divendres, 18 de juny del 2010

ARA ENTRO, ARA SURTO...

Atacs i contraatacs, un Ple diferent?. En algunes coses diria que sí. Altres millor no comentar-les. El resum segueix sent que el Govern es manté aparentment unit tot escenificant una sortida de la sala que encara no acabo d’entendre i no n’estic segur que ells l’entenguin. Aquelles veus que auguren mocions de censura que se’n vagin oblidant. Tot serà resolt a les properes eleccions. Això deuen pensar tots ja que ara per ara l’oposició no sembla que en tingui gaires ganes, ni possibilitats, ni, potser, fonaments, malgrat que en la seva escenificació a l’abandonar la sala -sí, ells també- comptes amb el recolzament (forçat per les circumstàncies?) de la Regidora no adscrita, que crec l’acció va agafar-la com de refilo, o sia que no en sabia res i és va dir “m’apunto”.

Tot plegat, que sembla fins i tot còmic, a mi em va semblar, i així ho comentava avui amb un Regidor socialista, una manera de desprestigiar la institució democràtica, i penso que una de les raons d’aquest Govern era precisament retornar el prestigi i la confiança vers la institució més propera al ciutadà. Tot, com sempre, depèn del color en que un s’ho mira: roig o blau?. Escolliu.

Pel demès poc a comentar. Atacs i contraatacs. Uns argumentats – els atacs, dic –, altres a la babalà, que son els més efectius de cara a la galeria. Discursos molt bons o ben preparats –en Sunyer i la Susanna van dir coses interessants- i altres que millor s’haguessin quedat guardats per millors ocasions.

Ah, m’oblido del duel dialèctic entre en Sunyer i en Jose Oviedo. Política pura (!), plantejaments antics, desacords naturals i aires contaminats , però aire a la fi i a la cap.

Pel demés molt de son. Moltíssim son. Uns radiats, els altres visualitzats,

Una pregunta: No podrien buscar fórmules per fer més curta les sessions?: deia un veterà que una reunió de més de dues hores, es temps perdut.

No sé, cal reflexionar, seure, parlar, acordar, dialogar (perdó, però soc molt passat).



Acabo de assabentar-me de la mort d’en Saramago. Un dels meus escriptors favorits, un revolucionari de l’escriptura i un home compromès amb les idees i amb la gent, Ell va formar part del Partit Comunista Portuguès i va abandonar la seva militància tot dient que la disciplina de partit ofega i no et permet mes que ser fidel al partit i no pas al poble que s'ha de servir.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Parece que al alcalde le esta tocando bien los cojones, tanto Jordi Solé en la radio preparando su partido para las prox elecciones, y oí de viva vez que unos 7 meses antes de estas , lo echarían a él de la radio y a la gata mansa a la puta calle, del ayuntamineto. ¿Sabes algo de esto Solé? Suponso que Masagué espera recoger los votos de la Agrupació, para tener asegurada la alcaldía.

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut anònim, no acabo d'entendre bé el teu escrit.
Imagino que dius que quan faltin 7 mesos per eleccions ja no faré programa de ràdio, dons no ho sé. Ja ho veurem, segur que si finalment arribo a presentar-me en alguna llista, jo personalment no trobaría étic seguir a l'emissora.

Qui és la gata mansa?: Rosa Maria, Susana, Dolors,Feli, Montse, Iris...o be Laura?. Sigui qui sigui millor parlar de la gent amb els seus noms no amb mots que potser tu entens, però els meus lectors no.
Fer-se entendre amb bones paraules, és molt més profitòs, crec jo

Una abraçada i sempre endavant

Jordi Solé

Anònim ha dit...

I el govern, per què va abandonar el Ple?. Bé tots menys l'Alcalde!
Els partits que van abandonar la sala en el punt del ordre del dia que hi havia una ilegalitat, desprès en el torn de precs i preguntes ho van manifestar. El govern, tot i què s'els hi va demanar explicacions, ningú va dir res.
Tu ho saps?

resnoesmesqui ha dit...

Al darrer anònim:
NO t’ho sabria pas dir. Crec que ningú ho sap amb exactitud. El que sé és que alguns senzillament van anar a fer un parèntesi i altres no sé sap.
Ja dic a l’escrit que personalment aquest tipus d’acció no les troba pas correctes, no fan cap favor a la dinàmica democràtica. Jo no ho hagués fet, la veritat.
Em consta que alguns dels Regidors no ho acaben d’entendre pel que encara em costa més imaginar-me els motius de tal acció.
Crec que ens cal una explicació i esperem que se’ns doni, encara que sigui només per respecta a la ciutadania.
En converses posteriors amb regidors, no m’han sabut esbrinar pas res. Veurem que ens diuen, si és que diuen alguna cosa, qüestió que dubto, sincerament.

Anònim ha dit...

Van sortir perquè els hi va dir l'Alcalde i ells no saben el motiu. Algú va dir que mentres parlés la Pradeda estrien fora.

Anònim ha dit...

Al primer anónim dir-li que el Masagué ha dit que faria fora a l'Agrupació des del primer dia.
Ningú s'ho creu!!! ës un especialista igual què el seu partit en escampar rumors.
A més no crec què L'Agrupació tremoli. Home el Pérez, pot ser si, però la Dolors??

Anònim ha dit...

Acabo de llegir això al blog d'en Grangel, que n'has de dir?


"pues a mi me ha dicho un pajarito que el Solé ni se presentará, cansado de que sus propuestas de consenso y de transparencia hayan caido en saco roto. Me dice el pajarito que ya esta cansado de predicar en el desierto y que ni siquiera los de l'Agrupació le dan apoyo en sus tesis de futuro. El mismo pajarito me cuenta que está descontento con la acción del actual gobierno que ha tirado a la basura en menos de dos años el trabajo a favor del consenso.
Ah, el pajarito es una persona muy cercana a él"

Anònim ha dit...

A un grupo de gente si que nos gustarían saber los cabezas de lista.
Quinielas?

PSC: Grangel o Ripoll
CiU: El forner
GiT i Agrupació: Solé
ERC: Gasull
ABG: Sunyer
PP: Oviedo

Anònim ha dit...

Se confirma que la Montse Gasull va en las listas de ERC al parlamento. Me alegro mucho por ella. Durante el tiempo que ha estado de concejala ha dicho muchas verdades. En ocasiones demasiadas.
Por otro lado, esto puede beneficiar al partido a nivel local, ya que necesita cambiar los concejales y esto permite un transito razonable.
Me gustaría ver al Fuxet i al Juan de 1 y 2 con la Montse y el Gerard por detrás, es decir 3 y 4

Anònim ha dit...

Moltes felicitats Montse, de tot cor. T'ho mereixes, i també el Gerard. Un petó.

LAURA

Anònim ha dit...

Al Camarada Suñé, no entenem com et pots enmerdar tant amb un polític capitalista i de dretes com el Masagué i el seu soci el Partido Popular!
Aconseguiras que ens titllin de Maquiavelistes, on els governants estàn per sobre de la ètica i la moral pel seus objectius.

Una encaixada

Powered By Blogger