dijous, 5 de maig de 2011

AVUI SERÀ EL DEMÀ

detall de la Sala Lluís d'Icart - Torredembarra

Bé, dons ja la tenim ací. Avui comença la campanya electoral que ens portarà a constituir un nou Consistori pels propers quatre anys. És per tant l’hora de fullejar programes, escoltar allò que ens diguin i decidir. Aquest cop, aquesta vegada, no podrem dir que no hi ha a on escollir: des d’un partit xenòfil, passant per un grapat d’independents per acabar amb els tradicionals, els de sempre, els històrics. Fins i tot amb això som especials. Un total d’onze partits que obren un ventall inusitat, ample i confús com la vida mateixa, però a diferència d’ella, amb poc o cap sentit.

No espero gran cosa d’aquesta campanya, ho dic en quan allò que ens poden oferir els partits, és més n’estic segur que en més d’un ni s’han plantejat fer un programa o unes propostes que vagin més enllà de les quatre coses genèriques que tant poden figurar en un programa de perfil conservador com progressista. Son les coses de la democràcia, que permet que la llei del mínim esforç pugui ser premiada amb un acta de regidor.

Per contra, altres s’ho han treballat i durament, i durant mesos han pensat, discutit i debatut. Per les circumstàncies que siguin, i per desgracia, a voltes aquesta feinada no resulta premiada , el que fa que militants i simpatitzants es preguntin amagadament si ha pagat la pena tant d’esforç i hores dedicades. Segurament si que ha estat positiu l’esforç, encara que només sigui pel fet que un munt de persones s’haguin parat a pensar amb el seu poble, el seu barri, el seu carrer... ja és un gran pas, un altre cosa és allò que en surt de tanta reunió i tantes hores.

Dic que no n’espero gran cosa ja que la realitat és la que és i no li donarem la volta per molt que ens trenquem les banyes. No crec que cap partit democràtic sigui capaç de fer volar coloms i menys si sabem, com sabem, que aquests coloms poca o cap benzina (diners) tenen per volar i que per tant és millor deixar-los a terra i mira allò que ens envolta, plantejar solucions i fer-les palpables a la població.

Del que us parlo en trec una evidència, per endegar un procés seriós i a l’alçada de les necessitats de la població s’ha de començar pel principi (evident, oi?): posar ordre polític i administratiu a la casa gran. Desprès continuar avançant: realitzar un Pla de mandat acurat i precís amb la màxima participació política, per continuar amb la configuració d’uns Plans d’Actuació Municipals (PAM). Aquest procés, curt i profitós amb el consens adequat, amb la voluntat necessària i amb la participació sincera de tots, ha de continuar amb allò que més ens cal: ordenar la poblacióo sia posar ordre als barris (la creació d’un Pla de barris amb la participació activa de veïns, entitats esportives, culturals, associacions...), a on anem prioritzant les necessitats a cada un d’ells (zones d’esbarjo, asfaltat, connexió amb el centre i altres barris, eliminació de barreres arquitectòniques, manteniment, senyalització....), continuant amb la finalització de les infraestructures endegades i abandonades, solventar els problemes existents a les instal·lacions, , gestionar eficaçment els serveis (neteja, pàrquing, zones blaves, instal·lacions esportives...), desencallar els Plans Parcials i així amb un llarg etcètera de actuacions a on caldrà un gran esforç imaginatiu per tal de racionalitzar la despesa i gestionar els diners de tots amb cap i amb eficàcia.

Avui comencen les eleccions municipals. Onze son els partits. Disset els Regidors. La participació més que necessària. El vostre vot imprescindible .