dimecres, 17 de setembre del 2008

A VOLTES AMB LA DIADA

Estic un xic sorprès pels arguments que s'estant utilitzat per queixar-se per l'eliminació (?), en el programa oficial, de l'ofrena floral per commemorar la Diada Nacional. Quedi per endavant què jo soc dels que crec que s'hauria d'haver mantingut per aquelles entitats, associacions i partits que volguessin fer aquest acte, i és fins i tot raonable què és demani a l'Ajuntament què torni a ser restaurat aquest acte, ja que molts considerem que aquest és un gest de respecte cap aquells que van defensar a Catalunya. Soc dels què pensa que no costa res combinar els actes i arribar a punt d'acord entre les forces polítiques per tal de no ferir sensibilitats i fer una Diada al gust de tothom.

Ara bé, utilitzar això com un atac frontal a la institució, fent o intentant fer veure que aquest es un Ajuntament que dona l'esquena al poble -el que equival a dir que el poble només son els partidaris de l'ofrena- hi ha un llarg camí. Utilitzar aquest fet per a dir que aquest Ajuntament no és dialogant ja em sembla un xic fort, i més tenint en compte l'escàs o nul diàleg que van mantenir els que ara reclamen el què ells van ser incapaços de fer en el seu dia. De la mateixa manera que considero molt poc ètic que cert partit polític, en afany de protagonisme, o com a acte de rebeldia malentès, és negues a fer costat a la institució en el moment que l'Alcalde va fer la proclama. Una proclama com mai s'havia fet pel seu contingut catalanista i ple de conceptes que molt sovint trobem en el discurs d'aquells que no van tenir el respecte que es mereixem tots els ciutadans de Torredembarra, pensem com pensem. Us imagineu que els membres de l'oposició a l'anterior govern, que eren la majoria en el consistori, haguessin actuat de la mateixa manera en tots i cadascun dels actes realitzats anteriorment?. Per què, sincerament, ni a CiU, ni al PP, ni al GiT ni a l'Agrupació se'ls va consultar mai la realització dels actes, i tots els partits citats van considerar que s'havia de recolzar a la institució en actes d'aquest tipus.

Crec que hi ha hagut cert interès en voler fer passar aquest govern com el què no és. Crec també que l'oposició intenta rearmar-se fent gestos que a la llarga els pot perjudicar, i crec també què intentar portar tensió no servirà més que per allunyar posicions, dificultant en el seu dia acords que son veritablement cabdals pel futur de Torredembarra. Ep!, no els hi nego el dret a opinar, ni de dir ni de fer allò que creguin més oportú per els seus interessos, però les formes son importants.

1 comentari:

Francesc Mercadé ha dit...

Ei!, que era una opinió personal. Tú i jo vam seure de costat en l'acte "oficial". Bé, que jo recordi l'any passat vosaltres éreu a l'acte de l'ofrena, oi? Jo també tinc dret a estar sorprés, no?

Powered By Blogger