dimecres, 30 de gener de 2013

VISCA CATALUNYA LLIURE !Escrit publicat a El Mònic mes de Gener 2013


Dos Plens a l’Ajuntament el mateix dia i amb poques hores de diferencia, han estat suficients per que la ciutadania hagi vist amb claredat el tarannà del Govern Municipal, i quins son els interessos que defensa el govern format per CIU-PP i GIT. 

En primer lloc un Ple Extraordinari monogràfic demanat per l’oposició (membres del PSC-ERC i ABG), i cel.lebrat gràcies a la llei, i no gràcies a la transparència que hauria de tenir un Alcalde cap els seus ciutadans, que va fer de tot per intentar boicotejar-lo (fins i tot va signat un Decret per esquivar el debat). El Ple era per tractar un del temes més polèmics dels darrers anys: la política de lloguers del Govern.

Cap resposta. Ni una sola va donar el Sr. Alcalde a cada una de les preguntes efectuades. Ni una sola.

Perquè paguem 6.900 € (més d’1.140.000 Ptes. al mes, o sia més de 16.000.000 de Ptes.  l’any) per un local que el mateix Pla d’Usos de l’Ajuntament fa un informe advertint que, en el local (que en realitat son uns soterrani), no son utilitzables ?. Fem història: El mes de març de l’any 2011, dos mesos abans de les eleccions municipals,  la Junta de Govern Local fa servir les seves competències (atorgades a dit per l’Alcalde), per donar caràcter d’urgència al lloguer. El Secretari fa l’advertiment d’il·legalitat donat que no es celebra cap concurs públic (per tant no es donen les mateixes oportunitats a altres torrencs i torrenques a participar-hi). Perquè de dues valoracions del local: un de 1.500 euros (misteriosament desaparegut de  l’Expedient), i un altre de 6000, s’escull el més car?, segons l’Alcalde per la singularitat del local. No ens explica que vol dir “singular” en aquest cas, a no ser per ser uns soterranis plens d’humitat i sense cap opció de poder-lo utilitzar sinó es fan unes reformes que costarien una milionada. Tampoc ens explica a què anirà destinat, va començar dient que per entitats, va seguir que pels grups de música del poble i s’acaba sense saber el per què ni per qui.  Resumint una despesa de capritx o una despesa interessada?. Pel bé de Torredembarra NO. I finalment, perquè es lloga un local a una empresa que té deutes amb l’Ajuntament?. Silenci, amarg i llarg silenci.

El segon local,  destinat a la Policia local, també va ser aprovat amb caràcter d’urgència dos mesos abans de les eleccions i amb els mateixos advertiments d’il·legalitat al contracte. Es lloga a una empresa que desprès resulta que l’ha venut a una Caixa, quan el contracte diu que no es pot vendre sense consentiment de l’Ajuntament (no hi ha res sobre aquest aspecte a l’expedient) i el cost és de 9.000 € al mes ( 1.500.000 Ptes al mes o sia 18.000.000 de Ptes. l’any). Un toc d’exotisme i a l’estil del PP:  s’inaugura oficialment el local un mes abans de les eleccions vuit i sense poder utilitzar (estil Castelló,  per entendre’ns).Dos anys desprès la policia resta a on ha estat sempre, amb uns locals insalubres i evidentment petit per donar un bon servei a una població de mes de 15 mil habitants. La Junta de Govern Local, repeteixo,  ho aprova amb caràcter d’urgència, una urgència que quasi bé dos anys desprès sembla haver perdut. Silenci i decepció.

Foto del local "singular" de Clarà i assistents al darrer Ple amb membres de la PAR i el col-lectiu Reacciona

Per la tarda un nou Ple, aquest cop Ordinari. Aquest Ple serveix per comprovar que el conflicte del Radar està encara lluny de solucionar-se, i que un problema creat pel propi Govern,, amb errors de llibre, que ara no sap per on sortir se’n. La Sala plena ( com ens agradaria sempre fos) membres de la Plataforma i membres del col·lectiu Reacciona, que van entrar una pregunta al Ple i l’Alcalde (ai, aquesta educació política !) no els va fer a viva veu, obviant una vegada més que qui paga és la ciutadania i no una empresa assessora que ens cobra 18.000 € al mes (3.000.000 Ptes al mes o sia 36.000.000 de Ptes a l’any) per aconsellar a l’Alcalde com fer de la llei una joguina al seu gust i conveniència.

La Llei Wert va ser l’altre protagonista de la tarda/nit. Desprès d’un joc digne de “trileros”, i sense registre d’entrada ni signatura al document, CIU treu una moció alternativa a la presentada per PSC i ERC on sol·licitàvem, sense embuts, el rebutg total de la Llei i nombrar persona non-grata al Ministre pels seus atacs constants a Catalunya i a l’Escola Publica Catalana. Per la seva part la moció de CIU es limitava a declarar un reconeixement a l’ensenyament en català i el recolzament a la immersió lingüística, moció molt semblant a la aprovada fa mes d’un any, amb l’encàrrec del Ple de ser distribuïda per les escoles,  i que encara no s’ha complert.

Així dons dues Mocions una clara i contundent, l’altre amb l’únic objectiu de no “emprenyar” al soci de  Govern (PP). Finalment de res van servir els arguments demanant la coherència i valentia cap el grup convergent, decidint finalment que els convé més mantenir el pacte amb la dreta espanyola, que fer pinya amb aquells compromesos amb l’educació pública i catalana.

El crit de “Visca Catalunya Lliure” llançat a l’aire pel Sr. Alcalde per tapar la vergonya de votar SI a llei Wert, va ser desmuntat en el moment de posar-ho a la pràctica.  Segurament l’Alcalde va oblidar que Catalunya també es construeix des dels municipis i que per arribar a ser lliures cal plantar cara als retrogrades, siguin del color que siguin, i nacionalistes espanyols capficats a “espanyolitzar” tot allò que es mou.

Per acabar felicitar a la Sra. Júlia Ramon Puig què pel seu esplèndid treball a l’Onada s’ha merescut que tot els grups del Municipi votéssim a favor de ser anomenada Filla Adoptiva de Torredembarra.