dilluns, 26 d’abril del 2010

25-A, LA TORRE VOTA






Un 12,51% del Padró Municipal, va anar ahir a votar la Consulta (no vinculant) del TORREDEMBARRA DECIDEIX. No està malament. Els organitzadors comptaven entre el 15 i el 20 %, però si fem cas al Cens electoral si que s’arriba a aquesta quantitat. Concretament el 15 % segons dades dels organitzadors i que podeu trobar a : www.torredembarradecideix.cat.

Quant van realitzar la primera consulta ja vaig plantejar els meus dubtes sobre la utilitat d’aquesta, però mai en vaig mostra en contra de que la ciutadania disposes d’un espai a on amb el seu vot reclamés el seu dret a decidir sobre el futur de Catalunya, d’Andalusia o d’ on sigui. Ho trobo bé, malgrat que algunes veus crítiques s’hagin burlat d’aquesta diada, restant importància al fet que una colla de ciutadans dediquessin molt de temps a organitzar i preparar unes jornades que en el fons no son més que un símptoma de democràcia que paga la pena. No crec que se’ls hagi de fer gaire cas. Segurament alguna presidenta de Madrid els podria definir com “Carcamals ressentits”, i es quedaria tan ample, però com que son dels seus, els anomenaria “democratas de toda la vida”.

Altra cosa és el fet o no d’estar d’acord amb el plantejament o amb la pregunta, o fins i tot si s’està d’acord o no amb la independència o bé amb altres tipus de solucions a la indefensió que vivim a Catalunya, a on un partit d’àmbit nacional, planteja la anti-constitucionalitat d’un Estatut aprovat pel poble i el Tribunal que n’ha de decidir està posat constantment en dubtes per la seva inoperància.
Sigui com sigui, la jornada va estar senzillament exemplar.

El passat dissabte a ONA LA TORRE va tenir lloc un molt interessant debat sobre aquest tema, i la veritat és que el comportament de tots va estar l’alçada dels nostres temps. Sense protagonistes que no volguessin el triomf de la participació i amb tots els arguments posats al munt la taula.
Un bon exemple

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb la campanya extraoficial que s'ha fet està molt bé que un de cada cinc s'hagi manifestat.
Més que bé.

Anònim ha dit...

Trobo força patètiques les valoracions que es fan alegrement dels resultats, la veritat. No entraré massa en el tema ja que és molt polèmic i manllevant un refrany castellà 'creía un ciego que veía y eran las ganas que tenía'.Caldria analitzar bé aquestes dades i pensar per quins motius la participació és baixa. Segurament hi ha molt factors, però el caràcter purament simbòlic hi influeix molt. La gent sol moure's poc -actualment- per motius testimonials, i aquest 15 % ja em sembla molt.A mi em faria mes il•lusió un referéndum, però vinculant de veritat.

Anònim ha dit...

No fue serio, dejar votar a menores y a extranjeros, el voto anticipado, etc., cuando lo importante es poder demostrar la fuerza de un sentimiento mediante unos resultados claros y nitidos.

Powered By Blogger