dimarts, 14 d’agost del 2007

LA MODA DELS BLOGS








Publicat en el darrer numero d'EL MONIC 1ª quinzena d'agost

Per aquells que no acostumen a treballar amb ordinadors, us explicaré que hi ha un medi de comunicació, informació i debat molt interessant que s’anomenen BLOG i que ja fa molts anys que està en funcionament. Mitjançant els Blogs es pot trobar molta informació i, per damunt de tot, opinions sobre els temes mes dispars que us pugeu imaginar. Estan per tot el món, es clar, i sovint fan servir un llenguatge que, ho confesso, a mi, de vagades, fins i tot se’m escapa.

Torredembarra no ha estat una excepció a tot aquest moviment d’expressió, a voltes mal utilitzat, tot s’ha de dir, i des de ja fa molt de temps periodistes, personatges, gent desconeguda i polítics fan servir aquest medi per donar a conèixer les seves opinions sobre els fets que es produeixen a la nostre ciutat. Els Blogs sobre Torredembarra van tenir un punt àlgid durant la pre-campanya electoral i en el curs de la mateixa, però ara sembla que s’ha tornat a revifar amb l’arribada de nous personatges lligats al mon de la política.

Crec que va ser el periodista Jordi Salvat (salvat.blogspot.com) el primer en fer servir aquest medi – no ho sé del tot cert-, ell va començar publicant les seves cròniques polítiques que aprofitava per publicar en un medi escrit de la nostra població. Però la llista es, ara per ara bastant més extensa. Qui més èxit ha tingut ha estat un bloc anomenat TORREDMBARRA CONFIDENCIAL (torrengs.blogspt.com), d’autor desconegut, que s’ha portat els major numero de participants en debats i opinions de tots els gustos, aprofitant l’ocasió per defensar o atacar posicions polítiques d’un o altre signe. Un altre de força conegut es el titulat UN POBLE MÀGIC? (Torredembarra.blogspt.com) que ha utilitzat la ironia i, perquè no dir-ho, la confrontació , aquest blogs és també d’autor desconegut que s’ auto denomina El fantasma del Castillo.

Els Blogs tenen les seves coses bones i dolentes, com tot en aquest mon. Ha servit per donar a conèixer a la població posicions sobre pactes, sobre propostes polítiques, socials i culturals i també ha estat utilitzat per fer atacs que de vegades ratllant l’insult. Tot val en aquest medi. Fins i tot un Regidor del PSC, Enric Grangel, va tenir problemes –i encara els té – degut a una opinió seva sobre el concurs de l’aigua, quan va escriure la seva posició davant de l’atorgament del concurs.

Els blogs però, son un mitja molt sa de comunicació, es una forma de coneix-se’ns una mica més tots plegats, allà podem valorar la força de mobilització dels partits (pels comentaris els coneixerem), podem fins i tot participar en enquestes no gaires científiques però molt interessants i conèixer millor la natura del nostra entorn. Un lloc molt recomanable, en definitiva, per aquells que volen estar al dia en qüestions qu’ ens afecten directament i que ara a l’estiu es molt refrescant i fins i tot convenient per la salut democràtica de tots plegats.

Altres blogs de Torredembarra son: torrebandarra.blogspot.com; susananavarro.blogspot.com; lluissunye.blogspt.com; jordiplap.blogspot.com; francescmercade.blogspot.com; grangelllop.blogspot.com; irisgual.blogspot.com; joseoviedoppc.blogspot.com i, naturalment el d’un servidor que també s’ha engrescat en aquest mon fascinant: resnoesmesqui.blogspot.com.

2 comentaris:

rafael ha dit...

Queridisimo Jordi, yo nunca busco el enfrentamiento con nadie, hablo clarito y digo las verdades, no me gustan que me den palmaditas en las espaldas, ni que me lancen cuchillos, me gusta el cuerpo a cuerpo y los primeros planos, suelo mirar a los ojos cuando hablo y la hipocresia la utilizan los politicos, yo no lo soy ni lo pretendo. besitos

Unknown ha dit...

Una bona aproximació, de fet penso que és important divulgar què és tot aquest fenòmen dels blogs, per tal d'anar-nos donant a conèixer i sortir de l'ou comunicatiu...

M'agrada que t'agradi ;-o

Salutaciona a La Torre!

Powered By Blogger