dimarts, 21 d’abril del 2009

OBRINT CAMINS

Sembla que tots els camins estiguin tancats i no som capaços d’aplicar el seny. Sembla que estem presoners de la historia i tanquem files a qualsevol crítica i/o a qualsevol proposta que vulgui trencar la dinàmica que ens devora a tots plegats. Sembla que aquells que professen certa alternativa llença’n la tovallola per apuntar-se a allò més còmode i, aparentment, més pràctic.

Vist el panorama, on la critica creix entre determinades files, sense que ningú, pel que veiem, prengui la iniciativa per adreçar el camí iniciat, i vist que aquells que porten el segell d’aquell qui està més ben situat en “contra de” que no pas “aportant a favor de”, incapaços de fer autocrítica dels seus errors individuals i col·lectius i sense fer un serena reflexió d’on cal anar i per quin camí cal anar, i vist també que els pocs que podrien iniciar un procés nou i un debat serè i constructiu tenen (tenim) la sensació de l’oblit i de la buidor, no ens cal res mes que preguntar-nos: ho deixem tot tal i com està?.

No cal defallir però a l’hora de cercar noves propostes i nous membres, grups i persones, que vulguin treballar per aglutinar als sectors de la vida social, esportiva i cultural per anar confeccionant un projecte, prou engrescador, que sigui capaç de:

*Consolidar un govern que treballi pel futur i obri noves fonts de diàleg per contribuir a millorar les relacions entre partits i sigui capaç de confeccionar una política basada amb el veritable esforç comú.
*Aconseguir que els partits (tradicionals i independents), tinguin més força a l’hora de decidir la gestió dels seus representants a l’Ajuntament.
*Ser capaços d’obrir una veritable línia de participació veïnal a on estiguin representats partits – entitats – , persones a títol individual i o col·lectiu de veïns, per crear una dinàmica participativa clarament operativa per crear propostes als governants.
*Crear una taula de partits a on és debati el sistema de funcionament intern de l’Ajuntament entre partits, donant cotes de participació a l’oposició (sigui la que sigui) en tots i cadascun dels grans temes globals pel esdevenir de La Torre.

Hem d’esser conscients però, que el camí és llarg, de la mateixa manera que hem de tenir en compte que cada cop som més qui entrem en el debat i demostrem la coherència de les conviccions, amb l’afany de crear un nou model de fer política pensant, sempre, amb els protagonistes de la democràcia.

El fi: obrir nous espais de participació i de representació, deixant a l’oblit formes i models antics i caducs per la gran majoria de torrencs

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Et repeteixes mes que el all, si us plau, donat una volta per La Torre i veuras que esteu fen per el futur.

Com teniu els carrers, per exemple, com estan les zones on hi han els carros de la brosa, etc, etc, etc.

Al meins el anterior govern parlave i feiz, vosaltres parleu i no feu res de res.

Salut,

camell ha dit...

Perquè encara ens mou i motiva molt més allò que pugui distanciar-nos avui, que el que pugui unir-nos en un futur ?.
I, d’aquesta manera, el futur, que arribarà, potser es prendrà més temps del necessari.
Salut.

resnoesmesqui ha dit...

Sí amic Camell, tens tota la raó: avui ens motiva més, molt més, allò que ens distància que no pas el que ens podria unir a tots plegats.
La tasca per capgirar-ho algun dia s’ha de començar i us ben assegura-ho que ara, hi ha molta gent disposada a treballar per construir un nou model capaç de superar la història política d’aquest poble i fer avanços per un ample acord polític i social.

Anònim ha dit...

Senyor Jordi, ens pots explicar quin nou model esteu construin, que jo sapiga res de res. Jo també amb repeteixo mes que el all pero:

Com teniu els carrers, per exemple, com estan les zones on hi han els carros de la brosa, etc, etc, etc.

Nomes, com a bon politic, contesteu el que us interessa.

Salut,

Ah per cert,el comunisme, per sort ja fa molt temps que es historia.

resnoesmesqui ha dit...

Estimat anònim:

L'all és molt sà i no ens ha de preocupar repetir-nos si en traiem el fruit precís, oi?

No sé que ve ara això del comunisme, però si, està ben mort, com ho està el model capitalista tradicional, estareu d'acord amb mi?, nomes cal mirar al nostre voltant i comprovar aquest fet. La llàstima o no, com ja vaig dir fa temps, és que actualment no existeix un model millor al que tenim, malgrat hi hagi sectors (intel•lectuals, gent d’esquerres....) que estan debatin el tema des de ja fa molts de temps. Ja veurem.

Quan el nou govern va arribar a l’acord de consens, és evident que hi havia un model determinat, un altre cosa és el seu procés d’aplicació. Ningú que em coneixi pot dir que no sigui suficientment crític amb el que jo considero “errors” d’aplicació, i el meu grup així ho fa arribar sempre que pot.

En quan al tema dels carrers, nomes cal que parli directament amb el Regidor de Serveis, Joan Pérez, que està, al meu entendre, fent una molt bona tasca i així ho reconeixen fins i tot sectors de l’oposició, diguem-ne, més dura de l’actual ajuntament. Ell no li negarà pas la paraula i segur que l’escoltarà i farà el que calgui per trobar solucions. Gent com vostè, benvolgut anònim, és el que ens cal. Però no des de l’anonimat, sinó obrint-se a la queixa i a les solucions.

Una abraçada

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Hablar con los de la oposición, no me jorobes, ellos pasaban el rodillo y solo hacian chapuzas, seguir trabajando y sin mirar hacia detrás que no vaís mal, pero dejate de historias¡¡

Powered By Blogger