dijous, 1 de maig del 2008

Política en Majúscules (Carta oberta al Sr. Masagué)

M’ha sorprès i molt l’article que el Sr. Daniel Masagué ha publicat a la revista Som-hi del mes d’abril. Com també m’han sorprès algunes de les afirmacions que fa en una entrevista publicada al diari local La Torre, però en aquest cas per motius ben diferents i que crec han rebut resposta dins del mateix diari per part de Mª Dolors Toda.

Dic que m’ha sorprès l’article del Som-hi per una qüestió que penso que tots podrem compendre.

Entenc al Sr. Masagué quan transmet en el seu escrit com una mena de esgotament o angoixa per la situació en la que es troba el seu grup o, millor dit, ell mateix en el moment polític que estem vivint a Torredembarra.

Comença el Sr. Masagué el seu escrit dient "Com més dies fa que sóc Regidor, i per tant, estic en política, menys ganes tinc de fer escrits”. Segons ell els motius son diversos: mala fama dels polítics (sic) per no saber apropar-se a l’electorat, no fer-se entendres i no ser col•loquials. És evident que el Sr. Masagué no ha pensat en la contradicció de les seves paraules (millor del seu escrit), ja que si no s’escriu, més allunyat estarà dels electors, més poc entenedor serà i menys col•loquial el trobarem.Però bé, es el seu parer

Ves per on, a mi en passa el contrari, quan més en poso en la política més necessitat tinc de comunicar-me, de dir la meva, de dir el que penso i sobre tot el que veig.

Per això se’m fa difícil entendre i acceptar que digui: >“...jo podria explicar molts exemples i anècdotes, però per què explicar-los?.No em creurien....a més no estem governant, i això dona un aire de descrèdit quasi absolut..... ”. I continua dient: >“ No pensem que qui ostenta el poder, pugui mentir, però ho fa”.

A veure: Ens diu que ell sap moltes coses però que se les calla. Un motiu prou important per aconseguir el descrèdit que ell fa esment de la ciutadania cap els polítics. La pregunta es: Per què se les calla?. Es que no considera que als veïns se’ls té que dir la veritat?. Desprès diu què no se’l creurien per que està a l’oposició, com si els partits, no millor, els regidors que no tenen responsabilitats de govern, no se’ls cregui ningú per que no s’ha de fer soroll. Gran error el seu pensar d’aquesta manera, ja que sí això fos veritat, millor seria quedar-se a casa, dons partim de la base que ningú faria cas a l’oposició i per tant, per què continuar?. Però ell va més enllà, i de forma subtil –característica aquesta que sí li hem de tenir en compte al Sr. Masagué- insinua que l’equip de govern ens menteix. I en què ens menteix?. Caldria dir-ho per respecte als electors, i fer-ho obertament, no dir sense dir, no acusar i desprès amagar.

Ja es ben curiós aquest escrit, ja.

Em deia no fa molt de temps un membre d’un partit de l’oposició, que al Sr. Masagué li mancava cultura política, i veig que finalment li hauré de donar la raó. No sé exactament que preté amb aquest escrit, però el que sí és cert es que ens ha deixat, a mi i a molta gent, dubtant sí el que ell insinua es veritat o es una pedra llençada a veure a qui fa mal. Mal camí, i més per aquell qui vol ser l’alternativa al govern actual.

Sr. Masagué, vostè ha de fer tot el contrari del que ens diu al seu article.

Ha d’escriure més del que fa, ens ha de dir i de forma ben alta i sincera allò que ara vostè mateix ens diu que ens amaga; ens ha de dir quines son les mentides del qui ens governa ( aixó de forma inmediata i urgent ); ens ha de dir les seves alternatives a temes com : el Pavelló, el teatre,l’aigua,la planificació urbanística...Ens ha de dir com solucionaria vostè el problema de la Carretera
N-340,la problemàtica en les escoles bressol ( recordo la seva promesa electoral d’obrir les escoles bressol a l’estiu , i, que jo sapiga, no ha fet encara cap moviment en aquest sentit); ens ha de dir i escriure sobre com arreglaria la desfeta del C/ Antoni Roig, com reactivaria l’activitat econòmica, com solucionaria el problema del petit comerç....

Ha d’escriure més, Sr. Masagué, i ha d’escriure també, per explicar a la ciutadania, que ens ofereix com alternativa de govern, que fa o farà per arribar a un ample consens amb tots i cadascú dels partits per aconseguir un govern fort i estable. Si es així no tingui dubte que el grup a qui pertanyo l'escoltà i el lleguirà obertament i amb totes les nostres bones intencions d'arribar allà a on calgui si el que ens explica i/o ens escriu ens convenç.

Ha d’escriure més Sr. Masagué, ha d’escriure més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola:

Cuanto tiempo.Yo creo que el Sr Masague ,lo que quiere es calentar el sillon del despacho del ayuntamiento como alcalde

PD: He leido que para el proximo carnaval , vais a montar una carroza , si necesitais manos , contar conmigo

Un abrazo

Anònim ha dit...

En cuantro a lo dcel carnaval, estos si que son una gran "chirigota"

Anònim ha dit...

Felicidades por el escrito. Yo voté convergencia pero si os vovéis a presentar teneis un voto más. Os lo mereceis por los hechos y por vuestro trabajo y por, sobre todo tu Jordi, por dar la cara sin tapujos y dar explicaciones siempre de lo que hacéis.

Felicidades

Powered By Blogger