dijous, 4 d’octubre de 2007

CARTA OBERTA AL DIARI LA TORRE


No m’agrada entrar en polèmiques amb els medis de comunicació. No en va vaig estar molts anys treballant en diaris, revistes i emissores de ràdio i sé que molts cops qualsevol comentari en vers a una opinió o notícia pot caure amb el perill de coartar la llibertat d’expressió. Per tant m’agradaria que quedes molt clar que la meva intenció a l’escriure aquestes ratlles no és, ni molt menys, encetar un estat d’ànim contrari a l’expressió legitima d’un medi cap a un partit o un altre, cap a una persona o una altre, però crec que quan és fan campanyes contínues de desprestigi sense base i tant sols per rancúnies personals i/o professionals, el silenci de la part contrària pot semblar, a ulls dels lectors, una acceptació de l’insult o de la mentida.

Em refereixo a la campanya que porta a terme el diari local LA TORRE contra l’Agrupació, partit del qual, com ja sabeu, en soc Secretari. Aquest diari en el seu darrer número:

“ l’Agrupació que la demagògia i la mentida son els seus mètodes de treball i com ho va demostrar el pamflet repartit dos dies abans de les eleccions amb preguntes maquiavèl•liques i falsedats, just al límit per no esser acusats davant d’un jutge”

Bravo!!!!.

No, no us penseu que aquest comentari es dins d’una editorial o opinió d’algun col•laborador, no. Es dins d’una notícia referent al Ple Municipal on es va tractar el tema de l’abastament d’aigua potable, i a on, com ja ens tenen acostumats en el diari La Torre, fa un pobre servei a la ciutadania per tal de recolzar posicions properes al govern municipal que, pel que sembla, ara es el seu pa de cada dia. No para pas aquí la cosa ja que a tots els partits de l’oposició, que tots sumats son la majoria del consistori i per tant representen a la majoria de la població, reben el seu “subtil” comentari com ara: “falta de coherència” – dedicat a l’ABG - . Dels demes es limita a donar senzillament la notícia sense entrar a valorar el que fan o desfan. Ai carai !!!.

Ens diuen mentiders pel full que va publicar l’Agrupació dos dies abans de les eleccions, quan vam informar a la ciutadania de l’aturada d’un Ple municipal per part de la justícia – que quedi clar que no tenim cap culpa de la data en que es va dur a terme l’aturada del Ple - , però es clar no ens diuen a on estava la mentida. Però el tema, n’estic segur, no va per ací, sinó pel full editat per l’Agrupació a on denunciava la manipulació informativa del seu medi vers al tema de les Zones Blaves. Aquí resideix l’arrel de tot.

Però ells no se’n recorden que amb motiu de la inundació del Pavelló Municipal van donar la notícia, la “treballada i contrastada” notícia, que l’oposició demanaria la dimissió d’un Regidor. Res de res, es clar. S’ho van inventar, com s’inventen històries com ara que els culpables d’aquella inundació van ser els membres d’un Consistori que fa anys que no governa, com si els d’ara no tinguessin res a veure !!!!. Llastimós.

Ara bé: Ens podeu dir, senyors del diari de La Torre, a on estan les nostres mentides en el tema de l’aigua?. Ens podeu dir a on son les nostres mentides en el tema dels pressupostos?, ens podeu dir on es la nostra demagògia en el tema de Muntanyans II?, ens podeu dir a on hem incomplert les nostres propostes electorals?. Està molt bé agafar posicions favorables a un partit o a una opció política – bé per vostès, no per la salut del mon comunicatiu -, però intentar trepitjar, ignorar –feia dies que l’Agrupació no existia en el seu medi - i calumniar a una opció política per sistema es senzillament manipulació de la informació. I més encara quan llegim a la pàgina següent, ves per on, l’opinió del Sr. A. Vila, editor del diari, dient què: “L’Agrupació.....és una formació política desaprofitada, sobretot la seva cap de llista”.

Deu ser allò de “una de cal y otra de arena” no fos que s’enfadessin. O potser no.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Sole, com es nota que les veritats couen oi.

Crec que no es un problema del Diari La Torre, crec que el problema es l'Agrupacio.Tot es questio de honestitat, i anar amb la veritat per endavant.

Noes pot anar o dir-li a un, personalment blanc i llavors escamparo dient que es negre.
Salut,

JORDI SOLÉ ha dit...

Expliquim sisplau on està la veritat i a on diem blanc i després negre. Li agrairia, més per res per la seva pròpia credibilitat.

Cordialment
Jordi

Anònim ha dit...

Els senyors del Diari de la Torre són uns impresentables que la única cosa que fan és vendrés a qui els vol comprar. En aquest cas el Sr. Jiménez i el seu equip de govern. No hem direu que set anuncis de l'Ajuntament en l'edició del mes d'agost és una aportació desinteresada?
S'ha d'entendre que la bona dona s'ha quedat sense feina després de molt de temps de menjar de regidora, però potser es passa.
Vilà i Marin prou de mentides!
Feu un favor al poble, foteu el camp!
PEr cert quina llàstima que Jiménez no us hagi donat el càrrec de confiança promés, oi?

Tondo Rotondo ha dit...

Quins batibulls que hi ha sempre en la política local torrenca, no?

JORDI SOLÉ ha dit...

Hola Tondo

Gracies per visitar el blog, jo de tant en tant trec el nas pel teu i no deixa de sorpendrem. Felicitats.

I sí, la política local està molt entretinguda...


Una abraçada

Jordi