dilluns, 16 de febrer del 2009

“LA BRUIXA” ENS HA DE FER PENSAR




Publicat a la EL MÒNIC del mes de febrer 2009




El proper dia 27, a la Biblioteca Pública de Torredembarra, es farà la presentació de la novel•la anomenada “El Susurro de los Arboles” , de l’autora torrenca Maria Dolores Garcia Pastor, també coneguda entre amics i blogcaires com “La Bruixa de Clarà” – no em pregunteu el perquè d’aquest sobrenom, ho ignoro, però ho sabré ben aviat –. No tinc l’immens plaer de conèixer a La Bruixa personalment, però si que he tingut ocasió de llegir els seus escrits al blogs que ella tira endavant un dia sí i l’altre també (http://labrujadeclara.blogspot.com/ ), i la veritat és que feia falta una mica de literatura i de seny – ben entès, es clar – entre tant de desgavell i escrits sense solta ni volta a una xarxa a voltes mal utilitzada, tant pels uns com pels altres. La Maria Dolores Garcia Pastor, pot ser, i de fet ja ho és, una bona guia per aquells que tenen la voluntat d’escriure i, per les raons que siguin, no s’atreveixen a fer públics els seus escrits. Ella, amb una senzillesa que cal envejar, explica la seva experiència i com va ser capaç de sortir de la foscor literària i d’allò que els hi és reservat a molt poca gent, per donar llum a unes paraules i a uns sentiments que, n’estic segur, molts agraïm i sospirem.

El dia vint-i-set, els torrencs i torrenques tenim l’oportunitat d’anar a conèixer un personatge diferent, que no li fan por els reptes personals i que ens ha ensenyat que lluitant és pot aconseguir qualsevol cosa, per molt difícil i complicat que se’ns faci, o se’ns digui què és.

El proper dia vint-i-set, engreixarem una mica més el nostre àmbit cultural torrenc, i afegirem un nou personatge a la ja llarga llista de gent anònima i/o coneguda, que fan que, de mica en mica, La Torre vagi sortint d’un incomprensible amagatall intel•lectual.

Potser gent com “La Bruixa” haurien de fer pensar als òrgans oficials i a l’administració publica torrenca, que es pot fer per ells, què se’ls hi pot oferir per ampliar, animar i impulsar iniciatives privades que facin possible un entramat cultural propi i identificatiu.

Vull dir amb això que seria molt interessant que a un grapat de gent implicada i compromesa amb la cultura i el món artístic de la nostra vila (músics, cantants, pintors, pintores, escriptors, escriptores, mestres, educadors, educadores, grafistes, graffiters, cineastes, fotògrafs, periodistes i un llarg etcètera), se’ls hi oferís la possibilitat de posar damunt d’una taula les seves reflexions i idees sobre el que cal fer per impulsar un model cultural que caracteritzi a la nostra ciutat com a una ciutat oberta a les idees ia la modernitat pluricultural.

No sé fins a quin punt tot plegat ha de ser d’aquesta manera, però si que sé que val la pena pensar-ho, i que d’alguna forma gent torrenca emprenedora i amb ganes de fer coses en sectors diferents (comercial, cultural, artístic....), se sentin recolzats amb el suport i/o l’orientació que els hi faci falta per aconseguir objectius que en definitiva beneficiaran a La Torre i a la seva gent.

2 comentaris:

La Bruja de Clarà ha dit...

Guaaaaaau, m'has deixat sense paraules. Nomès puc donar-te les gràcies. Ens veiem el 27!!!

resnoesmesqui ha dit...

No cal això de gràcies. Més aviat al contràri, gràcies a tu pel teu treball i esforç. Bona feina i una forta abraçada.

Jordi Solé

Powered By Blogger