problema es greu. Molt greu. Passen els dies i les forces polítiques que van governar a La Torre en els darrers anys, ara son incapaces de posar-se d’acord. A mi, personalment em costa de creure. Més també penso que no és difícil d’entendre.


A ERC li fan riu riu als budells veure’s formant part d’un govern que no llueixi la bandera de l’ unitat de l’esquerra, ja que per tirar endavant molts dels projectes és farà necessària la intervenció del PP, i es clar, amb aquests (amb perdó) és difícil d’explicar a les seves bases qualsevol tipus d’acord, encara que sigui puntual. Amb CiU, de moment, les coses no les tenen clares, ja que només seria possible una combinació estranya de cara a la ciutadania: CiU + ERC + ABG. Passaríem de dir pacte d’esquerres a pacte nacionalista, però no sumen, seguim doncs igual. Amb l’Agrupació, després de tot el que s’ha arribat a dir, ni aigua, mostrant en part una ceguera partidista difícil d’entendre i que només és recolza amb la poca “gracia” que els fa la seva cap de llista, i el fantasma sempre recorrent d’interessos immobiliaris (sic) . Però es comprensible, es acceptable. Res a dir sobre aquest punt, tot es legítim i temps hi haurà . No seria lògic que ara ens anéssim a un pacte amb ERC, només cal llegir la seva nota de premsa que, en un inici, sembla que vulgui parlar del pacte i desprès es despatxen a gust contra l’Agrupació. És mania persecutòria. Clar que més a més ERC té el greu problema de Muntanyans II, ja que van dir públicament, en un debat obert a la ciutadania, que no pactarien amb cap partit que estiguis a favor de la construcció en aquella zona, però tot apunta que ho faran, si no canvia molt l’assumpte.


Al meu entendre, i naturalment puc estar equivocat, el gran culpable de tota aquesta situació a estat el PSC, que no ha sabut assumir la gran responsabilitat de fer de Torredembarra una ciutat governable, cedint en moltes qüestions que els seus companys naturals de viatge, van posar al damunt de la taula. Se’m fa difícil de fer una anàlisi polític de com ha estat possible que, per exemple l’ABG hagi difós un escrit publicat en un diari provincial a on diuen:


"Que no ens busquin en un govern que no estigui disposat a fer autocrítica i realitzar els canvis que facin falta per millorar la gestió i esmenar els errors del passat".


Si això es així, que no ho dubto, estan donant la raó a aquells que precisament han estat acusats de moltes coses, entre elles de CRISPADORS. No veig pas la diferencia que hi ha entre aquesta critica a la que es feia i es fa des de les files d l’Agrupació, era evident que calia millorar la gestió i per tant s’havien de posar eines a l’abast dels gestors per aconseguir un implicació més gran i real a la que hi havia i hi ha fins aquests moments.


També diuen en aquest escrit què:


"Amb un nou estil, escoltant a la gent i fen-la participar".


Em frego els ulls. Tornen a coincidir amb els insultats, amb els crispadors i amb els “dolents” de Torredembarra, que han fet de la participació dels ciutadans la seva bandera d’actuació i així ho faran de ben segur. Temps tindrem de parlar-ne.


Sigui com sigui, els únics que han parlat oberta i amb total transparència han estat fins ara els partits que han decidit i han publicat la seva voluntat de restar a l’oposició. De la resta no en sabem res de res, al menys oficialment. El PSC ni ha dit ni piu, ERC desaprofita l’ocasió per mirar-se el melic i atacar a l’Agrupació sense solta ni volta, el GiT, bé, el GiT com sempre, calladet. I del PP res no se’n sap, però fa el seu joc.


És una política, en el fons tot es política, que al ciutadà de peu li costa entendre i fa que es quedi a casa a l’hora d’anar a votar. És una política Made in La Torre

Jordi Solé

Secretari de l’Agrupació

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Que te gustaba mas la politica made in La llagosta?????.

Ay, pecadorrrrrrrrrrrrrrrrr

Anònim ha dit...

Si te he de ser sincero, al menos allí todos nos saludabamos e ibamos de cena juntos. Y si tienes algo que comentar sobre la Llagosta dilo ya de una vez

Un amigo de Jordi que vive en La Llagosta

Anònim ha dit...

Jordi, te han visto en el despatx de los PePeros, creo que tienes buena sintonía con ellos, ¿no serás dela otra acera?

Anònim ha dit...

Pues alguien no opina lo mismo, si sabes tanto cuentanos como tuvo que salir de la llagosta, enterado...

Anònim ha dit...

Bravo, un bon article d'opinió, si senyor.
Felicitats sole

Anònim ha dit...

Este,con tal de entrar en la política es capaz de cualquier cosa, porque como buen político lo que quiere es vivir de la política.
Porque, vamos a ver un señor que apenas hace dos años que vive en la Torre que puede saber el.
De pisos quizas, pero poca cosa más.
Yo creo que el error de l'Agrupacio sin lugar a dudas es colocar a la Farruca de numero 1, a pesar de quien paga manda.
Porque los escritos del Secretari, Pontanveu, etc. etc. el todo de l'agrupacio son muy buenos, pero siempre topan con la nº 1 que ningún partido quiere saber nada de ella.

Salut,

resnoesmesqui ha dit...

Respostes:

Al primer anònim, no cal, es contesta sempre solet.

A l’anònim que diu ser amic meu agrair-l’hi el seu escrit, però li demanaria que no fes cas a certes coses, si es veritat què és amic meu, i pel que diu sembla que sí, tots dos sabem com soc i quina ha estat la meva trajectòria, per tant no cal caure en un joc tan baix com el què pretè l'anterior anònim.

Al tercer anònim: sí és veritat, vaig estar al despatx dels membres del PP, no m'amago pas, però també vaig estar amb el Sr. Massagué, amb el Sr. Ripoll i vaig parlar uns moments amb la Sra. Iris (per cert molt agradable i combativa la meva enhorabona pel seu nou càrrec de regidora). Bé, en conclusió jo soc de la meva acera que no sé si es "la otra" per vostè, espero que no.

Al quart anònim li diria el mateix que al segon i moltes gràcies.

Al cinquè agrair-l’hi la seva opinió i espero no perdre'l com a lector. Gràcies, moltes gràcies.

I al darrer: Jo no vull viure de la política, però gracies per dir que "soc bon polític", ja m'agradaria ja. Per saber quan temps fa que visc a Torredembarra només cal anar a veure el meu empadronament i veurà que fa més temps del que diu. El meu fill va néixer aquí i té més de 4 anys, calculi. Sí, sembla que l'objectiu de tots sigui Mª Dolors, per a mi en canvi no em representa cap problema. Es una dona molt treballadora i molt afable. La imatge que té no correspon a la realitat, li ben assegura-ho

Gràcies a tots per participar i, com sempre, endavant per La Torre

Anònim ha dit...

No me sorprende que sea tan agradable Iris, si se parece mucho a su madre.
Y no hablo de ideas, sino de PERSONAS

Powered By Blogger