dimecres, 11 de juny del 2008

“TEMPS DE PACTES I DE SENY”.......I TAMBÉ DE SILENCIS

No fa gaires dies que un comentarista-tertulià –sí, d’aquells que ho saben tot de tot, i tant fa parlar de política com de futbol que segur que les seves paraules “sientan cátedra”-, deia en referència als congressos d’ERC i del PP que ara era el temps dels pactes i del seny. Vaig trobar molt encertada aquesta frase per aplicar-la a Torredembarra, més jo, vist el que he vist, hi afegiria “i també de silencis”.

Parlant clar: estem vivint una situació política local del tot kafkiana. Es a dir, rebuscada, fosca, torba, plena d’errors, mutismes, hams per veure qui hi pica i moltes coses més. Uns moments que només Lluís Sunyer descriu públicament trencant uns silencis, de cara a la ciutadania, extremadament escandalosos. Això sí, ara sembla que per uns els enemics de sempre s’han tornat “bons, afables i plens de bones intencions”, al menys si fem cas de l’escrit què un reconegut blogcaire, lligat a CiU, ha publicat al blog d’un altre dels polítics què més clarament està parlant en aquests moments: José Oviedo, que té el do de caure bé a tothom. Diu textualment el company blogcaire: “En definitiva, ni símptomes d'espanyolisme ni entreveures de confrontació. Sembla que el nou PP, que també encara Soraya, s'està afanyant per donar una imatge més liberal i moderada que espanyolista, almenys a Catalunya” . No cal dir per a on van els trets o les intencions de l’escrit. Veurem si ho manté molt temps, o sí, tot veient frustrat el seu intent, és tornen de nou anti-catalans i nacionalistes espanyols, com no fa gaire descrivien als membres del PP.

Però bé, aquest no deixa de ser més què un nou capítol de la desesperació, del joc polític mal entès a on és pensa que tot val mentre aconseguim els objectius marcats.

Personalment crec que tot plegat es de molt mal curar. Què, naturalment, al final algú arribarà a un acord amb algú, i que pensar amb les matemàtiques a voltes resulta dolorós. Fixeu-se sinó amb un rumor que va córrer amb insistència el passat dilluns per Torredembarra: “Pacte resolt – em van dir -, govern de CiU, ERC,GiT,PP i amb la participació de Laura Pradeda”. Matemàticament possible, son 9, majoria. Però desprès penso: CiU 4 i la resta 5, o sia que el possible Alcalde estaria en minoria en el seu Govern. Matemàticament factible, políticament una poca-soltada.

Per acabar dir què l’Agrupació segueix en la posició marcada en la seva darrera Assemblea, tot reconeixent que els esdeveniments és succeeixen amb una rapidesa tremenda i que cal veure, dia a dia, per a on van els trets. Dir també que ens sentim forts i seguim pensant que els grans responsables de la situació, de solucionar-la i de fer què és converteixi en raonable i coherent son el PSC i CiU amb la recerca de aliats naturals, amb intencions i programes que siguin afins i possibles a dur a terme. Dir també, què no acceptarem cap mena de pressió política ni moral, què no farem res què pugui paralitzar el dia a dia pel be de Torredembarra i què farem el que calgui per no decepcionar als nostres electors que ens van fer confiança per tal de tenir una ciutat què miri, amb optimisme, cap el futur.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha gent que es dedica a la política municipal que la simple suma fa la majoria. Ni idees, ni programari, ni el que s'han insultat abans, ni el que s'han discutit i arribat a dir, etc. etc. Tant sols el poder és el que val. I a mi no em sembla tant descabellat el pacte que sonava dilluns. Gassull és molta Gassull. I si no, temps al temps.

José Oviedo ha dit...

Caure be o malament, no es lo important, a lo millor a tú no t'agrada que pugui caure bé un tio del PP.
La gent a vegades diu coses que no són, i en aquests moments els rumors són interessats.
El Partit Popular té molt clara la seva posició, i la he manifestat al blog, el que avanço, és que no es poden perdre les bones formes.

Salutacions.

rafael ha dit...

En esta vida hay momentos de incertidumbre y momentos donde uno se tiene que posicionar y tomar partido....No soy partidario de verlas venir y posicionarme según mis intereses; Esperar que otros se posicionen y yo no salir con el culo churrascado; Aquello de mas vale un por si acaso que un quien pensara, en estos momentos para Torredembarra es perjudicial. Perjudicial tambien es, el silencio que otros grupos, incluida la ADT, está manteniendo; Como si dijeramos, esperando ofertas, a ver la que mas me interesa. Este silencio ayuda a la rumorologia existente y a un cumulo de falsedades. Yo veo las cosas mas sencilla y soy partidario de actuar con naturalidad, eso si...con criterio y hablando claro, principalmente para aquellos que me votaron. El caso de Luis es de elogiar, sobre todo, por su claridad en la información. José Oviedo con sus formas de hacer es otro caso claro, donde podemos decir....No hay trampa ni cartón...es una lastima que ABG y PP no puedan trabajar juntos, por culpa de sus bases. Dos personas que me gustan, pero no comparto esas bases rancias de ABG, las respeto, pero no me gustan; Este motivo hacen, que muchas personas no nos acerquemos a este partido.
No me gustan los atajos que se están cogiendo, para hacerse con la alcaldia. Las Siglas que das, como un acuerdo postulado, para gobernar la Torre, es como un trilero sin brazos...claro está...esto es una opinión personal, de alguien que ni tan siquiera está informado de lo que ocurre en la cocina, pero son muchos años que vivo y me implico en las cosas de nuestro pueblo.
Querido Jordi, tu ADT, está obligada a dar un pasito al frente y mostrar las cartas, sobre la mesa. Puede ocurrir, que si antes no hacia aquello, porque aquel no me gustaban su formas ....y ahora no hago esto otro, porque a este, le salio un chichón en la frente y no me gusta....alguien puede pensar, que quien tiene un problema grave seais vosotros y no los demas.
Esto te lo dice alguien, que tiene una fe ciega en Mª Dolors, porque soy conocedor en primera persona, de su capacidad e inteligencia, pero yo piso la calle, hablo, escucho y de momento pienso por mi mismo. Teneis un equipo muy completo y preparado, como para tomar partido y dar ese pasito hacia delante, que ayude la gobernabilidad de este pueblo... Otra cosa es, que no salteis al ruedo, porque este morlasco os de miedo y podais salir corneados, que ya podia ser. besitos en la frente...en la frente, para evitar imitadores

Anònim ha dit...

Que mes voldriu que tendre pressio política. El problema o la enveija que teniu e que ningu compte amb vosaltres.
Vosaltres crec que encare no ho teniu assimilat.

Ho swento.....

resnoesmesqui ha dit...

amic José: a mi em caus molt bé; no sé que et fa pensar axò que dius.

Amic fantasma: benvingut de nou. Estic molt content de veure que encara estas actiu. Tens molta rao en el teu comentari.

Amic anónim segon: el teu discurs està molt vist, o es una consigna, no saps que dir o no tens ni idea del que dius.

Amic anónim primer: potser sí que tens raó.

Francesc Mercadé ha dit...

Amic Fantasma, el comentari que fas avui no el comparteixo, has perdut la teva proverbial clarividència, al meus ulls, és clar!. Mira ens han criticat de moltes formes, però qualificar de ràncies les bases de l'ABG, no pot ser qualificat d'altra forma que de comentari ranci. I per a demostrar-te que som transparents, pragmàtics i amb ganes de fer coses positives pel poble, et convido a que vinguis a qualsevol Assemblea de l'ABG. Quedaràs sorprés de veure com els teus comentaris en aquell entorn serviran per a confegir la nostra linia política. Fins aviat, Fantasma.

Anònim ha dit...

Hola:

Por el bien de La Torre que haya un gobierno ante todo estable , yo no veo esas coaliciones , para mi inverosimiles

En muchos puntos estoy de acuerdo con lo que dice fantasma tienes mucha razón

Besos

rafael ha dit...

Queridisimo Mercadé....mi comentario es claro, lo que pretendo decir es, que no entiendo en politicas municipales y entre amigos, no se pueda formar gobierno, por culpa de las siglas, que identifican a un grupo determinado;¿ ABG y PP, porque NO ?..¿porque lo prohiben las bases?...si lo que digo, es asi, sois rancios de cojones y ademas, le quitas lo de progresistas, porque tampoco lo sois; Y si estoy equivocado y las bases de ABG, SI verian un pacto con el PP u otro partido, entonces me disculpas, porque yo lo tengo mal entendido...o bien las informaciones que tengo, son falsas;De igual manera que me reafirmo en esto que te digo...tambien me reafirmo, en que Luis, es un tio grande y ademas creo,que tiene un raciocinio muy bueno...cabezon como yo, esto es bueno, porque el que la sigue la consigue. Mira, para que me entiendas...No me gustan las cooperativas o mejor dicho el cooperativismo, son muchos a decidir y tu sabes, que el uno por el otro..la abuela se muere, porque nadie la lleva al medico; Las mentes generosas, agiles, inteligentes e imaginativas, no se le puede poner frenos...hay que reconocerlas y darle apoyos; Yo no creo que todas las bases de ABG, cuente con estas caracteristicas inusuales...de cada cien, uno como mucho. Sobre tu invitacion...yo te lo agradezco, lo que ocurre es que tal como me hago viejo, menos creo y en estos momentos soy muy anarquista; Muy cabezon; Muy raro y no me gustan los cuellos de camisa, que me aprietan el cuello; Ni los calzoncillos apretados...me gusta ir con todo suelto...Tu ya me entiendes. besitos en la frente

Anònim ha dit...

De moment, el temps comença a donar-me la raó. Quan vaig dir que la Gassull era molta Gassull, ja pensava que el que ha fet avui, era el primer pas pel que farà després: passar d'ERC, quedar-se l'acta, pactar amb CIU i tornar a entrar a governar. I amb les mans lliures, per a fer el que vulgui.

I ja veurem a les eleccions del 2011, si no va amunt de les llistes dels convergents...

José Oviedo ha dit...

En primer llòc disculpa Jordi per la meva interpretació i dir-li al phantom que cuanta ración tienes

Powered By Blogger