dissabte, 24 de març del 2007


El joc de la paraula és divertit, denota comunicació. La paraula cal fer-la servir per recolzar, debatre, negar, aplaudir, repudiar. La paraula és la força.
La paraula manipula, orienta, fa i refà. La paraula enriqueix,transforma, ajuda, desprestigia. La paraula pot ser dolenta, escabrosa, malintencionada.
La paraula ens provoca, ens calma, ens consola, ens enrabia. La paraula qualifica i desqualifica. Les paraules se les emporta el vent, tenen sentit i poden ferir.


LA PARAULA ÉS EXPRESSIÓ






Fa temps que vaig llegint els diferents blogs que han anat apareguent per el món de l’informàtica. Uns són genials, altres son provocatius, però tots ells tenen un denominador comú: Els preocupa Torredembarra. I estic segur que la gent que llenca els seus comentaris tenen el mateix esperit. No ho dubto pas.

Un sap que quan és fica amb això anomenat política, ha de tenir les esquenes molt amples, per què segurament se les sentirà de tots els colors. Això em passa a mi i, naturalment, a la resta dels què, des de diferents punts de vista i posicions, a voltés, molt allunyades, practiquem aquest art malcomprès. És normal, és el correcta.

Llegeixo amb atenció els despropòsits que molta gent emparada amb l’anonimat deixa anar com si res, com si allò que diu fos el normal, com si allò que expressa fos part del joc. Llencen les paraules amb l’únic fi de destruir, provocar, insultar i desprestigiar. Naturalment sempre en contra del que ells es deuen imaginar que són enemics polítics, i no rivals com jo crec que som. Uns s’omplen la boca de paraules què, escoltades des de la fredor , fan més por que goig. I repeteixo, tots els que fan o volen fer, estar o desenvolupar idees i pensaments, resten en el mateix sac.

El que més m’ha sobtat, ha estat el qualificatiu que donen molts ben pensants a la formació de la que jo forma part: ULTRADRETANS, ens diuen uns quants. No sé si sempre és el mateix, potser si, però sempre em faig la mateixa pregunta. SAP REALMENT EL QUÈ ÉS DIU?.
No sé si aquest o aquests anònims, saben ben bé que vol dir i què és l’ultradreta. Un contertulià ho va dir un dia: SON FEIXISTES.

Perdoneu el meu atreviment: Quan algú diu que l’ AGRUPACIÓ és d’extrema dreta s’ho creu realment?, o senzillament és un tòpic que es llenca al vent sense saber el que és diu?. Creieu de veritat que els meus companys de l’ AGRUPACIÓ van pels carrers amb porres, maltractant als immigrants, represeliant als demòcrates, arrapant-se el cap i portant esvàstiques?. Perquè, no ens enganyem, l’extrema dreta és això. L’extrema dreta odia l’opinió, la cultura, el debat, la critica. L’extrema dreta apallissa els que no estan d’acord amb ells.

La gent de l’AGRUPACIÓ fomentem el debat, ens obrim a les opinions, ens agrada la participació, oferim alternatives, parlem amb la gent, tenim il·lusions per millorar el nostre poble, ens agrada el diàleg i el fomentem. És això feixisme?

Potser no estareu d’acord amb els nostres plantejaments. Potser no us agrada com ho fem. Potser creieu que altres formacions ho faran millor. Esteu amb el vostra dret. Però no heu sentit dir mai a cap membre de l’ AGRUPACIÓ que si tal o qual persona, que si tal o qual formació política és feixista, es marxista, és trotskista, és franquista...Senzillament respectem les idees sí aquestes s’ajusten al dret democràtic, i , com podeu pensar, esperem rebre el mateix tracta per part de tothom.

Encara no he llegit cap comentari, per part d’aquests senyors anònims, de com obrir la participació als ciutadans, com solventar el llarg i dur problema dels Muntanyans II, com fomentar la cultura, com revitalitzar el turisme, com fomentar el comerç i quines solucions aporten ells als centenars de problemes que día a día patim la gent de peu. Només els sento dir paraules malintencionades, des qualificadores, provocatives. Però no sento paraules que ajudin, que enriqueixin el debat, que transformin les idees, que renovin allò què és vell.
Disculpeu, de nou, el meu atreviment. Ni jo, ni cap dels meus companys està ni estarà mai en posicions d’extrema dreta dins de l’AGRUPACIÓ. Us ho ben asseguro.
Pel demes endavant les " haches" i feu i dieu allò que us sembli millor per construir un futur millor, colça a colça amb els qui pensem que tots som necessaris per tirar endavant el progrès de Torredembarra.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els ideolegs del nazisme sabien que dir la mateixa mentida constantment, la convertiria en veritat. I aixó fa l'ADT.

resnoesmesqui ha dit...

vols dir que si repetiu que som d'extrema dreta, al final serà veritat?
ROTUNADAMENT: no som d'extrema dreta, però si voleu seguir amb aquest rotllo, endavant, suposso que electoralment us donarà pocs resultats. La mentida sempre serà mentida.

Powered By Blogger