dissabte, 26 de gener del 2008

LES RAONS DEL SI

L’AGRUPACIÓ va votar en el darrer Ple del dia 17 de gener SI a l’aprovació de l’adjudicació de la gestió de l’aigua i clavegueram a la Companyia AQUALIA per diferents motius.

Cal aclarir en primer lloc que aquest ha estat un dels temes que més ens ha preocupat des de què és va iniciar aquest mandat, ja que érem conscients de la importància que té pel conjunt de la població i que anar allargant la situació era un mal endèmic què ens portava a emmalaltir, encara més, les arques municipals.

Volem aclarir també, que l’AGRUPACIÓ no ha apostat en cap moment per una o altre companyia i que sempre ens hem sabut quedar al marge de qualsevol lluita entre unes i altres. Nosaltres no hem tingut preferència de cap tipus, i per tant no hem tingut que donar “pleitesia” ni tracte de favor a una o altre. Senzillament hem cregut que calia urgentment des bloquejar una situació que ja era llarga en el temps i costosa pel municipi.

Hem tingut l’oportunitat de realitzar un estudi de tot el procés, i hem vist què segons els informes sol•licitats, i què avui ja tenim al damunt la taula, no hi han ombres fosques que ens obliguen a paralitzar o allargar un tema per raons senzillament electorals o per mandat d’esferes que son llunyanes a la voluntat política expressada pels torrencs.

Dir també que l’AGRUPACIÓ hagués realitzat el procés de forma molt diferent al que es va fer en el passat mandat. N’estem segurs que no ens hagués calgut arribar a situacions que van provocar, fins i tot, la paralització d’un Ple municipal. Lamentem que no s’hagi arribat a posar en marxa una comissió o taula de treball amb la resta de Regidors i lamentem encara més que no hagi hagut la suficient transparència que, segurament, ens hagués servit a tots per tenir més clar un procés que se’ns ha fet llarg i malentès. Però també lamentem la manca de voluntat, per part d’algun partit , per no voler solucionar el tema sense provocar un vuit en el temps que hagués costat diners al municipi i per tant als ciutadans de La Torre. Un vuit què no ens donava cap mena de garantía per que d’aquí dos, tres, quatre i fins i tot més de deu anys, hi hagués una majoria capaç de tirar endavant allò que s’ha bloquejat durant tant de temps. No dubteu pas que l’AGRUPACIÓ és i serà crítica amb el procés d’informació i debat portat a terme des del Govern, i ens consta que hi ha hagut partits, dins del mateix equip, que han alçat la veu demanant què s’obrís el debat al conjunt de la població, tal i com va quedar pelés en el Ple del passat dia 17 de gener. L’AGRUPACIÓ ja va denunciar en el seu dia de forma contundent aquest procés - arguments que van ser criticats amb total incomprensió per membres del Govern i de l’oposició en aquells moments -. Vam denunciar oberta i clarament l’obscurantisme d’un procés que ens va semblar què era susceptible a malpensar. Avui, malgrat la nostra decisió de recolzar la proposta, volem deixar constància de la nostra disconformitat en la manera d’actuar, i demanem al Consistori en Ple i en particular a l’Equip de Govern, que oblidi velles formes i inici, a partir d’ara,una política activa de consens i participació que sigui capaç de fer tirar endavant aquells temes que preocupen a tota una ciutat que vol solucions realistes i coherents amb els seus interessos. Tingueu en compte que, per l’AGRUPACIÓ, la participació es fonamental per tal de tornar a conquerir una credibilitat que a nosaltres ens sembla perduda cap a la institució municipal i la classe política. Per tant demanem una major sensibilitat per escoltar allò que el carrer diu i vol, demanem que en mires d’aconseguir una millor relació entre nosaltres - oposició i govern -, s’obrin de veritat les portes a la participació ciutadana, mirant d’aconseguir allò que tots desitgem: que Torredembarra la fem entre tots i no només uns quants.

No negarem pas que hem mantingut converses, llargues converses, amb l’Alcalde directament, per tal d’ampliar els beneficis per la població, però que vagi per endavant que això no vol dir, ni molt menys, que hagi estat un mercat de vot. Han primat les premisses que abans fèiem menció: des paralització, agreujament econòmic i millora del serveis. Però naturalment, volíem més, volíem més per Torredembarra, volíem més per la població, volíem més per solucionar problemes que ara semblen a l’oblit municipal però que han provocat una fractura molt important entre sectors concrets de la nostra societat i el màxim representant democràtic a la vila: El Consistori.

La condició principal era garantir, com ja recull el plec, que el personal contractat fos de la població i per tant generar llocs de treballs entre els torrencs, una garantía i condició innegociable que s’ha aconseguit de forma plena, així com el manteniment dels llocs de treball actuals sense cap mena de repercussió als treballadors que ara tenen un sou i una categoria determinada a l’actual empresa.

Però l’AGRUPACIÓ no s’ha quedat ací, i hem demanat el compromís ferm i seriós per realitzar un estudi complert i obert a tots –veïns i comerciants – per solucionar l’actual situació del carrer Antoni Roig, la Plaça de la Font i el Carrer de la Sort, realitzant una nova pavimentació allà a on ja s’ha realitzat i ampliar la zona de vianants si així ho creuen convenient els afectats. Un compromís que va adquirir públicament al Sr. Alcalde en el Ple, de tal manera que van quedar clares les voluntats de l’Equip de Govern per iniciar, amb els afectats, les negociacions que permetin al Consistori configurar, no tant sols el tipus de paviment més adequat, sinó també el termini i la forma de iniciar les obres i el seu posterior procés, fent possible que, tants veïns com comerciants, es sentint integrats en el nou projecte i siguin els veritables protagonistes de l’impuls d’una zona que s’ha de convertir, més del que avui ja és, en motor del comerç i el turisme de la nostra ciutat. Aquest compromís s’ha de tirar endavant en un termini breu i amb la participació de tots els partits del ventall municipal, entitats de la zona i afectats pel projecte. Això vol dir,que hem d’aconseguir, sense cap mena de cost addicional pels afectats, adequar la zona de vianants tenint present que en el temps hem de preveure la realització d’una zona marcadament comercial que permeti impulsar la nostra riquesa lúdica i turística.

Aquestes son les nostres raons per votar avui SI. Creiem que hem sigut valents i que el temps dedicat per tal de des bloquejar la situació ha valgut la pena. Volem aprofitar per demanar que es faci una reflexió profunda i seriosa de cap a on anàvem si ens manteníem en posicions divergents, no només en la solució del conflicte, sinó també en la forma i el fons. Estàvem en un cul de sac que calia solucionar amb valentia i responsabilitat, de la mateixa manera que se’ns demana valentia i responsabilitat en altres temes cabdals per el futur de Torredembarra. Creiem que és un pas important i què cadascú de nosaltres farà segons els seus dictàmens o directrius polítiques. Nosaltres els de l’AGRUPACIÓ hem actuat, hem treballat i hem decidit, encertadament o no, pensant amb el be de la comunitat.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha que veure que tan que presumiu de valents i democratics, com podeu despres de tot el enrenou que vareu montar amb el carrer nou, o ja no t'enrecoredes.

Com podeu votar si a un tema tan important com es el del aigua, despres de la famosa circular que vareu tirar per els carrers de La Torre, a canvi de que arreglin el carrer nou, pavimentacio, etc.

Com es nota de quan a un l'interesa una cosa, tot si val.

Salut,

Anònim ha dit...

Ara ho veig clar, l'AGRUPACIÓ és una secta mesianica que mira pel bé de la seva comunitat...!
La Toda és el messies i en Solé el gran sacerdot.

"Oh Toda que estàs en els cels, il.lumina els teus pobres servents, tu ets la veritat, tu saps que ens convé..."

rafael ha dit...

Querido Jordi...Yo tengo una pregunta, para vos: Jose Oviedo, nos da en su blog, punto por punto, su negociacion con los representantes del gobierno y aprecio su transparencia; ¿ La ADT, ha negociado alguna otra cosa mas, que no sepamos ?...Hago esta pregunta, por si mañana, se filtra, alguna informacion mas, de lo que conocemos. besitos

Anònim ha dit...

La gente del pueblo lo que quiere , es una compañia de aguas , con los impuestos bajos ,(porque ya sabemos donde van la mitad del money , a las arcas del bolsillo del ayuntamiento) que que no haya tantas restrinciones ,como las que ha habido de un tiempo ha esta parte (si al menos avisaran)porque ya son dos veces las que me he quedado enjabonado en la ducha

Juan

Anònim ha dit...

El frau, l'engany o la incoherència, a la llarga s'acaba pagant, i és propi d'ignorants o mesquins no adonar-se'n a temps. Al principi es pot pensar que s'enganya l'altre, però, tal com diu el refrany: "abans s'atrapa un mentider que un coix".
En política també passa, potser més del que caldria suposar, i al final tothom hi surt perdent.
L'efecte acostuma ser el desengany dels ciutadans falta de comfiança i castig a les urnes.
No es pot fer veure que es defensa un projecte, quan fa quatre dies li negaves pa i aigua.
El populisme és un enemic del poble, a qui aparentment sembla defensar, però que només tracta de confondre i servir-se'n.
Les reaccions de les masses són fàcilment manipulables, i les entrades en raó massa complicades per treballar-hi.
Trobar-te l'amic a l'altra banda no és agradable, i preferiries que les coses fossin diferents i fins i tot arribes a somniar que la distància desapareix, però la vida t'ensenya que no hi ha projectes sense dificultats, com no hi ha roses sense espines.
Cal afrontar els entrebancs amb tranquil•litat, però fermesa, amb els braços oberts, però sense deixar-te enredar, i només el temps i els resultats t'acaben donant la raó, o te la treuen.

resnoesmesqui ha dit...

Respostes:

Al primer anònim: No veig la incoherència per enlloc. No sé si ha tingut l'oportunitat de llegir-se el full que fa esment sobre el tema de l’aigua, si ho fa veura que allà denunciàvem, com fem ara, un procés gens clar i demanàvem transparència. Ara ens mantenim en aquesta posició però no cal dir que els arguments no han canviat.

Al segon anònim: Res que segueixi resant.

Al fantasma: dir que em sorprèn la credibilitat que li atorga al Sr. Oviedo i que ens nega a nosaltres. Referent al tema de pressupostos ja va quedar ben clar al Ple que l'Agrupació va exigir i es va acceptar incloure el tema d'una tercera escola bressol i l'estudi per obrir un aparcament soterrat a la Plaça Joaquim Boronat. Res més. Però ja saps, amic fantasma, que per molt que jo digui......

Per a Juan: sempre encertat. D'això es tracta, o al menys això ens ha mogut.

Al darrer anònim: que dir-li...penso que té molta raó i recolzo les seves paraules.


Gràcies a tots per participar i endavant


Jordi Solé

Anònim ha dit...

Jordi, la red es muy partidista y fanatica como has podido apreciar durante bastante tiempo.
Las personas que estan de acuerdo en como se hacen las cosas, normalmente no opinan, y nos queda el resentido que tira contra todo lo que se mueve, y desconoce el fondo de todo lo que sucede.

Anònim ha dit...

Creixell da las gracias a Torredembarra por sacar a concurso el agua. A ellos Sorea les ha prestado 2.000.000 € a devolver sin intereses en 25 años y 900.000 € para inversiones a fondo perdido, no quieres seguir perdiendo concesiones.

rafael ha dit...

Querido Jordi, yo no niego credibilidad alguna a la ADT, yo realizo una pregunta, que por cierto... va muy bien que me contestes, para que algunos, terminen enterandose del porque del SI, de tu grupo. Antes teniais una revista, que salia periodicamente, una pagina web, donde se daba informacion de lo que acontecia y de las decidiones adoptadas en los plenos; Ahora ponen en duda, no solamente a Mª Dolors y a todos los que formais parte de este grupo, si no, las decisiones adoptadas y muy bien explicadas en los plenos.. y mas bien callais. A ti te pinchan...y no te sale sangre, prueba de ello, algunos escritos de esta misma pagina ( Las raons del si )
No se trata solamente de defenderse de comentarios injustos, hay que informar, puntualizar y salir al paso y aclarar con contundencia las mentiras de los demas...No te enfades, es una opinion personal. besitos

resnoesmesqui ha dit...

AMIC FANTASMA:

No callem pas. Ens expliquem el millor que podem i ho fem amb l'afany de que se’ns entengui,però no sempre ho aconseguim. Com diu en Gènesis hi ha molt fanatisme dins de la xarxa. Què hi farem. Ni podem, ni volem el silenci, sinó la plena llibertat d'expressar allò què és volguí amb la intenció de millorar. Ja et vaig contestar en el seu dia: No podem estar sempre responent a les provocacions, ni ho farem. Fem el que pensem què és millor per tots, igual que fan la resta de partits i què nosaltres respectem i, a voltes, recolzem. Crec que ja hem donat explicacions i si cal en donarem més, no ens espanta. Tenim el recolzament del nostre Secretariat i no hem fet res que ens tinguem que amagar. No cal, amic fantasma, fer-se mala sang. Ens toca treballar i intentar fer-ho el millor possible. Sense enfrontaments verbals que no porten a res. Recordes durant les eleccions?....les coses que ens van dir a nosaltres i als quasi 700 ciutadans que ens van votar. Ens van dir de tot i nosaltres vam seguir treballant i treballant com fem ara.

Però fantasma: Mai plou a gust de tots.


PD: NO m'enfado pas. I molt menys amb tu


Jordi Solé

José Oviedo ha dit...

Amigo Jordi, lo que pongo en el blog es cierto, lee el artículo del som-hi y comparalo con lo que dije en plenario, es lo mismo.
No te ha de sorprender que me de una persona dos o tres o 5 credibilidad!!

Anònim ha dit...

Me comentan que la nueva compañía de agua y el ayuntamiento pretenden ubicar la sede de la mepresa que nos gestionaráel servicio de agua en Sant Jordi, concretamente en las oficinas que son propiedad y ocupaban hasta hace poco los Sres. de Vicsan.

Me parece una barbaridad que un servicio que tiene que ser frecuentado por obligación por los vecinos de este pueblo se ubique fuera del centro del pueblo, obligando a los que tienen vehículo propio y a los que no a desplazarse hasta allí para tramitar sus gestiones. la pregunta es, cuando se hace esto, ¿se mira por el interés de los vecinos o se pagan favores a los poderosos como Vicsan? Sant Jordi es una magnifica zona para vivir pero un local comercial allí tien poca salida. ¿Qué suerte que te lo alquilen a precio de oro los de la nueva empresa del agua cn permiso del ayuntamiento! Lo que se ahorren de alquiler lo vamos a paga entre todos en gasolina y en tiempo perdido durante 25 años como mínimo. ¿Lo vamos a permitir?.

Propongo que para rematarlo las oficinas de Base se situen en Marítima Residencial y que los trámites de empadronamiento pasen a ubicarse en Els Munts. Sería magnífico para potenciar el Bus urbano ¿no?

Powered By Blogger