divendres, 11 de juny del 2010

Товарищ Dolores * i el partit dels treballadors

Товарищ Dolores *



Fa pocs dies un històric lluitador antifranquista, i actual company a l’Agrupació, em va regalar una joia: Un llibre de l’any pim pum tot il•lustrat amb imatges de Dolores Ibarruri “La Pasionaria”. Gran dona.

A les imatges és pot veure a la Dolores voltada de treballadors de les mines, de les fabriques, del camp, consolant a soldats de l’exèrcit republicà....Ah, aquella dona marxista – leninista que era capaç de fer unes purgues virulentes al sí del PCE i expulsar i repudiar a tot aquell que s’atrevís a posar en dubte el règim soviètic. Va “acomiadar” als anomenats revisionistes, ja que en aquell temps, en aquells dies, el PCE era un partit exiliat, subversiu, perseguit, odiat i l’únic paraigua que tenia era aquella dictadura del proletariat dirigida per un feixista-comunista anomenat Stalin. Però, ai els però, si som capaços de repassar la història d’aquesta gran dona (lluitadora, obstinada, clarivident...) i la situem en la època que li va tocar viure, difícilment trobarem una persona mes propera als treballadors d’aquell temps.

Jo explico als amics, amb un to distès, que fa uns dies al mirar un “desinformatiu” d’aquests que fan `per la tele vaig trobar-me amb un altre Dolores, la Cospedal, tot envoltada d’un fons blau celestial que ni el Papa de Roma, i cridant a pulmó obert “El PP es el verdadero partido de los trabajadores”, em va venir una esgarrifança que encara em dura. Ah, la nova Tavarich Dolores, que no es va atrevir a dir la paraula “Obrers”.

Desprès vaig pensar amb la vaga general i tot això que ens està passant al país. I vaig recordar que un marxista va dir un dia que quan el treballador va tenir el seu primer Seat 600, a partir d’aquell dia, la lluita de classes se’n va anar a fer punyetes. Ara penso que si amb el sis-cents va morir la lluita de classe, amb les “consoles” “ordinadors” etc., el que ha mort han estat les classes en sí.

Els veritables treballadors, els que “penquen” estan en una gran majoria a l’atur, i sincerament crec que ja no hi ha partits dels “treballadors”, com ho va ser el PSUC en el seu temps. Ara fins i tot el màxim representant de la dreta més retrograda, més insensible cap a les llibertats individuals i col•lectives, s’atreveix a autoproclamar-se “Partit dels Treballadors”. El que em preocupa més, no és que ho diguin (mentiders sempre n’hi ha en els partits), el realment preocupant és creure la mentida.

Volia parlar de La Torre en aquest escrit, però he notat una abundància i prolífera vocació a escriure molt, i de cop alguns blogs, que si be poc aclareixen, obren portes al debat i al insult. Tot com sempre, he pensat. Anar fent.

Fins un altre Tavarich


*La camarada Dolores

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Res no es mesquí ni cap hora es isarda.
Com tu saps l'historia l'escriu sempre el guanyador i els guanyadors franquistes segueixen mana'n d'una manera o altra.

Anònim ha dit...

Товарищ, вы перемещаете кучу emtre Долорес. С одной стороны, очень любил Ибаррури других о которых вы говорите, Cospedal. Но все, что вы говорите, от верности другому боль, Тода. Нет, где взять тебя ... дружище!

Anònim ha dit...

Товарищ Jordi Solé, рассказать группе, что вы уезжаете на всю улицу рядом с мэром. Счастье

Anònim ha dit...

同志霍尔迪溶胶,告诉你的党,你要驾驶所有的街道旁边的市长。运气

Anònim ha dit...

Res no es mesquí, ni cap hora es isarda ni es fosca l´ aventura de la nit

I no som mai un plor, sino un somriure fi que es dispersa, com grills de taronja

Res no es mesquí perquè el dies no passen
I no arriba la mort, ni si l´ heu demanada

El poema és de Salvat Papasseit

resnoesmesqui ha dit...

Gràcies pel vostre bon humor i per l'originalitat.

aprendrem llengües !!!!

Sempre endavant

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Los trabajadores hace tiempo que estamos desamparados. Los partidos van a la suya y naturalmente los tiempos no pintan nada bien: no hay ideas, no hay debate,no hay organización...Sí, Jordi, como dices el PSUC ya no existe.

Un saludo

chinito ha dit...

Taraducción :Para el compañero Jordi Sol, dígale a su partido, que usted y los de suyos se van a ir pronto a la calle acompañados del alcalde. Suerte

Anònim ha dit...

chinito: no haia falta que lo tradujera, se le entiende todo.

Anònim ha dit...

S'acosten les eleccions: COMENÇA LA CAMPANYA ANTI AGRUPACIÓ, liderada pel democrasta de tota la vida: EL FANTASMA

Ahora voy con Jimenez
Ahora con La Toda
Ahora me cargo al Juan Perez
Ahora lo indultoç
Ahora me cargo a los socilistas
Ahora proclamo a Ripoll alcaldable
Ahora estoy con Messeguer
Ahora ya no me gusta
Ahora me gusta el Solé
Ahora ni agua
Ahora me gusta la Susana
Ahora no quiero ni verla
Ahora estoy con el Suñé
Ahora digo que es un enfermizo

Un tío equilibrado, vamos


Como cómico no hay parangon

Besitos en el culete

Anònim ha dit...

Sou incapaços de aportar res de positiu.

Ànims Solé

resnoesmesqui ha dit...

Sí, es cert s'acosten les eleccions i tothom tira amb bala, que hi farem, ja va passar ara fa tres anys on molta gent ens donava per morts.

Gràcies per incrementar el comptador de visites

Una abraçada

Jordi Solé

Anònim ha dit...

M'agradaria que diguesis quin lluitador antifranquista teniu a l?agrupacio, si sou me de dretes que els del pp

salut

Anònim ha dit...

Oh i tant que son mes de dretes que el PP, nomes cal lleguir aquest escrit.
JAJAJAJA !!!

resnoesmesqui ha dit...

A l'anònim que ens diu de dretes. No tinc autorització per dir el nom. El lluitor es un home ja jubilitat que ara viu al barri de Clara, va estar molts anys a l'exilí, combatint a les files del PCE a la clandestinitat. Vosaltres us creieu exclusius, nosaltres ens sabem integradors.
Si ell vol ja us diré al nom, no ens cauen anells. M'agradaria si tu has lluitat algun cop contra el franquisme, si has estat a les seves presons o ets un mes que parla per parlar

Sempre endavant

Jordi Solé

Anònim ha dit...

Jordi, potser estaràs al proper Ajuntament, no ho sé. Però en cas que hi arribis, recorda: aquest és un poble que també ha passat per la història. Tú seràs un més que ve de fóra, i s'hi acaba quedant. Els que som d'aquí us observem, i escoltem, o llegim. Per a ser acceptats, la recepta és fàcil: humilitat. Per superbs no cal fer esforços, en tenim a grapats. I uns quants són de fóra i venen a l'altaveu municipal a mostrar les seves vergonyes de nous rics (o noves riques), amagats sota l'aparença d'esquerranisme. No en volem de populisme. Les coses a la cara. Si un és conservador però sap gestionar el municipi, cap problema. El que no acceptem és l'engany per tal d'ocultar incapacitats personals. Si vols tirar amunt, has de mirar endavant.

resnoesmesqui ha dit...

Al darrer anònim, agrair-li el seu to i bones paraules. Dir-li que estic completament d’acord amb el que em diu. No soc jo qui per definir-me, però si que em considero una persona dialogant i que sap escoltar i que creu més amb la força de la paraula per convèncer que no pas com arma per imposar. Ningú té la raó absoluta, res és blanc o negre.
Sincerament, moltes vegades m’he preguntat a on esta la ratlla que separa el populisme de la realitat o de les utopies, no sé si a voltes caic a la trampa del populisme, però no crec que tinguem fusta de “peronistes”, és més, tingui per segur que la rebutjaria.
M’agradaria molt poder parlar amb vostè, dons crec que la conversa sorgiria quelcom de positiu i segurament jo aprendria molt de vostè.

De nou gràcies pel que em diu i ja sap: sempre endavant

Jordi Solé

rafael ha dit...

Para el anonimo, que no lo es de las 20:19..Yo no lidero ninguna campaña, ni a favor ni en contra de nadie; Tampoco tengo intereses dentro de la politica,ni fuerza para hacerlo . En el tema Juan Perez, existio problemas entre el yo y con una sentada de los dos y hablandonos muy claro...coincidimos los dos, de quien habia sido el causante de esos malos royos. Ya esta de sobras solucionado!!.
No tengo ninguna intencion de hacerle daño a Mª Dolors y reconozco la gran valia de esta señora, en cualquier cosa que se proponga. Con Luis Suñe no tengo ningun problema, aunque discrepe de las formas y no este de acuerdo..o mas bien no creo en los sistemas asambleistas. Expresare mi opinion sobre cualquier tema libremente y en cada momento.los besitos al culo, se los das a quien tu y yo sabemos

Anònim ha dit...

No et creguis l'anónim de les 9,45 Només pel sol fet de dir-te que no ets d'aqui, que perquè t'acceptin, i que obseven i llegeixen i no sé que més, et demostren qui son i el què volen.
Cacics d'abans de Jesucrist i a veure si et poden doblegar per sortir-ne beneficiats ells. Sempre els mateixos, Jordi. No et confonguis i no caiguis al parany.
Al Loro!!!

Powered By Blogger