dilluns, 2 de novembre del 2009

adeu actor, adeu







Plàcido
El Pisito
El Verdugo
Atraco a las tres
Mi prima Angélica
La Escopeta Nacional
Mi querida Señorita
La Cabina
Vivan los novios
Los ladrones van ala oficina


...i més, i més....i moltes més, encara.







Confesso que una de les meves il·lusions d’infant era conèixer a José Luis López Vázquez. Una il·lusió no complerta, per cert. Però no esperava altre cosa, si voleu que us digui la veritat. Ell, i en Fernando Fernan Gómez, Gracita Morales, Tony Leblanc i Pepe Isbert, van omplir moltes tardes de sessió doble, quan anava al cinema amb el meu pare, acompanyat d’una bossa de caramels de menta i un coca-cola de vidre (no com ara, colla de “pijos”, que s’ha de beure amb paper) .

I com reia !!. I com m’agradaven les seves gesticulacions, el seu to de veu, la seva manera de dir i de fer:

Fernando Galindo (J. Luis López Vázquez) en Atraco a las tres: Fernando Galindo, un amigo, un admirador, un esclavo, un siervo...

Així, llegit, sembla res, vulgar...però dit per ell, en aquella veu, aquella mirada, obrint la porta a una actriu seductora i sexy, era reproduir els tics del tipic espanyol que ens agrada veure i contemplar.

Jo avui agafaré qualsevol pel·lícula d’en Berlanga i agafaré uns caramels de menta, una coca-cola i disfrutaré de qualsevol pel.licula a on en els seus crèdits hi hagi en lletres enormes el nom de José Luis Lòpez Vazquez (1922-2009)

Adeu

4 comentaris:

Salva ha dit...

A mi em va quedar gravada una escena en que feia de vell paralític que no prenia el berenar si la minyona no li ensenyava la teta.
Cosa que ella feia per anar rapid.
Sempre he pensat que de gran faré el mateix.

resnoesmesqui ha dit...

no recordo pas aquesta pel-licula. Però si que em ve a la memòria que he vist alguna secuència semblant, però recordo que fos en pepe Luis Lopez Vázquez. De totes maneres, et desitgo molts de vida per disfrutar del teu somni

una abraçada

rafael ha dit...

Me hizo reir mucho,fue genial!!...y me seguira haciendo reir; Eso, todos los muertos no lo hacen. Besitos

José Oviedo ha dit...

Un gran actor, que me hizo pasar unos grandes momentos, recuerdo aquella peli en que salia cala romana en los años 60 o algo asi no? con el chencho, pepe isbert, alberto closas etc..etc..
Ha muerto un actor de los de verdad.

Powered By Blogger