dijous, 25 d’octubre del 2007

CENT DIES .....I MÉS

Ja hem passat allò que en política sembla ser la prova del cotó: 100 dies de nou Ajuntament. Cent dies a on la majoria posa els ulls al damunt del Govern per poder avaluar si la seva tasca a estat o no profitosa pels interessos generals de la ciutadania. Hem de dir que poc ha canviat la situació respecte de com estàvem el mes de Maig , fins i tot podríem dir que hem donat un pas enrere, ja que a l’estar en minoria el Govern s’ha vist incapaç de convèncer a l’oposició en aquells assumptes que podríem definir com a cabdals. Naturalment aquest es un problema greu per a tots plegats, ja que si segueix existint la inoperància dels governants en quan a arribar a acords puntuals o no, els temes seran eterns amb tot el que pressuposa per a la ciutat.

Naturalment els cent dies també compten per a la oposició. En el nostra cas hem viscut una tremenda marginació per part de la gran majoria dels grups, han intentat per a tots els medis que tinguéssim la mínima expressió possible en tots i cadascun dels temes. No ho han aconseguit, es clar. Hem estat participatius, hem realitzat propostes, hem votat a favor d’allò que creiem era bo per la ciutat i en contra quan pensàvem que perjudicava. Ens hem abstingut en aquelles qüestions que hem vist clar, ni el fons ni la forma. Em volgut ser constructius i hem exposat el nostra vot amb raonaments que son, al nostra parer, lògics. De la resta de grups no som nosaltres qui em d’opinar, ells son els responsables dels seus actes, dels seus vots i dels seus acords, de vegades fets amb llum, d’altres d’amagat. Sigui com sigui, el govern s’anat sortint amb els temes menors i amb altres, com es el cas de l’aprovació del projecta de Teatre Municipal amb només set vots a favor que no representa ni tant sols la meitat dels representants de la ciutat.

Ara vindran altres temes que creiem importants. Com ara el pla de les inversions que el Govern ha plantejat pels propers quatre anys, un pla raonable per el temps que comprèn, però que també cal dir, que no ens dibuixa un model definit de com serà la Torredembarra dl futur. És preocupant que a aquestes alçades, el Govern minoritari, encara no hagi estat capaç de reunir a tots els partits amb representació municipal, entitats i altres agents socials, per tal de començar un procés que ens permeti conèixer el camí a recórrer i como fer-ho. És molt possible que com el cas de l’Auditori, el de l’aigua i altres, desprès tot siguin presses i tinguem que escoltar de nou allò de: “HO APROVEM I DESPRÈS CONSULTEM” . El món al revés.

Publicat al Som-hi del mes d'octubre ded 2007
L’AGRUPACIÓ

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Que os pensabais los de l'Agrupacio que la gente confiaría en vosotros.....
Si los votantes del ladrillo de siempre y nada más. Como no quereis que os tengan marginados el resto de grupos politicos si a un 95% de las propuestas o votais que no o os absteneis, esto no es oposición ni nada.
Ahora queries hacernos creer que la solución está en vosotros, por favor.......

Anònim ha dit...

Su partido no puede girar, solamente en torno de la Toda, nadie de vds. tiene personalidad para como minimo, discrepar y quien lo haga, ya conoce la respuesta.
Grave error, colocarla como cabeza de lista. Si nadie os quiere será por algo.

jordi pla ha dit...

La frase "l’aprovació del projecte de Teatre Municipal amb només set vots a favor que no representa ni tant sols la meitat dels representants de la ciutat" no la trobo correcte.
No es pot aprovar un projecte comptant amb menys de la meitat dels representants de la ciutat. Si es va aprovar el projecte amb 7 vots a favor, vol dir que els vots en contra, com màxim, eren també set. (En cas d'empat la votació del president decideix). Els regidors que no hi són o que s'abstenen de votar deixen la seva representació a la decisió del reste de forçes. Per tant, perquè fos real i correcta la frase, tindria que dir "amb només set vots a favor que representen la meitat dels representants de la ciutat que van optar per votar". La cosa quedaria clara. (Això suposant que van ser 7 a favor, 7 en contra i 3 abstencions. Si els vots en contra fossin 6 i les abstencions 4, aleshores seria "que representen a més de la mitat dels representants que van optar per votar").
És molt maco fer joc de mans amb les paraules, però es pot arribar a confondre a la gent. Salutacions.

Anònim ha dit...

Perdone sr.Pla, pero la votación fue: 7 a favor y 9 abstenciones.

Por tanto es cierto lo que se dice en el escrito del solé. No confunda usted

Anònim ha dit...

Jordi , nobtodo no sigue igual , sino que va para peor , para cuando se cubrira la piscina municipal,para cuando mas zonas verdes,para cuando la ampliación del Cap,una solucion YA para que no se edifique els Muntanyan II ........

ESTE AYUNTAMIENTO HACE AGUAS

Juan

jordi pla ha dit...

Si la votació del Teatre va ser 7 a favor, 1 en contra i 9 abstencions, com dius, encara tinc més raó. Amb les abstencions, el poble va quedar representat per 8 regidors i 7 van votar a favor. No confonc, m'agraden les coses clares, com veieu.
A Juan: Todo llegará. No hay ninguna varita mágica. Todos los ajuntamientos hacen agua. Los tenemos que apoyar. No hundir. Salutacions

Anònim ha dit...

No hagais caso de los anonimos. Seguir asi. Luego salen todos los errores de las aprovaciones. Cuando sea transpàrente el Ayuntamiento, entonces aprovar todo lo que sea justo para el pueblo.

Anònim ha dit...

Señor Pla deje de confundir:
7 abstenciones
9 abstenciones
Ninguno en contra


Le recuerdo que habia una ausencia del equipo de Gobierno.

Anònim ha dit...

Perdon 7 a favor
9 abstenciones
ninguno en contra

es que ya me lía

Anònim ha dit...

Ultima HORA:
Jiménez busca el suport encobert de l'ADT, a canvi de l'aprovació del plans parcials que afecten a la Cap de llista d'aquesta agrupació la Sra. Maria Dolors Toda.
Com no pot entrar a l'equip de govern la Maria Dolors Toda, fara pactes puntuals i suficienment importans, perque l'alcalde Jiménez pugui governar amb minoria i sense perill d'una moció de censura.
Així els seus socis de govern podran donar-li suport sen se que la gent d'ERC i GIT, poguin dir res, ja que la Sra. quedaria fora,

Anònim ha dit...

Ultima HORA:
Jiménez busca el suport encobert de l'ADT, a canvi de l'aprovació del plans parcials que afecten a la Cap de llista d'aquesta agrupació la Sra. Maria Dolors Toda.
Com no pot entrar a l'equip de govern la Maria Dolors Toda, fara pactes puntuals i suficienment importans, perque l'alcalde Jiménez pugui governar amb minoria i sense perill d'una moció de censura.
Així els seus socis de govern podran donar-li suport sen se que la gent d'ERC i GIT, poguin dir res, ja que la Sra. quedaria fora,

Anònim ha dit...

Pactes puntuals com els dels senyors de CiU que a canvi de la governabilitat votaran a favor de la pujada de l'IBI... No ens feu riure. Uns diuen que no els volen per res, altres que pactes puntuals. Moció de censura? qui ha estat el que ha dit o parlat d'una moció de censura?. Uy uy uy, aixó ja sembla la informació del diari La Torre.

rafael ha dit...

Jordi, mojate, que hay sobre lo que dice este anonimo, sobre pactos puntuales de la ADT..Es cierto?. besitos

resnoesmesqui ha dit...

Amic fantasma:

Naturalment si l'anonim pensa que nosaltres arrivarem a un pacte per resoldre questions de tipus personal es que no ens coneix o bé té ganes de gresca (en el bon sentit).

Res de res d'aixó que diu. Et remeteixo al blogs d'en Mercade i al meu, per tal de veure que pensem sobre els pactes i quin es el model que propossem.

Com sempre gràcies

Powered By Blogger